هرچند استان یزد از کمبارشترین استانهای کشور است ولی بعضاً نیز شاهد بارشهای سیلآسا در این دیار کویر هستیم لذا در گذشته مسیلی در شهر یزد از ناحیهی شمال به جنوب این شهر برای هدایت آبهای سطحی و سیلابهای احتمالی ایجاد شده است.
البته این مسیل در گذر زمان به ویژه طی قریب دو دهه خشکسالی در یزد به نوعی مغفول ماند به طوری که بخشهایی از آن تخریب و تبدیل به زبالهدانی شد و قسمتهایی نیز به تصرف افراد و بخشهای مختلف درآمد ولی در دوره پنجم شورای اسلامی شهر یزد مقرر شد تا بخشهایی از آن ضمن حفر و بازسازی مجدد مورد بهرهبرداریهای بیشتری علاوه بر هدایت آبهای سطحی قرار گیرد.
در همین رابطه نیز فاز اول این طرح در حدفاصل بلوار شهید صدوقی تا خیابان مطهری یعنی محدوده مجاور باغ ملی، با اعتباری حدود دو میلیارد تومان برای ایجاد فضای شهری و محلی برای پیاده روی مورد توجه قرار گرفت که اکنون شاهد بهرهبرداری بخشهایی از آن هستیم.
«سید ابوالفضل کشفی» مدیر منطقه دو شهرداری یزد در این باره از آزادسازی بخشهایی از این مسیل با صرف هزینهای معادل هشت میلیارد تومان خبر داد و گفت: اگر دستگاههای خدماترسان از جمله آب و فاضلاب و برق و نمایندگان واقفان زمینهای وقفی در مسیر طرح، همکاری بیشتری با شهرداری کرده بودند، اکنون شاهد بهرهبرداری کامل این طرح بودیم.
«الهه جورابی» عضو کمیسیون عمران شورای اسلامی شهر یزد در همین خصوص به طول ۹ کیلومتری این مسیل اشاره و اظهار کرد: تاکنون ۱۷۰ متر از طرح بازسازی این فضا شامل مسیر پیادهروی و دوچرخهسواری آماده بهرهبرداری شده ولی امیدواریم بتوانیم از بخشهای بیشتری از این مسیر به عنوان فضایی جهت کیفیتبخشی به فضای شهری استفاده کنیم.
وی به خبرنگار ایسنا گفت: در حال حاضر بخش مهمی از طرح مسیل شهر یزد با اعتبار بیش از ۹ میلیارد تومان بازسازی شده که علاوه بر احیای عناصر ساختاری شهر، جهت هدایت مناسب آبهای سطحی و توسعه شهر کمک شایانی خواهد کرد.
جورابی از تلاش اعضای این دوره شورای شهر برای بهسازی رودخانه متروکه مرکزی شهر یزد برای تبدیل آن به یک مسیر تفریحی، ورزشی و گردشگری انسانمحور سخن گفت و ختطرنشان کرد: با توجه به استقبال شهروندان از ورزش دوچرخهسواری، امیدواریم فرهنگسازی در زمینه استفاده از دوچرخه برای تردد در شهر با همکاری دیگر بخشها تداوم داشته باشد و شهر دوچرخهها بار دیگر احیا شود.
«امین خبیری» رئیس سازمان عمران شهرداری یزد هم گفت: احیای قطعهای از این مسیل واقع در پشت پارک باغ ملی شامل اقدامات خوبی مانند ایجاد مسیر دوچرخه سواری و پیادهروی، رمپ و پله و نورپردازی بوده که بیش از یک میلیارد تومان هزینه در برداشته است.
وی همچنین تصریح کرد: عرض مسیر دوچرخه دو متر و پیادهرو نیز سه متر در نظر گرفته شده و در مجموع مکان خوب و آرامش بخشی برای استراحت، پیادهروی و دوچرخهسواری شهروندان ایجاد شده است.
انتهای پیام
نظرات