شهریاری در جریان بازدید از مزارع شهرستان نمین اظهار کرد: بیشترین اراضی که در قالب این طرح به زیر کشت رفته مربوط به شهرستان نمین است که کشاورزان بدون شخم زدن و سایر عملیاتهای مرسوم سعی کردند تا عملیات کشت را انجام دهند.
وی به مزایای اینگونه کشت و تخم افشانی به روش جدید اشاره کرد و گفت: هر چند در سطح دنیا بیش از 70 سال است که روش کشاورزی حفاظتی و کم خاکورزی در حال انجام است اما در کشور و استان اردبیل در سالهای اخیر این روش مورد توجه قرار گرفته تا زمینه رشد گیاهان را به صورت طبیعی شاهد باشیم.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل تصریح کرد: با عملیات حفاظتی کاهش فرآیند کشت، داشت و برداشت را از سوی کشاورزان شاهد خواهیم بود و در کنار آن افزایش ماده عالی خاک، تناوب کشت و بیش از هر زمان دیگر حفظ رطوبت خاک و کاهش عملیات فرسایش خاک در این مرحله رخ میدهد.
شهریاری افزود: قطعا قدرت ذخیره و عملآوری گیاه و حفظ رطوبت نیز در این کشت مورد توجه بوده و بدون شخم زدن کشاورزان میتوانند کشت و زرع خود را به درستی انجام دهند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: قطعا با اجرای این طرح در بستر خاک و زمین بافت طبیعی حفظ شده و عملیات حفظ بقایای گیاهان نیز بدون آسیب دیدن به ریشه آنها به نتیجه میرسد.
شهریاری اضافه کرد: در حال حاضر 210 هکتار از اراضی استان شامل اجرای طرح حفاظتی و کم خاکورزی است و در سالهای آینده این کشت علاوه بر نمین، در سایر مناطق استان نیز تقویت شده و توسعه پیدا میکند.
وی بیان کرد: سعی و تلاش ما بر این است تا با کمک خود کشاورزان و برگزاری کارگاههای آموزشی به توسعه این کشت در مناطق مختلف کمک کنیم تا بدون شخم زدن و آسیب به بافت خاک، تولید بیشتر و عملآوری مطلوبتری را در این فرآیند شاهد باشیم.
انتهای پیام
نظرات