• پنجشنبه / ۱۲ فروردین ۱۴۰۰ / ۱۸:۱۷
  • دسته‌بندی: ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • کد خبر: 1400011204643
  • خبرنگار : 71541

/ارتباطات و فناوری اطلاعات در سال ۱۳۹۹/

تلاش برای ثبات قیمت اینترنت

تلاش برای ثبات قیمت اینترنت

با افزایش مصرف اینترنت، کیفیت، سرعت و قیمت آن از دغدغه‌های کاربران بوده که البته در سال گذشته، مسوولان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، برای ثبات قیمت اینترنت تلاش‌هایی انجام داده‌اند.

به گزارش ایسنا، در سال‌های اخیر، افزایش چندبرابری قیمت ارز باعث افزایش قیمت در بسیاری از محصولات شده است و حتی محصولات داخلی هم از این قاعده مستثنی نبودند. بسیاری از ابزارها و محصولات ICT که وارداتی هستند نیز به تبع نوسانات ارزی با افزایش قیمت روبه‌رو بودند و کمتر کسی در ایران از این نوسانات ارزی و تاثیر آن بر گرانی کالاها غافل است. با وجود این در دو سال گذشته، هزینه اینترنت برای کاربران ایرانی افزایش قابل توجهی نداشت.

هرچند اپراتورها با توجه به هزینه‌های بالای سرمایه‌گذاری و نگهداری معتقدند که قیمت اینترنت در ایران ارزان است، اما رگولاتوری و وزارت ارتباطات وعده برقراری توازن میان خواسته‌های کاربران اینترنت و ارائه‌دهندگان خدمات اینترنت یعنی اپراتورها را داد و همچنین تلاش برای اینکه با کاهش هزینه‌های اپراتورها، قیمت‌های ارائه خدمات اینترنت توسط اپراتورها بالاتر نرود.

محمدجواد آذری جهرمی -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- در سال‌های گذشته در پاسخ به این‌که آیا با افزایش قیمت تمامی کالاها در سبد خانوار، ثابت ماندن قیمت اینترنت منطقی است؟ گفته بود: بحث مقرون به صرفه‌بودن استفاده در قبال ارزان بودن استفاده است. اگر می‌خواهیم ICT رشد و توسعه پیدا کند، هزینه خدمات ICT باید متناسب با جیب مردم باشد. اگر ما به سهم هزینه ICT در سبد خانوار توجه نکنیم، نتیجه‌اش این می‌شود که به حقوق شهروندی احترام نمی‌گذاریم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین مهر ماه سال ۱۳۹۹، درباره انتقاد کاربران به افزایش قیمت بسته‌های اینترنتی بیان کرده بود: قیمت بسته‌های اینترنتی تغییری نداشته است و ما اجازه افزایش قیمت را تا پایان سال به اپراتورها نخواهیم داد.

پس از آن حسین فلاح جوشقانی - رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی - بهمن ماه سال ۱۳۹۹، از کاهش ۲۵ درصدی تعرفه پهنای باند شرکت ارتباطات زیرساخت براساس مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات خبر داده و گفته بود: در تجربه‌های جهانی با افزایش ترافیک مصرفی، قیمت‌ها کاهش می‌یابد. بر همین اساس پس از بررسی‌های کارشناسی در وزارت ارتباطات، کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، کاهش ۲۵ درصدی هزینه پهنای باند اپراتورها را تصویب کرد. این مصوبه به کاهش هزینه‌های اپراتورها منجر می‌شود.

با وجود این،‌ در ماه پایانی سال، جنجال‌هایی درباره قیمت اینترنت مطرح شد. پنجم اسفندماه بود که آذری جهرمی از افزایش چشمگیر قیمت بسته‌های اپراتورها درصورت تصویب مصوبه کمیسیون تلفیق، مبنی‌بر افزایش ۳۰۰۰ میلیارد تومانی مالیات اپراتورها و اختصاص آن به برخی دستگاه‌ها از جمله صداوسیما خبر داد. هرچند نمایندگان تاکید کردند که اپراتورها اجازه افزایش تعرفه اینترنتی را ندارند، اما باید دید در سال جدید قیمت اینترنت چه فرآیندی را طی می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha