صغری فرمانی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: از ۱۸ سال پیش نزد ۲ نفر از اساتید تبریز، فرشبافی را آموختم و پس از آن مشغول به بافت شدم پس از مدتی کارگاه دایر کرده و حدود ۴۰ شاگرد تربیت کردم.
وی ادامه داد: در ابتدا نقشه فرشهایم سنتی بود ولی اکنون نقشه کامپیوتری تهیه میکنم چون بافت آن راحتتر است، اما مواد اولیه گران است و با سختی فراوان مواد اولیه را تهیه کرده و فرش میبافم؛ برای فروش با مشکل مواجه هستیم چون برخی دلالان فرشها را با پایینترین قیمت، حتی کمتر از هزینه تمامشده خریداری میکنند به همین سبب افرادی که در کارگاه آموزش دیده بودند ناامید شده و از این کار دست کشیدند.
این کارآفرین گفت: فرشبافی شغل و هنر خوبی است به شرط آنکه بازار فروش خوبی نیز داشته باشد. قیمت بالای مواد اولیه و فروش بزرگترین مشکل ماست به همین دلیل خستگی کار بر جان تولیدکنندگان میماند. برخی از تولیدکنندگان به تجار و بازرگانان متصل شدهاند و سود خوبی عایدشان میشود ولی ما چنین افرادی را نمیشناسیم و همین امر موجب شده است که فرشهای بافته شده روی دستمان بماند.
وی تصریح کرد: طرح ملی توسعه مشاغل خانگی ایده خوبی است و اگر تولیدکنندگان به پیشرانان و تجار متصل شوند در فروش محصول مشکلی نخواهند داشت، اگر این امکان فراهم شود و جهاد دانشگاهی ما را به بازرگانان، تجار و پیشران وصل کند میتوانیم فعالیت خوبی داشته باشیم و حتی ظرفیت جذب ۴۰ نفر را در کارگاه خواهیم داشت.
فرمانی با بیان اینکه صادرات چند تخته فرش معادل چند بشکه نفت ازآوری خواهد داشت، افزود: با توجه به مشاغل خانگی و تولید محصول در این بخش میتوانیم به صادرات غیرنفتی نیز بیاندیشیم البته در شهری مانند تبریز این اتفاق در حال انجام است و زن و مرد مشغول بافندگی هستند البته مشاغل خانگی بهترین شغل برای بانوان است چون زنان در کنار آن میتوانند به امورات منزل نیز رسیدگی کنند.
وی تصریح کرد: مشاغل خانگی برای فارغالتحصیلان بیکار دانشگاهی نیز مفید خواهد بود برای مثال ۲ تن از دانشجویان فارغالتحصیل که بیکار بودند برای آموزش فرشبافی مراجعه کردند و اگر بازار مناسب برای فروش وجود داشته باشد؛ تعداد بیشتری جذب خواهند شد.
این کارآفرین در پایان اشاره کرد: حمایت دولت تنها به اعطای تسهیلات نیست بلکه بازار فروش و صادرات بسیار مهم است؛ اگر تولیدکننده و کارآفرین بداند که محصولش مشتری و بازار دارد؛ شبانهروز برای تولید محصول تلاش خواهد کرد اما متأسفانه عدم وجود بازار موجب شده است که بسیاری از تولیدکنندگان دلسرد شوند.
به گزارش ایسنا، این مصاحبه در راستای اجرای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی و معرفی پیشرانان توانمند استان صورت پذیرفت. کارفرمای این طرح ملی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بوده و جهاددانشگاهی مجری این طرح است؛ علاقهمندان میتوانند جهت ثبتنام و کسب اطلاعات تکمیلی به سایت www.inhb.ir مراجعه کنند.
انتهای پیام
نظرات