با جلو رفتن در امتداد جاده همچنان شاهد چنین ساخت و سازهایی هستیم ولی نکته قابل تامل در حدود انتهای این جاده است که به کوه منتهی می شود و با کمال تعجب می بینیم برخی در حاشیه جاده اقدام به فنسکشی و ایجاد محدوده های شخصی کرده اند، به گونه ای که این کار منجر به کاهش عرض جاده خاکی دسترسی به منطقه شده است. در داخل این محوطه های حصارکشی شده افراد اقدام به کاشت درختان مُثمر نموده و چادر و کانکس مستقر کرده و با تانکر اقدام به آبیاری این درختان کرده و عملا این اراضی را تبدیل به باغ نموده اند،این ساخت و سازها و فنس کشی ها که معلوم است بعضی از آنها به تازگی صورت گرفته است خبرنگار ایسنا را بر آن داشت تا موضوع را از مسئولان امر پیگیری کند.
منابع طبیعی: ساخت و سازها در اراضی ملی نیست؛ ما مسئولیتی نداریم
«رضا احمدی» مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری ایلام در این خصوص گفت: ساخت و سازهای صورت گرفته در منطقه "آوَه زا" اکثرا در اراضی کشاورزی است.
وی با بیان اینکه این امر توسط ما به مسئولان جهاد کشاورزی اعلام شده است افزود: این ساخت و سازها در مناطقی است که در اسناد ما جزء اراضی ملی نیست و به همین دلیل اجازه ورود به موضوع را نداریم.
احمدی درباره اراضی ای که در انتهای منطقه "آوه زا" واقع شده اند نیز گفت: این اراضی هم در محدوده اراضی ملی نیست و جزء منطقه حفاظت شده است که در حوزه مسئولیت سازمان محیط زیست قرار دارد.
جهاد کشاورزی: علیه افراد متخلف اعلام جرم کرده ایم
«یاسین علیحسینی» مدیر امور اراضی جهاد کشاورزی استان نیز در این باره گفت: مطابق قانون جدید هرگونه دیوارکشی در اراضی کشاورزی ممنوع است و افراد فقط مجاز به فنس کشی بدون پایه هستند، ولی ساخت و سازهایی که در منطقه "آوَه زا" صورت گرفته قبلا از کمیسیون ماده1 تبصره1 جهاد کشاورزی اجازه دیوارکشی و ساخت اتاقک نگهبانی گرفته اند.
وی با بیان اینکه این ساخت و سازها مربوط به قبل است و جدیدا اجازه احداث هیچ بنایی در آن منطقه را نداده ایم، افزود: ساخت و سازهایی که در منطقه"آوَه زا" صورت گرفته، از حالت اتاقک خارج شده و دارای اضافه بنا هستند که با توجه به بازدیدهایی که یگان حفاظت ما به عمل آورده علیه این افراد اعلام جرم کرده ایم.
محیط زیست: در منطقه حفاظت شده تصرف عدوانی صورت گرفته؛ پرونه متخلفین را به مرجع قضایی داده ایم
«غلامرضا ابدالی» مدیرکل حفاظت محیط زیست ایلام نیزبا تایید موضوع ساخت و ساز در محدوده منطقه حفاظت شده "آوَه زا" گفت: فعالیتهای صورت گرفته در این منطقه مصداق تصرف عدوانی است و افراد متخلف توسط ما به دستگاه قضایی معرفی شدهاند.
وی با بیان اینکه برخی از ساخت و سازها خارج از محدوده حفاظت شده هستند، اظهار کرد: به این بخش از ساخت و سازها کاری نداریم چون در حیطه اختیارات محیط زیست نیست ولی به عنوان ضابط قضایی برای آنهایی که در منطقه حفاظت شده هستند تشکیل پرونده داده و تسلیم مرجع قضایی کرده ایم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان ایلام افزود: اجازه ندادهایم به ساخت و سازهایی که در این منطقه حفاظت شده صورت گرفته اضافه شود.
دادستان: برای مدیرانی که اهمال کنند تشکیل پرونده میدهیم
«افشار خسرویزاد» دادستان ایلام نیز در این باره به ایسنا، گفت:بر اساس تبصره 2 ماده 10 قانون اصلاح حفظ کاربری اراضی زراعی و باغی جهاد کشاورزی مکلف است از این اراضی محافظت کند و از تغییر کاربری نیز ممانعت کند.
وی گفت: یگانهای حفاظت جهادکشاورزی ، منابع طبیعی و محیط زیست بر اساس ماموریت ذاتی ملزم به قلع و قمع بناها و مستحدثات است و اهمال مدیران در این زمینه بخشیدنی نیست.
دادستان مرکز استان تاکید کرد: در این گونه جرمها در کنار تشکیل پرونده برای مجرمان ، برای مدیرانی که با اهمال، مرتکب ترک فعل قانونی شدهاند نیز پرونده تشکیل خواهد شد.
خسروی زاد گفت: دستگاههایی مانند جهادکشاورزی، منابع طبیعی و حفاظت محیط زیست امین اموال و بیتالمال هستند و در این زمینه که جرم مشهود است مسئولیت مستقیم دارند و باید با حضور نماینده دادگستری راسا اقدام به قلع و قمع این مستحدثات کنند.
وی اعلام جرم توسط برخی مدیران کل را نوعی فرافکنی دانست و از اصحاب رسانه خواست با ورود به این موضوعات و انعکاس اهمال و ترک فعل مدیران در نگهداری از اموال عمومی و انفال دستگاه قضا را یاری کنند.
انتهای پیام
نظرات