اولین دستور کار امروز یکصدوبیستوششمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر مشهد، لایحهای دررابطه با نامگذاری معبری به نام استاد محمود فرشچیان بود که با ۱۲ رای و به اتفاق آرا تصویب شد. براساس این مصوبه شهرداری مشهد مقدس مکلف است برای تجلیل و قدردانی از استاد ارجمند محمود فرشچیان یکی از معابر سطح شهر را به نام استاد محمود فرشچیان نامگذاری و تندیس ایشان را به همراه شرح مختصری از زندگی نامه در ورودی معبر نصب نماید.
شهناز رمارم، عضو هیأت رئیسه شورای شهر مشهد در موافقت با این لایحه بیان کرد: طراحان این موضوع به دنبال حفظ هویتهای ملی و افراد افتخارآفرین نامگذاریهایی را برای شهر دارند. استاد محمود فرشچیان یکی از هنرمندان با سبک و مکتب ویژه در نقاشی است. با توجه به اینکه ایشان سبک خاصی را در هنر نقاشی ایجاد کرده است و علاوهبر آن فعالیتها آثار ایشان در هویت شهر از جمله طراحی ضریح حضرت امام رضا (ع) و طراحی سرداب مرقد حضرت امام رضا (ع) ماندگار است.
وی افزود: ایشان از مفاخر و هنرمندان ملی هویتی و دینی هستند که زنده نگه داشتن نام ایشان از وظایف کمیسیون فرهنگی است. شایسته است تا شورای اسلامی شهر مشهد معبری را به همراه تندیس و مختصری از زندگی ایشان را نصب کنند تا نسلهای آینده با این مفاخر ملی آشنا شوند.
تهاتر پایانه معراج با املاک فرماندهی انتظامی خراسان رضوی از دیگر مصوبات شورا بود که براساس آن به شهرداری مشهد اجازه داده میشود، مستند به ماده ۳۱ آئیننامه معاملات شهرداری تهران تسری یافته به کلانشهرها، نسبت به تهاتر ملک پایانه معراج، واقع در بلوار توس به مساحت عرصه تجمیعی حدود ۸۶۷۸۸/۸۰ مترمربع با املاک معرفی شده توسط فرماندهی انتظامی خراسان رضوی مطابق نظریه هیات کارشناسان رسمی دادگستری به نرخ همزمانی عوضین اقدام نماید. طبق این مصوبه مجموعه ورزشی شهدای تاکسیرانی در لیست املاک تحویلی به نیروی انتظامی قرار نمیگیرد.
همچنین شورای شهر مشهد لایحه افزایش سرمایه سازمان فردوسها را نیز تصویب کرد که براساس آن شهرداری مشهد موظف است به منظور افزایش سطح بهرهوری، تقویت توان و ظرفیت مالی و سرمایهای سازمان فردوسها، نسبت به افزایش سرمایه سازمان یاد شده، از مبلغ ۵۶میلیارد و ۸۷ میلیون و ۴۸۰ هزار و ۲۰۲ ریال به مبلغ ۴۸۰ میلیارد ریال از محل مطالبات شهرداری و سایر روشهای افزایش سرمایه اقدام کند.
از دیگر مصوبات شورای شهر مشهد اصلاح تبصره ۷ بند ۳ مصوبه بسته تشویقی بازآفرینی محلات هدف بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری بود که بر اساس آن کلیه محلات هدف بازآفرینی که در محدوده مصوب (سکونتگاه غیر رسمی، بافت فرسوده) قرار گرفتهاند (برابر نقشه پیوست مهر شده توسط شورای اسلامی شهر مشهد مقدس) مشمول کلیه مشوقهای این مصوبه خواهند بود. در خصوص سایر محلات هدف بازآفرینی شهرداری مکلف است لایحه مربوطه را ظرف مدت یک ماه به شورای اسلامی شهر مشهد ارسال نماید.
همچنین فرآیند انجام کار در محلاتی که دارای دفتر تسهیلگری بوده مشابه قبل و در محلاتی که فاقد دفتر تسهیلگری هستند، تا زمان راه اندازی دفتر جدید و از طریق نزدیکترین دفتر منتخب سازمان بازآفرینی انجام شده و حق الزحمه خدمات مذکور براساس مصوبات گذشته قابل پرداخت است. شهرداری مشهد مقدس مکلف است ظرف مدت یک ماه نسبت به پیادهسازی این مصوبه در سیستم یکپارچه شهرسازی اقدام و گزارش آن را برای شورای اسلامی شهر مشهد ارسال نماید.
شورای اسلامی شهر مشهد لایحه هوشمندسازی، شهروندسپاری و استفاده از ظرفیتهای برون سازمانی در ارائه خدمات شهرسازی را تصویب کرد که براساس آن شهرداری مشهد مکلف است همکاری لازم جهت تشکیل صنف، متشکل از ارائهدهنده خدمات شهرسازی با اولویت دارندگان توکن، به عمل آورد و از ظرفیت ایجاد شده پس از تدوین دستورالعملهای فنی، اجرایی و انضباطی مربوطه استفاده کند.
همچنین در این مصوبه به شهرداری اجازه داده شده تا زمان تشکیل صنف با ارائهدهندگان خدمات شهرسازی موجود تفاهمنامه همکاری منعقد کند. شهرداری مشهد مکلف است تفاهمنامه مذکور را قبل از ابلاغ، ظرف مهلت دو هفته به کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر ارسال کند.
همچنین حقالزحمه نمایندگان برای استفاده تا زمان تشکیل صنف نمایندگان فنی، بر مبنای تعرفه خدمات کارشناسان و مشاوران دستگاههای اجرایی سازمان برنامه و بودجه کشور که سالانه به تصویب هیات محترم وزیران میرسد، محاسبه و تعیین خواهد شد.
یکی دیگر از لوایحی که در این جلسه به تصویب شورای اسلامی شهر رسید، آییننامه خیرین شهریار و مشارکتهای مردمی خیرخواهانه بود. براساس این مصوبه به منظور نیل به شفافسازی، قاعدهمندسازی، تسهیلگری، اعتمادافزایی، ایجاد مدیریت منسجم و یکپارچه در جلب و جذب مشارکت بخش سوم اقتصاد(خیرین شهر یار) در پروژههای همگانی و عامالمنفعه غیر انتفاعی -به تفکیک وظایف ذاتی شهرداری و غیر وظایف ذاتی شهرداری- آییننامه «خیرین شهر یار و مشارکتهای مردمی خیرخواهانه» مورد تصویب قرار گرفت.
بر این اساس از تاریخ لازم الاجرا شدن این مصوبه، کلیه موضوعات و فعالیتهای مرتبط با امور همگانی و عام المنفعه غیر انتفاعی در سطح شهرداری مشهد اعم از ستاد، مناطق، سازمانها، مؤسسات و شرکتها، باید با رعایت این آیین نامه و به صورت منسجم و یکپارچه به انجام برسد و هرگونه تبادل مالی -اعم از نقد، غیر نقد، حقوقات و غیره- در این زمینهها، بدون رعایت فرآیند مورد نظر در این آیین نامه ممنوع است.
همچنین در ادامه این جلسه اعضای شورای شهر طرح واگذاری دو حلقه لاستیک به رانندگان تاکسیرانی و لایحه ارائه خدمات حمایتی به تاکسیرانان را تصویب کردند. بر اساس این طرح شهرداری موظف است به خرید و توزیع یک جفت لاستیک تولید داخل به ازای هر دستگاه تاکسی با تخفیف ۵۰ درصد و دریافت مبلغ بهصورت نقد در سقف اعتباری ۷۰ میلیارد ریال، پرداخت ۵۰ درصد حق بیمه تامین اجتماعی تاکسیرانان اصلی و کمکی فاقد بیمه تامین اجتماعی در سقف اعتباری ۸۹ میلیارد ریال و توزیع رایگان بن کارت خرید کالا به تاکسیرانان به مبلغ هر نفر ۵ میلیون ریال، در سقف اعتباری۸۰ میلیارد ریال اقدام کند.
طرح وضعیت پروژههای حملونقلمحور (T.O.D) نیز در شورای شهر مشهد تصویب شد. بر اساس آن شهرداری مشهدموظف است نسبت به ایجاد مدیریت توسعه مجتمعهای ایستگاهی قطارشهری در معاونت اقتصادی شهرداری با استفاده از نیروی انسانی موجود در شهرداری اقدام و کلیه امور و اختیارات مربوطه را به این مدیریت واگذار کند.
انتهای پیام
نظرات