• دوشنبه / ۲۳ فروردین ۱۴۰۰ / ۰۸:۱۵
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400012312161
  • خبرنگار : 50072

جایگزین ایستگاه فضایی بین‌المللی چه خواهد بود؟

جایگزین ایستگاه فضایی بین‌المللی چه خواهد بود؟

ایسنا/خراسان رضوی در ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS)، پس از ۲۰ سال قرارگیری در مدار زمین نشانه‌هایی از ساییدگی مشاهده می‌شود و در سال گذشته استفاده از توالت، اجاق گاز و سیستم اکسیژن‌رسانی متوقف شده و دو ترک در قدیمی‌ترین ماژول ISS در حال نشت هواست.

به نقل از نیوز، در حالی که ایستگاه فضایی بین‌المللی حداقل تا سال ۲۰۲۸ خدمت‌رسانی خواهد کرد، ناسا در حال بررسی نسل بعدی ایستگاه‌های فضایی و یک زیستگاه فضایی بادی ساخته شده از پارچه است.

زیستگاه فضایی بادی  SNC

در سال ۲۰۱۶، ناسا با چندین شرکت قرارداد ساخت نمونه‌های اولیه زمینی زیستگاه‌های فضایی را که می‌توانند از انسان در فضا، ماه و فراتر از آن پشتیبانی کنند، منعقد کرد و یکی از این شرکت‌ها، سیرا نوادا کورپوریشن SNC (Sierra Nevada Corporation) بود که یک زیستگاه فضایی بادی پارچه‌ای ساخته است.

این ماژول LIFE Habitat نامیده می‌شود که طول و عرض آن ۲۷ فوت و زمانی که کاملا باد شود، سه طبقه است و فضای کافی برای چهار فضانورد به اضافه تجهیزات علمی، یک مرکز پزشکی و حتی یک باغ فضایی در حال توسعه دارد.

جذابیت برجسته زیستگاه بادی فضایی این است که می‌توان یک ماژول را جمع کرد و به داخل موشک معمولی فقط با یک پرتاب به فضا فرستاد در صورتی که برای جمع‌آوری ISS نیازمند بیش از ۴۰ ماموریت و هر بار با یک قطعه خواهیم بود.

در سال ۲۰۱۹، SNC  نمونه اولیه زمینی LIFE Habitat را در اندازه کامل به مرکز فضایی جانسون ناسا تحویل داد. اعضای خدمه پس از سه روز زندگی در این زیستگاه و انجام یک ماموریت شبیه سازی شده، ارزیابی مثبتی نسبت به زیستگاه فضایی بادی داشتند.

اکنون، یکی از ماژول‌ها برای آزمایش اقامت کوتاه‌مدت و طولانی‌مدت به مرکز فضایی کندی می‌رود. اگر این ماموریت خوب پیش برود، SNC  امیدوار است برای طراحی خود گواهینامه ناسا را ‌دریافت و راه برای استفاده در ماموریت‌های آینده را هموار کند. در حال حاضر این شرکت در اندیشه یک زیستگاه فضایی بزرگ‌تر است.

جانت کاوندی، معاون ارشد سیستم‌های فضایی SNC اظهار کرد: «مرحله بعدی ایجاد زیرساخت فضایی کاملا جامع است.»

به تازگی SNC از رندرهای این سیستم پیشنهادی رونمایی کرده است که چندین زیستگاه متصل دارد و می‌توانند با هواپیماهای فضایی و ماژول‌های باربری Dream Chaser به شرکت متصل شوند.

ایستگاه فضایی بعدی

علاقه ناسا به یک زیستگاه فضایی بادی از SNC شروع نشده و آژانس از دهه ۱۹۶۰ در حال بررسی این طراحی بوده  اما نگرانی برای مقاومت طولانی‌مدت ماژول‌های پارچه‌ای در برابر شرایط سخت فضا ادامه داشته است.

در سال ۲۰۱۶، ناسا تصمیم گرفت که با استفاده از یک ماژول بادی نمونه اولیه ساخته شده توسط شرکت هواپیماسازی Bigelow را به‌طور مستقیم به ISS متصل کند.

این زیستگاه، ماژول فعالیت قابل توسعه Bigelow (BEAM)، راهی نسبتا کم خطر برای آزمایش یک زیستگاه بادی به ناسا ارائه کرده است تا اگر مشکلی ایجاد شود، فضانوردان بتوانند به قسمت‌های دیگر ISS عقب‌نشینی کنند.

به‌نظر می‌رسد تاکنون  ناسا از BEAM راضی بوده است  و در سال ۲۰۱۹ اعلام کرد که ماژول را تا سال ۲۰۲۸ متصل نگه می‌دارد (ابتدا قرار بود در سال ۲۰۲۰ آن را رها کند) و موردی است که نشان می‌دهد ایستگاه فضایی آینده ممکن است بادی باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha