• جمعه / ۲۰ فروردین ۱۴۰۰ / ۱۱:۳۵
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1400012010029
  • خبرنگار : 71600

درخواست اردوغان برای کنار گذاشتن دلار

درخواست اردوغان برای کنار گذاشتن دلار

رئیس جمهور ترکیه از کشورهای عضو گروه دی-هشت خواست تا در مبادلات تجاری دوجانبه، ارزهای ملی را جایگزین کنند.

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری آناتولی، رئیس جمهور ترکیه که از طریق ویدئوکنفرانس در اجلاس گروه دی-۸ سخن می گفت، بار دیگر خواستار افزایش استفاده از ارزهای ملی در تبادلات دوجانبه و چندجانبه شد و افزود: سال ۲۰۱۷ برای اولین بار ایده استفاده از ارزهای ملی را در مبادلات مطرح کردم و از آن زمان تاکنون این ایده پرمعناتر و قابل تحقق تر شده است. ما برای آن که ریسک ناشی از شوک های ارزی را بر روی کشورهای خود کاهش دهیم باید روی استفاده از ارزهای ملی متمرکز شویم.

اردوغان پیش از این هم خواهان افزایش استفاده از ارزهای ملی در مبادلات دوجانبه با شرکای تجاری بزرگ این کشور از جمله ایران، روسیه، چین و اوکراین برای کاهش وابستگی به دلار شده بود.

در این اجلاس همچنین راهکارهای توسعه همکاری کشورهای عضو در حوزه های مختلف اقتصادی نظیر انرژی های تجدیدپذیر، هوش مصنوعی، روباتیک، اینترنت اشیا و بلاک چین مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

اردوغان با تاکید بر روی اهمیت استفاده بیشتر از تکنولوژی در تولیدات کشورهای عضو افزود: برای آن که به سمت توسعه اقتصادی پایدار حرکت کنیم باید نقش تکنولوژی در بخش تولید را افزایش دهیم.

رئیس جمهور ترکیه در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به نقش کرونا بر کاهش تبادلات اقتصادی بین کشورها گفت: واکسن، موثرترین اسلحه ما در برابر این ویروس است و نباید قربانی منافع گروهی خاص شود.

ترکیه از سال ۲۰۱۷ ریاست دوره ای گروه دی هشت را بر عهده گرفته است. اردوغان با اشاره به ظرفیت بالای بازار ۱.۱ میلیارد نفری کشورهای عضو گفت: کشورهای عضو دارای جمعیت جوان و تحصیل کرده هستند و باید اتصال بیشتری بین جوامع جوان کشورهای عضو به وجود بیاید.

گروه دی هشت در پانزدهم ژوئن ۱۹۹۷ با هدف تقویت همکاری های اقتصادی بین کشورهای بنگلادش، مصر، نیجریه، اندونزی، ایران، مالزی، پاکستان و ترکیه تشکیل شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha