• یکشنبه / ۲۲ فروردین ۱۴۰۰ / ۰۰:۵۳
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1400012211183
  • خبرنگار : 71553

نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی اعلام کرد

فروش مرغ بیش از نرخ مصوب مجاز نیست/ افزایش قیمت جوجه یکروزه

فروش مرغ بیش از نرخ مصوب مجاز نیست/ افزایش قیمت جوجه یکروزه

نایب رییس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی اعلام کرد که در کل کشور باید مرغ با قیمت مصوب ۲۴ هزارو۹۰۰ تومان توزیع شود و اگر چنین اتفاقی نمی افتد سیستم توزیع با مشکلاتی همراه است.

حبیب اسدالله نژاد در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه همه مرغداران مرغ زنده را با قیمت هرکیلو ۱۷ هزارو۱۰۰ تومان تحویل کشتارگاه می دهند و این رقم در برخی استان ها کمتر هم می شود، گفت: بنابراین در کل کشور باید مرغ با قیمت مصوب توزیع شود و هیچ فروشگاهی مجاز به فروش مرغ بالاتر از ۲۴ هزارو۹۰۰ تومان نیست. اگر چنین موضوعی در حال وقوع است، سیستم توزیع همچنان مشکل دارد.

وی ادامه داد: براساس آنالیزهایی که انجام داده بودیم نرخ مصوب مرغ بایستی بیشتر از این مقدار می شد ولی چون بازار نیازمند ثبات بود تولیدکنندگان قیمت مصوب را پذیرفتند و آن را اجرا می کنند. اما موضوعی که باید به آن توجه شود قیمت جوجه یکروزه است که به بیش از ۶۰۰۰  تومان رسیده است و با قیمت مصوب ۴۲۰۰ تومان به دست تولید کننده نمی رسد؛ در حالی که قیمت جوجه یکروزه بر مرغ حدود ۷ درصد اثر تورمی دارد.

نایب رییس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی کشور اضافه کرد: همچنان نهاده با ۱۰ تا ۱۵ روز تاخیر به دست مرغدار می رسد که این مشکل هم بایستی حل شود.

وی در پاسخ به این سوال که آیا تخصیص ۱۰۰ درصدی ذرت و کنجاله سویای دولتی تا ۵۰ روز به واحدهای مرغداری مشکلات مرغداران را در تامین نهاده حل کرده است یا خیر؟  گفت: تخصیص این مقدار نهاده در یک بازه زمانی مشخص اقدام فنی و کارشناسی نیست  و با تخلیه واحدهای مرغداری در ۵۰ روز موافق نیستیم، زیرا تخلیه  به شرایط واحدهای تولیدی و کیفیت نهاده بستگی دارد و نسخه واحدی نیست که بتوان برای همه مرغداری ها اجرا کرد.

اسدالله نژاد افزود: در برخی استان ها مرغ در بازه ۴۰ تا ۴۲ روز به وزن مناسب می رسد و واحد قابلیت تخلیه دارد، برخی استان ها نیز ممکن است کیفیت نهاده یا شرایط محیطی باعث شود مرغ دیرتر به وزن مناسب برسد. یعنی شرایط تولید زمان تخلیه را مشخص می کند، اگرچه همین مصوبه تخلیه در ۵۰ روز هم در برخی استان ها اجرا نمی شود.

وی در ادامه تصریح کرد: اگر مرغی مثلا در ۴۰ روز به وزن ایده آل برسد و تا ۵۰ روز به آن دان داده شود این نهاده تبدیل به کود شده و صرفه اقتصادی ندارد. اگر هم مرغدار نهاده اضافی را نگه دارد که ممکن است بازار سیاه نهاده ایجاد شود. بنابراین سهمیه نهاده دامی باید براساس نیاز مرغداران باشد.

نایب رییس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی کشور با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۵کیلوگرم نهاده برای هر قطعه مرغ به مرغداران تعلق می گیرد،  گفت: برای هرمرغ ۴کیلو و ٨٠٠ گرم تا ۵کیلو نهاده کافی است. یعنی بایستی سهم نهاده کاهش یابد و از آن طرف  زمان تخلیه واحدهای مرغداری به تولیدکنندگان واگذار شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۱-۲۲ ۰۲:۵۷

اگردولت بطورجدی میخواهدمشکل مرغ راحل کندبایداعلام کندهرگونه فروش آزادوبیشترازقیمت رسمی براوردی ممنوع ومصادره وقاچاق محسوب میشود.22/1/1400

avatar
۱۴۰۰-۰۱-۲۲ ۰۷:۵۵

الان یکی میاد میگه مردم میمیرن مرغ نخورند؟!

avatar
۱۴۰۰-۰۱-۲۲ ۱۳:۵۰

مرغ خریدم 28 تومن کجای کاری

avatar
۱۴۰۰-۰۱-۲۲ ۱۴:۲۳

از حرف تا عمل خیلی فاصله اس

avatar
۱۴۰۰-۰۱-۲۵ ۱۷:۳۰

مرغ ۷ تومنی رو رسوندن به ۲۵ هزار تومن . بازم مطمئن نیستن که میتونن کنترل کنن قیمتارو یا نه. همش حرف میزنن. آخرش همونی که از اول گفتن میشه. مرغ کیلویی ۵۰ هزار