• سه‌شنبه / ۳ فروردین ۱۴۰۰ / ۱۹:۰۱
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1400010301010
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

رییس اداره هواشناسی کاشان:

دشت کاشان در شرایط خشکسالی نسبتا شدید قرار دارد

دشت کاشان در شرایط خشکسالی نسبتا شدید قرار دارد

ایسنا/اصفهان رییس اداره هواشناسی کاشان گفت: اطلاعات هواشناسی برای عموم مردم در تنظیم زندگی و فعالیت های روزمره و هم برای دولتمردان در مدیریت کلان کشور بسیار مهم و تاثیرگذار است.

عباس ارغوانی، امروز (سه شنبه- ۳ فروردین) در آیین بزرگداشت روز جهانی هواشناسی در مجتمع آموزشی بصیر نوش آباد، اظهار کرد: بنا به اسناد، اولین سکوی هواشناسی ایران، سال ۱۲۹۸ در مدرسه برزگران ساخته شد و درس هواشناسی توسط معلمان فرانسوی تدریس می‌ شد که دمای هوا، رطوبت نسبی و میزان بارندگی را اندازه گیری می‌کردند. این ایستگاه، در سال ۱۳۰۸ کامل شد و عناصر جوی را دیده بانی می‌کرد.

وی گفت: نیاز بخش‌های کشاورزی به اطلاعات هواشناسی باعث شد که ایستگاه بیشتری در نقاط مختلف کشور به مسئولیت بنگاه مستقل آبیاری، وابسته به وزارت کشاورزی وقت راه اندازی شود.

به گزارش ایسنا، رییس اداره هواشناسی کاشان، افزود: اداره کل هواشناسی کشور، وابسته به وزارت راه در دهم اسفند ۱۳۳۴ تأسیس شد و در سال ۱۳۳۸، هواشناسی ایران به عنوان یکصد و سومین عضو سازمان هواشناسی جهانی، به عضویت این سازمان جهانی درآمد، اما شبکه ایستگاه‌های هواشناسی، پس از پیروزی انقلاب اسلامی توسعه بیشتری پیدا کرد.

وی تصریح کرد: عملکرد سازمان هواشناسی محدود به پیش بینی آب و هوا نیست بلکه با گذشت زمان ضرورت توجه به این علم در کشورهای مختلف مورد توجه واقع شده و اطلاعات آن، مبنای تصمیم گیری و برنامه ریزی در حوزه های مختلف مدیریت جامعه قرار گرفت.

ارغوانی تاکید کرد: سازمان هواشناسی، با پیش بینی پدیده های خاص هواشناسی مانند طوفان، بارش باران و برف و ... که با پیامدهایی همراه است، نقش مهم و تاثیرگذاری در زندگی اجتماعی، تامین منافع اقتصادی، افزایش توان دفاعی، کاهش اثر بلایای طبیعی و حفاظت از جان و مال مردم دارد.

رییس اداره هواشناسی کاشان گفت: بخش مهمی از بودجه ملی کشور به خسارت های ناشی از شرایط جوی مانند سیل و خشکسالی اختصاص دارد و هشدارهای سازمان هواشناسی، باعث می شود تا خسارت ها کاهش یافته و به حداقل برسد.

وی افزود: اطلاعات هواشناسی برای عموم مردم در تنظیم زندگی و فعالیت های روزمره و هم برای دولتمردان در مدیریت کلان کشور بسیار مهم و تاثیرگذار است.

ارغوانی اظهار کرد: کاربران اختصاصی سازمان را بخش های هوانوردی، دریایی، جاده ای، کشاورزی، آلودگی هوا، هواشناسی آب، بهداشت عمومی، مدیریت منابع آبی، بازرگانی، آثار باستانی، انرژی، ورزش، گردشگری، امور نظامی و مدیریت شهری شامل می شود. علاوه بر این عموم مردم جامعه نیز نیازمند این اطلاعات هستند.

وی گفت: پروفسور محمدحسن گنجی، پدر علم جغرافیای ایران، از بنیان‌گذاران هواشناسی در ایران بود که تا سال ۱۳۴۷ مدیریت اداره کل هواشناسی را برعهده‌ داشت و موفق به کسب جایزه ‌دانشمند سال ۲۰۰۱ هواشناسی شد.

رییس اداره هواشناسی کاشان در مورد انواع ایستگاه های هواشناسی افزود: ایستگاه هواشناسی چهارگانه سینوپتیک اصلی و تکمیلی، اقلیم شناسی و هواشناسی باران سنجی و برف سنجی، با  تجهیزات دماسنج، برف سنج، تابش سنج و ... برای سنجش دما، رطوبت، فشار، سمت و سرعت باد، تابش و... در سطح زمین فعالیت می کنند.

ارغوانی اظهار کرد: ایستگاه هواشناسی کشاورزی برای اندازه گیری دمای حداقل و حداکثر، رطوبت، تبخیر و تعرق، دمای خاک، تبخیر، رطوبت خاک، ایستگاه هواشناسی جو بالا در  فرودگاه نصب شده برای سنجش دما، رطوبت، فشار، سمت و سرعت باد در جو بالا  دو نوع دیگر از ایستگاه های هواشناسی هستند.

وی گفت: ایستگاه هواشناسی دریایی با تجهیزات دماسنج، بویی، جذر و مد سنج، موج نگار و... که در ساحل نصب شده برای سنجش دما، رطوبت، سمت و سرعت باد، جذر و مد، فشار و  تابش و ایستگاه هواشناسی ویژه با تجهیزات اختصاصی برای اندازه گیری آلودگی جو، اوزون یا تشعشع استفاده می شوند.

ارغوانی تصریح کرد: ایستگاه هواشناسی کاشان از نوع هواشناسی سینوپتیک اصلی است که ۵۰ سال پیش فعالیت خود را در این منطقه آغاز کرده است که با توجه به وسعت منطقه و موقعیت جغرافیایی آن نیازمند توسعه شبکه های نرم افزاری و سخت افزاری است.

وی افزود: راه اندازی ایستگاه تمام اتوماتیک هواشناسی در آران و بیدگل در بهمن ماه گذشته و ایستگاه سرمازدگی قمصر از جمله فعالیت های توسعه اداره هواشناسی در منطقه کاشان است ضمن اینکه با ایجاد باشگاه دانش آموزان هواشناس، میزان باران در مناطق مختلف دشت کاشان گزارش می شود.

 ارغوانی تاکید کرد: با هدف افزایش کیفیت زندگی، معیشت پایدار، سلامت، امنیت غذایی و آگاهی مردم، دیسکاشن هواشناسی با حضور کارشناسان منابع طبیعی، کشاورزی، میراث فرهنگی، شهرداری و سلامت به صورت هفتگی برگزار شده و نتایج آن با مشارکت رسانه ها در اختیار شهروندان قرار می گیرد.

رییس اداره هواشناسی کاشان گفت: دشت کاشان در شرایط خشکسالی نسبتا شدید قرار دارد که بارندگی های اندک جبران کننده آن نیست به طوری که در سال زراعی جاری تاکنون ۶۱ میلیمتر بارندگی داشته ایم که نسبت به مدت مشابه در سال قبل ۳۵ درصد و نسبت به میانگین بلند مدت، ۳۰ درصد کاهش را شاهد بوده ایم.

ازغوانی تاکید کرد: تحلیل نقشه های هواشناسی، بیانگر آن است که تا نیمه اول فروردین بارندگی موثر در دشت کاشان نخواهیم داشت و با توجه به شرایط خشکسالی، مردم باید با درک شرایط موجود نسبت به مدیریت مصرف آب، توجه کافی داشته باشند.

بعد از تشکیل سازمان جهانی هواشناسی در سال ۱۹۵۰، سازمان ملل متحد روز ۲۳ مارس برابر با سوم فروردین در تقویم ایران را به عنوان روز جهانی هواشناسی نام گذاری کرده ‌است. شعار امسال سازمان جهانی هواشناسی با عنوان "اقیانوس، وضع هوا و اقلیم ما" بر پیوند میان اقیانوس، اقلیم و وضع هوا در سیستم کره زمین تاکید دارد. این شعار، آغازگر دهه "علم اقیانوس در توسعه پایدار است" که به فاصله سالهای ۲۰۲۱ تا ۲۰۳۰ نامگذاری شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha