• سه‌شنبه / ۱۷ فروردین ۱۴۰۰ / ۱۹:۲۳
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1400011708275
  • خبرنگار : 71145

عصبانیت مصر و سودان از اتیوپی در پی بی‌نتیجه ماندن مذاکرات سد النهضه

عصبانیت مصر و سودان از اتیوپی در پی بی‌نتیجه ماندن مذاکرات سد النهضه

وزیر خارجه سودان امروز، سه‌شنبه گفت، گام‌های یکجانبه اتیوپی درخصوص سد النهضه نقض علنی قانون بین‌المللی است.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، این اظهارات مریم الصادق المهدی،‌ وزیر خارجه سودان در کینشاسا، پایتخت کنگو بعد از پایان مذاکرات حل بحران سد النهضه مطرح شد که طی دو روز یکشنبه و دوشنبه بین مصر، سودان و اتیوپی بدون هیچ پیشرفتی خاتمه یافت.

در این راستا سامح شکری، وزیر خارجه مصر هم گفت، کشورش هرگز ضرر آبی که در خصوص سد النهضه بر مصر و سودان تحمیل شود، نخواهد پذیرفت.

او به شبکه العربیه گفت، مصر در صورت متحمل شدن خسارت آبی به آن در نتیجه سد النهضه وارد عمل خواهد شد. مصر سناریوهای مختلفی برای محافظت از امنیت آبی خود دارد.

وزیر خارجه مصر تاکید کرد، مصر اراده سیاسی جدی از جانب اتیوپی برای حل مشکل سد النهضه که از سال‌ها پیش وجود داشته ندیده است. چارچوب قبلی مذاکرات ثابت کرد به رغم تلاش‌های مصر برای ارائه چارچوب جدید بی‌نتیجه است.

رئیس دستگاه دیپلماسی مصر افزود: اتیوپی تلاش کرد از هرگونه تعهد درباره سد طفره برود در حالی‌که مصر و سودان انعطاف‌پذیری دارند اتیوپی تلاش‌ها را از بین می‌برد.

پیش از این وزارت خارجه مصر نیز گفته بود، مذاکرات هیچ پیشرفتی به همراه نداشت و توافقی درباره آغاز مذاکرات حاصل نشد و اتیوپی پیشنهاد مطرح شده از جانب سودان که مورد تایید قاهره نیز بود، رد کرد.

پیشنهاد سودان شامل تشکیل فرمت چهارجانبه بین‌المللی به رهبری جمهوری کنگو بود که در حال حاضر ریاست اتحادیه آفریقا را به عنوان میانجی‌گر بین سه کشور برعهده دارد.

وزارت خارجه سودان قبلا گفت، اتیوپی درخواست تعویق زمان شروع مرحله سوم آب‌گیری سد را که در ماه ژوئیه مقرر شده  بود، رد کرد، و پیش بینی کرده بود مذاکرات بدون هیچ توافقی پایان یابد.

هیئت‌های سه کشور با امید شکستن رکود مذاکرات درباره این سد در جمهوری کنگو گرد هم آمدند.

سد النهضة (سد رنسانس) که توسط اتیوپی بر روی رود نیل در خاک این کشور ساخته شده، در صورت آبگیری کامل، ورودی آب به مصر را به میزان دستکم ۵۰ درصد کاهش می‌دهد و با توجه به اینکه این رودخانه شریان حیاتی و کشاورزی مصر است، خسارت‌های جبران ناپذیری را متوجه مصر خواهد کرد. در مقابل اتیوپی هم استفاده از این سد برای تامین برق مورد نیاز خود را ضروری می‌داند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha