حجتالاسلام والمسلمین محمدعلی نکونام۱۳ فروردینماه در خطبههای نماز جمعه این هفته شهرکرد با اشاره به شعار سال، تصریح کرد: شعار سال از مسائل مهم و ضروریات مهم جامعه است، چه بسا نامگذاری آن حساب شده و دقیق است و باید از فردا با آغاز رسمی فعالیت دستگاهها، تمام نگاهها عملی کردن این شعار باشد، البته این مهم نیازمند کارهای زیربنایی است.
وی ادامه داد: برای رفع موانع و مانعزداییها و پشتیبانیها از تولید باید اصلاحاتی در نظام پولی، مالی و بودجه کشور صورت گیرد که این امر بر عهده متولیان امر است، همچنین یکی از مشکلات تولید نظام بانکی است که باید اصلاحاتی به صورت جدی و زیربنایی در این نظام صورت گیرد.
نکونام گفت: باید قوانین راهگشا برای تولید وضع شود تا از تولیدکنندگان حمایت صورت گیرد، از طرفی راه صادرات برای تولید باز شود، گرچه صادرات به برخی کشورهای همسایه با مشکلاتی مواجه بوده و نگاههای سیاسی در صادرات وجود دارد، آنگونه که باید راه صادرات باز نبوده و تولیدات به آسانی صادر نمیشود، بنابراین لازم است تولید رونق یابد و نگاه مسئولان انقلاب اسلامی فراتر از غرب و شرق باشد.
امام جمعه شهرکرد تاکید کرد: ایران نه غربی و نه شرقی است بلکه استقلال داریم و میتوانیم با همه جای دنیا ارتباط برقرار کنیم، به شرطی که دشمنی نباشد، البته با وجود تمام دشمنیها برخی قصد دارند با دشمن ارتباط برقرار کنند و امتیازاتی به دشمن بدهند که این نگاه، نگاه استقلالی جمهوری اسلامی نیست.
وی عنوان کرد: برخی نگاهها صرفا غربی است و این امر بر تولید، پشتیبانیها، مانعزداییها در تولید تاثیر میگذارد، بنابراین لازم است مسئولان نگاه درستی در این زمینه داشته باشند، چه بسا باید انتخابات این معنا را اصلاح کند و کسانی روی کار آیند که نگاهشان نگاه به جمهوری اسلامی به معنای واقعی و استقلال نظام اسلامی باشد.
نماینده ولیفقیه در چهارمحال و بختیاری بیان کرد: در حقیقت بایستی مصرف تولید داخلی سبک زندگی مردم قرار گیرد و به آن اهمیت دهند، از طرفی به عنوان یک وظیفه و تکلیف برای مردم باشد تا از این طریق به رونق تولید و اقتصاد کشور کمک کند، گرچه ممکن است تولیدات داخلی ضعیف باشند اما باید آن را مصرف و به کشور کمک کنند زیرا استفاده کالای داخلی بهتر از کمک به دشمن است، البته لازم است تولیدکنندگان کیفیت تولیدات را افزایش دهند.
وی در خصوص وضع قوانین در زمینه تولید، تصریح کرد: بایستی قوانینی برای مصرف داخلی وضع شود و دستگاههای حکومتی در این زمینه به طور جدی وارد شوند، البته مردم باید تولیدات داخلی را مصرف کنند اما دستگاههای حاکمیتی قوانینی وضع کنند و دستگاهها را مکلف به استفاده از تولید داخل کنند و در این زمینه نظارت وجود داشته باشد تا آنگونه که باید شعار امسال جایگاه خود را پیدا کند و در پایان سال نتیجه آن، رونق همه جانبه اقتصاد در کشور باشد.
نکونام با اشاره به ۱۸ فروردینماه به نام روز سلامتی، بیان کرد: سلامتی با رعایت امور بهداشتی و تغذیه محقق میشود که هر دو امر، متولیانی دارد گرچه هرکس به نوبه خود باید بهداشت را در زندگی و جامعه خود رعایت تا به سلامت جامعه کمک کند.
وی گفت: مهمتر از رعایت بهداشت، بحث تغذیه است که متاسفانه امروزه به دغدغه عمومی در جامعه مطرح است، تغذیه به لحاظ برنامه جهانی، از یک سری برنامههای استعماری و استثماری برخوردار شده که نسبت به جهان و بشریت نگاه خاصی دارد، یعنی برای اینکه کشورها را استثمار کنند، تلاشها در راستای نفوذ در غذاهای انسانها است که با انواع غذاها جمعیت را کنترل میکنند، از طرفی جلوی رشد جمعیت را میگیرند و مانع رشد انسان میشوند که امروز این امر یک خطر است و نظام غذا و داروی کشور نسبت به این معنا مسئولیت سنگینی را برعهده دارد تا این دغدغه را برطرف کند.
امام جمعه شهرکرد تاکید کرد: مسئولان و متولیان غذا و دارو مسئولند برای تغذیه جامعه تنها به مسائل جهانی توجه نکنند زیرا سلامت انسانها بسیار مهم است، بنابراین کسانی که میتوانند در تولید محصولات سالم ورود کنند، البته برخی افراد ورود کرده که باید این افراد تقویت و مورد حمایت قرار گیرند.
وی با اشاره به اینکه دهه آخر ماه شعبان به نام دهه بهداشت و نکوداشت مساجد نامگذاری شده است، بیان کرد: ماه ضیافت ماه مساجد است البته همیشه روز مسجد است، اما در مقولهای مسجد جایگاه برتری دارد و آن هم ماه رمضان است.
نکونام با بیان اینکه مهیا کردن مسجد یک توفیق محسوب میشود، تصریح کرد: توفیقی است که انسان مسجد را برای بندگان خدا آماده کند، به طوری که مسجد را از آلودگیها بزداید، در عین حال شرایط مسجد را برای بندگی خدا فراهم کند و معرفت دینی و شناخت را افزایش دهد، در این میان خداباوری را افزایش دهد و ایمان را تقویت کند که لازم است این شرایط چه از سوی متولیان مسجد و چه مردم در مسجد فراهم شود.
نماینده ولیفقیه در چهارمحال و بختیاری گفت: انسانها باید نسبت به اقبال به مساجد کار ویژهای صورت دهند، البته مساجد آنگونه که باید جایگاه خود را ندارند زیرا مساجد در روز قیامت از همسایههای خود شکایت میکند که لازم است نسبت به مسجد تکریم صورت گیرد و به آبادانی آن کمک شود.
وی ادامه داد: در شان یک شهر مذهبی نیست که نماز جماعت مساجد با تعداد اندک برگزار میشود، بنابراین لازم است مساجد تقویت شوند، از طرفی بهداشت مسجد، رونق، جذابیت و صفای مسجد حفظ شود.
نکونام در پایان با اشاره به روز طبیعت، خاطرنشان کرد: طبیعی است با شرایط کرونایی مردم در طبیعت حضور پیدا نکنند تا به سلامت خود و جامعه کمک کنند، اما همیشه روز طبیعت است و باید در حفظ آن کوشا بود و از فضای جامعه، محیط، جنگل، مزارع، درختان و مناطق گردشگری حفاظت و صیانت کرد، زیرا اینها جزو وظایف تقوایی ماست و بایستی به تقوا در تمام عرصهها عمل کنیم و توجه ویژهای به آن داشته باشیم.
انتهای پیام
نظرات