• یکشنبه / ۲۲ فروردین ۱۴۰۰ / ۱۱:۳۹
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1400012211518
  • خبرنگار : 50199

بحرانی شدن جمع‌آوری فاضلاب در مازندران؟

بحرانی شدن جمع‌آوری فاضلاب در مازندران؟
عکس تزیینی است

ایسنا/مازندران شاید بتوان گفت یکی از مهم‌ترین مشکلات مازندران در مسائل زیست محیطی، بحث فاضلاب باشد، موضوعی که به گفته مدیرکل محیط‌زیست مازندران، بیشتر مجتمع‌های رفاهی مسکونی مازندران سیستم جمع‌آوری فاضلاب ندارند. فاضلاب‌هایی که دارای عناصری بوده که اگر تصفیه نشود، برای محیط اطراف خطرناک است، آلودگی میکروبی و وجود آمونیاک از تصفیه نشدن فاضلاب خانگی محیط را آلوده می‌کند.

اما در این زمینه عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری با اشاره به اینکه سطح آب‌های زیرزمینی آنقدر بالا نیامده که باعث افزایش آب‌های سطحی و در نهایت منجر به پس زدگی فاضلاب شود، با این موضوع مخالف است.

شهرام شریعتی در گفت‌وگو با ایسنا در این زمینه با اشاره به دلیل پس‌زدگی فاضلاب‌ها در شهرهای مازندران، اظهار کرد: وقتی می‌گوئیم پس زدگی یعنی، منطقه مورد نظر به قدری از آب اشباع شده باشد که با حفر یک متر از زمین به آب برسد، درحالی که این امر در مازندران مشاهده نمی شود، در نتیجه این فرض که بالا آمدن آب های زیرزمینی باعث افزایش اب های سطحی شده است، اشتباه است.

وی تصریح کرد: پس زدگی فاضلاب را باید در شبکه فاضلاب‌های شهری که تحمل این حجم از آب را ندارند جستجو کرد، سطح آب‌های زیرزمینی در هیچ جای کشور مخصوصا در مازندران، گیلان و گلستان آنقدر بالا نیست که روان اب های سطحی و در نهایت پس زدگی فاضلاب ایجاد کنند.

شریعتی افزود: آب‌های سطحی می‌توانند باعث پوسیدگی سازه‌ها شوند اما اینکه باعث پس زدگی فاضلاب ها شوند، در مازندران امکان پذیر نیست، مگر در مناطقی که بارندگی خیلی زیاد باشد. 

عضو هیئت علمی دانشگاه ازاد اسلامی واحد ساری در ادامه راه کار های برای جلوگیری از آب های سطحی بیان کرد و گفت: علت پس زدگی را باید در سازه های مهندسی مانند، جوی‌های شهری و کارهایی که شهرداری به عنوان کانال های انتقال آب از آن استفاده می کند جستجو کرد، وقتی آب راه خود را پیدا نکند خواه و ناخواه به صورت روان اب ظاهر می شود، از آنجایی که طی ۱۰ سال گذشته خشکسالی بیشتر بود، اما در دو سال اخیر به ویژه سال گذشته بارندگی بیشتر بوده است، رواناب ها بیشتر شدند، در صورتی که زهکشی های شهری و سیستم حجمی متناسب و مهندسی باشد، هیچ وقت شبکه فاضلاب دچار مشکل نمی شود.

وی گفت: در کشور سیستم زهکشی پیشرفته نداریم و جوی های به معنای واقعی هدایت کننده نیستند و می تواند مشکل ساز شود.

شریعتی گفت: اشباع ذرات یا دانه های خاک باعث می شود آبراهی برای عبور نداشته باشد و به صورت رواناب جاری شود، حجم زیاد آب هم منجر به کاهش توان خاک برای جذب آب شده و در این حالت سرعت جذب کمتر از سرعت حرکت آب می‌شود، هرچه این مسیل نزدیک تر باشد مانند مناطق کشاورزی یا حاشیه رودخانه احتمال سیلاب و پس زدگی فاضلاب بیش‌تر می‌شود.

وی افزود: سازه ها نباید در مسیل سیل باشد، اگر مسیل ها به درستی شناسایی نشوند و زهکشی علمی انجام نشود، سیل آب جاری می‌شود.

شریعتی گفت: مکان‌یابی درست زمانی اتفاق می‌افتد که بدانیم چه سازه‌ای را کجا بسازیم، سیل فاجعه آفرین دروازه قرآن شیراز مثال بارز از مکان یابی نادرست است‌، ما موظفیم سازه ای ایجاد کنیم که کمترین آسیب را به سازه های شهری، کشاورزی و غیره برساند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha