سیاوش آقاخانی ۲۸ فروردین ماه ۱۴۰۰ در جلسه ستاد مدیریت بیماری کرونا در استان مرکزی با اشاره به گزارش بازرسی های انجام شده توسط سازمان های مردم نهاد در شهرستان های استان، افزود: در این راستا شاخص های لازم، تبیین شد و متاسفانه در هیچ کدام از فرمانداری های استان اپلیکیشن ماسک و زیرساخت هایی که امکان بررسی افراد به لحاظ سابقه بیماری کووید ۱۹ را فراهم می کند، نصب نشده است.
وی ضدعفونی اماکن، استفاده درست از ماسک، فاصله گذاری اجتماعی، دورکاری و ... را از دیگر شاخص های ارزیابی دانست و گفت: متاسفانه بحث دورکاری در بسیاری از ادارات دولتی به درستی اجرایی نمی شود. حتی کارشناسان فرمانداری ها نسبت به اجرایی نشدن این مصوبه گلایه مند بودند و لازم است که فرمانداران همکاری بیشتری در این حوزه داشته باشند.
آقاخانی با اشاره به عدم نظارت بر اماکن گردشگری و مجتمع های خدماتی رفاهی بین راهی، بیان کرد: این اماکن وضعیت مناسبی ندارند به طوری که حتی وجود شوینده دست در این اماکن نیز یک مسئله است.
وی با بیان اینکه شهرستان های ساوه، خمین و فراهان در سطح شهر به لحاظ رعایت پروتکل های بهداشتی وضعیت خوبی ندارند، گفت: اکثر فرمانداران این توجیه را داشتند که نیرو نداریم در حالی که در شهرستان هایی مانند اراک از ظرفیت مشارکت های مردمی در بحث نظارتی استفاده می شود ولی برخی از شهرستان ها اصلا به دنبال چنین موضوعی نرفته اند.
آقاخانی در خصوص وضعیت اراک اظهار کرد: متاسفانه رعایت پروتکل ها در برخی ادارات شهرستان اراک به شرایط متوسط نرسیده است، به عنوان مثال فاصله گذاری اجتماعی در دادگستری به درستی انجام نمی شود و رعایت پروتکل ها در بازرسی بدنی مراجعه کنندگان و تحویل گوشی موبایل مطلوب نیست درحالی که این موارد حداقل هایی بود که انتظار می رفت رعایت شود.
وی با بیان اینکه ضدعفونی در بانک ها فراموش شده است در حالی که قبلا روزی یکبار عملیات ضدعفونی انجام می شد، گفت: در بحث تعطیلی اصناف حاشیه شهر اقدامات جدی در حال انجام است، اما برای برخی صنوف مانند اغذیه فروشی ها اقدامات جدی نیاز است، باید در بین اصناف به اغذیه فروشی ها توجه جدی داشت و بحث نظارت و حتی پلمب مدنظر قرار گیرد چراکه افراد برای خوردن غذا ماسک را برمی دارند و عملا خلع سلاح می شوند و این صنف نیازمند نظارت و بازرسی جدی است.
آقاخانی به وضعیت مطب ها اشاره کرد و گفت: مراجعه به مطب ها بسیار بالا رفته است، باید فشار بر منشی بیشتر شود چراکه این منشی است که ترتیب بیماران و زمان حضور آنها در مطب را تعیین می کند. منشی باید شرایط و فضا را مدیریت کند که این امر محقق نمی شود، باید پروتکلی برای برخورد با منشی ها در نظر گرفته شوند.
وی با اشاره به فعالیت زیرزمینی گیم نت ها، آرایشگاه و باشگاه های ورزشی گفت: رسیدگی به این مراکز نیازمند برخورد جدی و دستور ویژه است چراکه در حالی که درب بسته است، خدمات دهی دارند. وضعیت اجرای پروتکل های بهداشتی در صنایع کوچک اصلا خوب نیست، دورکاری اعمال نمی شود و پروتکل ها توسط افراد درگیر رعایت نمی شود، آنها قبل از تکمیل و پایان دوره درمان به محل کار بازمی گردند، مساجد و میوه فروشی ها در مراکز شهر نیز به خوبی پروتکل ها را رعایت نمی کنند، همچنین عدم صدور دفترچه های بیمه باعث سردرگمی و مراجعه مردم به مراکز صدور دفترچه و شلوغی این مراکز شده است. شهرداری ها بر فعالیت اتوبوس ها و تاکسی ها نظارت لازم را ندارند.
آقاخانی اضافه کرد: ساعت بازرسی به ۱۷ عصر موکول شده است، اما نگران شب های قدر و انتخابات و تبلیغات هستیم و باید مصوبات و پروتکل های لازم در نظر گرفته شود.
انتهای پیام
نظرات