• جمعه / ۱۳ فروردین ۱۴۰۰ / ۱۱:۴۳
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1400011304829
  • خبرنگار : 50167

چگونه از ابتلا به سرطان روده بزرگ جلوگیری کنیم؟

چگونه از ابتلا به سرطان روده بزرگ جلوگیری کنیم؟

ایسنا/زنجان فوق‌تخصص گوارش، کبد و کیسه صفرا گفت: سرطان روده بزرگ یکی از بیماری‌های بدخیمی است که می‌توان با غربالگری از آن جلوگیری کرد.

مریم جامه‌شورانی در گفت‌وگو با ایسنا، در رابطه با سرطان روده بزرگ، اظهار کرد: روند سرطان روده بزرگ (کولورکتال) با رشد تومور یا بافت در رکتوم و یا کولون آغاز می‌شود؛ اگر این رشد غیرطبیعی که تحت عنوان پولیپ شناخته می‌شود، سرطانی تشخیص داده شود می‌تواند تومور را روی دیواره رکتوم یا کولون تشکیل دهد و سپس در عروق خونی و یا لنفاوی رشد می‌کند و احتمال متاستاز به سایر مناطق را افزایش می‌دهد.

وی با بیان اینکه سرطان روده بزرگ سومین عامل مرگ و میر در جهان است، افزود: سن، رژیم غذایی، سابقه بیماری‌های قبلی، انتقال وراثتی، بیماری‌های التهابی روده (IBD)، چاقی، مصرف الکل و استفاده از موادمخدر از جمله عوامل افزایش‌دهنده سرطان کولورکتال یا روده بزرگ است.

این پزشک با بیان اینکه اکثر افراد مبتلا به سرطان روده بزرگ بالای ۵۰ سال هستند ولی امکان ابتلا در هر سنی وجود دارد، تصریح کرد: سرطان روده بزرگ رابطه مستقیمی با رژیم غذای پرچرب، کم‌فیبر و مصرف کم میوه و سبزیجات وجود دارد.

فوق‌تخصص گوارش، کبد و کیسه صفرا با بیان اینکه افرادی که سابقه کولیت اولسروز یا کرون داشته‌اند، احتمال ابتلای آن‌ها به سرطان روده بزرگ بیشتر است، ادامه داد: گفتنی است در افراد دیابتی یا خانم‌هایی که سابقه سرطان‌های رحم، تخمدان و سینه داشتند، شانس ابتلا به سرطان روده بزرگ بیشتر است.

جامه‌شورانی با تاکید بر اینکه افرادی که نزدیکان درجه یک آن‌ها به سرطان روده بزرگ مبتلا بودند باید قبل از ۵۰ سالگی تحت نظر پزشک قرار گیرند، اظهار کرد: اگر فرد سابقه کانسر آدنوکارسینوم روده بزرگ و یا پولیپ در یکی از بستگان نزدیک (که سنش در زمان ابتلا کمتر از ۶۰ سال بوده) داشته باشد، باید از ۱۰ سال کمتر از سن فرد مبتلا، کولونوسکوپی انجام دهد. گفتنی است مصرف آسپرین برای پیشگیری از پولیپ‌های آدنوماتوز موثر است.

وی در رابطه با پیشگیری از ابتلا به سرطان روده بزرگ، خاطرنشان کرد: سرطان روده بزرگ یکی از بیماری‌های بدخیمی که می‌توان با غربال‌گری از آن جلوگیری کرد، بنابراین به همه افراد بالای ۵۰ سال توصیه می‌شود برای کولونوسکوپی مراجعه کنند، زیرا این سرطان در اکثر موارد قبل از ایجاد بدخیمی مرحله پیش بدخیمی به نام پولیپ دارد که با خارج کردن کامل آن می‌توان از تبدیل آن به بدخیمی پیشگیری کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha