" محمد نوذری" در آیین پاسداشت هنرمند برتر سال انقلاب اسلامی استان ایلام، هنر ایرانی همواره دو ویژگی عمده اثر گذاری و نوآوری را با خود یدک می کشد، اظهار کرد: ایرانیها همواره اثرگذاری خاصی را در فرهنگ های مختلف داشتند حتی در جنگ هایی که فاتح بودند این اثر گذاری عشق دوستی و محبت بیشتر نمود پیدا میکند، غنای تاریخی ایران به گونه ای است که فرهنگ های مختلف را در خود جذب می کند.
وی ویژگی دیگر هنر ایرانی را نوآوری خواند و افزود: چه در قبل از اسلام و چه در بعد از اسلام اقوام مختلفی به ایران حمله کردند، اما هنر، فرهنگ و اندیشه ایرانی توانست با نوآوری انها را مجذوب خود کند، زمانی اسکندر میخواست فرهنگ ایرانی را مغلوب کند و نیهیلیسم را در باور ایرانیان بگنجاند ولی سرداران وی تحت تاثیر فرهنگ ایرانی قرار گرفتند و یا بعد از اسلام نیز در حمله قوم مغول به ایران، فضای رعب و وحشتی ایجاد شد، اما بعد تحت تاثیر فرهنگ ایرانی قرار گرفتند و همین قوم در فرهنگ و هنر ایرانی جذب و حتی شیعه شدند و این خاصیت هنر ایرانی است.
نوذری با بیان اینکه هنر اسلامی در تاریخ ایران هنری والا و دارای جایگاه خاصی است، افزود: هنر باید در خدمت آزادی، عدالت اجتماعی، اندیشه و مردم باشد.
وی اظهار کرد:در سایه آزادی است که عدالت شکل گرفته و هیچ چیزی به اندازه هنر اثرگذار نخواهد بود.
استاندار ایلام با بیان اینکه بسیاری از مسایل امروز با زبان هنر حل میشود، گفت: هیچ گفتمانی ارزشمندتر از هنر نمی تواند به رفع مسائل و مشکلات فرهنگی و اجتماعی جامعه کمک کند، گاهی یک تصویر میتواند به اندازه چندین همایش تاثیرگذار باشد.
وی با گرامیداشت یاد شهدای انقلاب اسلامی و سالروز شهادت شهید آوینی و روز هنر انقلاب اسلامی گفت: جا دارد از تلاشهای همه اهالی فرهنگ و هنر استان تشکر نمایم.
نوذری نقش هنرمندان را در توسعه استان مهم و تاثیرگذار دانست و تاکید کرد: اصحاب فرهنگ، هنرمندان، اصحاب رسانه و مطبوعات بعنوان پیشقراولان توسعه فرهنگی و هنری می توانند در بسیاری از حوزه ها به ما کمک کنند چرا که نقش شما در توسعه استان بی نظیر است.
استاندار ایلام همچنین از پیگیری تکمیل برج هنر استان ایلام در دیدار فردا با وزیر راه و شهرسازی خبر داد.
محمد علی قاسمی رئیس حوزه هنری استان ایلام نیز، به گفتمان هنر انقلاب اسلامی در برابر گفتمان مادی گرای هنر غربی اشاره کرد و گفت: وجه تمایز هنرمند متعهد در برابر هنرمند ماتریالیستی، کشف حقیقت و تعهدپذیری هنرمند آزاده در راستای عدالت محوری است. هنرمند انقلابی در پی کمال گرایی و آرمان انسانی که تشنه حقیقت و اجرای عدالت است.
وی با بیان اینکه گفتمان انقلاب اسلامی ذیل گفتمان سیاسی اسلام و در تقابل با گفتمان مادی گرایی است و آنچه در گفتمان هنری انقلاب اسلامی نهفته توجه به ارزشهای معنوی و انسانی و مکارم اخلاقی و انسانی به عنوان گوهری ارزشمند از اهمیت ویژهای برخوردار است، تاکید کرد: مهمترین مولفه هنر انقلاب اسلامی عدالت محوری و رسیدن به کشف حقیقت است که آرزوی همه انسانهاست.
در پایان با تجلیل از هنرمندان فعال در بخشهای مختلف، دکتر صندوق آبادی به عنوان هنرمند سال معرفی شد.
استاد علی اشرف صندوق آبادی، زاده ۱۳۳۹، هنر خوشنویسی را نزد اساتیدی چون عبدالله جواری، غلام حسین امیرخانی و یدالله کابلی آموخت.
او از اساتید رسمی انجمن خوشنویسان ایران است و از سال ۱۳۸۹ تا کنون به عنوان نایب رییس انجمن خوشنویسان ایران فعالیت می کند.
آثار او در جشنواره ها و نمایشگاه های متعدد داخلی و خارجی به نمایش درآمده و تحسین شده اند. او همچنین در چند جشنواره هنرهای تجسمی فجر به عنوان داور و دبیر کل فعالیت کرده است.
معرفی چهره هنری برتری سال ۹۹ این مرکز بر اساس شاخص هایی نظیر تعامل و همراهی، حضور در گردهمایی و نشست های مجازی حوزه هنری، تولید اثر و کسب مقام های برتر در سطوح مختلف انتخاب شده است.
۲۰فروردین ماه سالروز شهادت سید مرتضی آوینی به عنوان روز هنر انقلاب اسلامی و آغاز هفته هنر انقلاب اسلامی نامگذاری شده است.
انتهای پیام
نظرات