به گزارش ایسنا، بارها این جمله را شنیدهایم که کنکور همه چیز نیست و دانشآموزان درصورت از دست دادن این فرصت سالهای آینده نیز امکان جبران دارند اما واقعیت این است که کنکور یکی از راههای اساسی موفقیت افراد به شمار میآید و بنابراین از اهمیت ویژهای در زندگی آنها برخوردار است.
تاکنون بارها شاهد بودیم که دانشآموزی پیش از شروع کنکور و یا حین برگزاری آزمون دچار مشکلی شده و درنتیجه زحمات فراوان او از دست رفته است بنابراین شاید محک دانشآموزان تنها براساس آزمونی یک روزه روش مناسبی نباشند به همین جهت موضوع افزایش تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور مطرح شده و در سال جاری این تاثیر به ۴۰ درصد قطعی رسیده است.
زمانی که امتحانات نهایی دانشآموزان بر رتبه کنکور آنها تاثیر بالایی داشته باشد این مزیت را خواهد داشت که دانشآموزان در طی سه سال برای ورود به رشته و دانشگاه موردعلاقه خود تلاش کنند اما با این تصمیم لازم است در برگزاری صحیح امتحانات نهایی دقت لازم صورت بگیرد.
صبح امروز خبرنگار ایسنا در بازدید از یکی از حوزههای امتحانات نهایی دانشآموزان در شهرکرد روند برگزاری آزمون را مورد بررسی قرار داد، پیش از شروع آزمون دانشآموزان در مرحله اول با تفتیش بدنی و در مرحله دوم توسط راکد موبایلیاب مورد بررسی قرار میگرفتند پس از آن و در طی برگزاری آزمون نیز یکی از مراقبان با همراه داشتن دستگاه سیگنالیاب از نبود تلفن همراه یا کارتهای هوشمند در جلسه آزمون اطمینان کسب میکرد.
حدود ۲۰ دقیقه پیش از شروع آزمون دربهای حوزه امتحانی بسته شده و هیچیک از دانشآموزان حق ورود به جلسه را نداشتند. همچنین در محل برگزاری آزمون نیم ساعت قبل از برگزاری آزمون متصدی تکثیر وارد اتاق شده و پلمپ اتاق تکثر انجام میشود.
فایل نمونه سوالات امتحانی صبح آزمون از تهران به استان ارسال میشوند اما هیچ فردی امکان دسترسی به سوالات را ندارد چراکه فایل رمزگذاری شده و کمتر از پنج دقیقه پیش از آزمون رمز به تلفن همراه رئیس حوزه امتحانی ارسال میشود، این رمز که توسط رئیس حوزه بر روی کاغذ مخصوص نوشته شده و از زیر در وارد اتاق تکثیر میشود تا مامور مربوطه امکان تکثیر سوالات را داشته باشد پس از آن برگههای امتحانی به سرعت میان دانشآموزان توزیع میشوند.
در هنگام برگزاری امتحانات نهایی به جز رئیس حوزه که رمز فایل نمونه سوالات به تلفن همراه او ارسال میشود هیچ یک از مراقبان و مسئولان نیز حق همراه داشتن تلفن همراه را ندارند.
در حوزههای امتحانی راکد موبایلیاب و سیگنالیاب وجود دارد
شهاب جانباز امیرانی_ رئیس اداره ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: با توجه به حساسیت امتحانات نهایی و تاثیر سوابق تحصیلی در پذیرش دانشجویان وزارت آموزش و پرورش برنامه خاصی برای حفاظت از آزمون درنظر گرفته است.
وی عنوان کرد: تا زمانی که برگههای امتحانی میان دانشآموزان توزیع نشده هیچ فردی به سوالات دسترسی ندارد.
رئیس اداره ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: در حوزههای امتحانی راکد موبایلیاب و سیگنالیاب وجود دارد همچنین فردی با عنوان حفاظت آزمون به عوامل اجرایی حوزه افزوده شده که وظیفه بازدید بدنی دانشآموزان را برعهده دارند تا به این صورت از ورود تلفن همراه، کارت هوشمند و... به جلسه امتحانات جلوگیری شود.
جانباز امیرانی درخصوص تصحیح برگههای امتحانات نهایی دانشآموزان نیز توضیح داد: در گذشته امتحانات نهایی به صورت دستی تصحیح میشد، در این روش سربرگ امتحانات جدا شده و با استفاده از شمارهگذاری دستی این سربرگ و قسمت پاسخنامه به یکدیگر متصل بود اما درحال حاضر تمامی روند تصحیح امتحانات به وسیله رایانه انجام میشود یعنی برگههای امتحانی اسکن شده و توسط رایانه سربرگ و پاسخنامه شمارهگذاری میشود، پس از آن تنها بخش پاسخنامه در اختیار مصحح قرار میگیرد و نمرهدهی نیز توسط رایانه انجام میشود بنابراین امکان هیچگونه مداخلهای در نمرات دانشآموزان وجود ندارد.
رئیس اداره ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: پاسخنامه هر یک از دانشآموزان توسط دو فرد تصحیح میشود درصورتی که در دو مرحله نمره حاصل یکسان باشد این نمره قطعی دانشآموزان است اما اگر دو نمره متفاوت باشد پاسخنامه برای تصحیح مجدد در اختیار مصحح سوم قرار داده میشود.
وی خاطرنشان کرد: مراحل بیان شده در تمامی حوزههای امتحانات نهایی چهارمحال و بختیاری اجرا میشود و در دور افتادهترین مناطق استان نیز تجهیزات لازم اعم از راکد موبایلیاب، سیگنالیاب و... وجود دارد.
در ادامه خبرنگار ایسنا با دانشآموزان حاضر در حوزه امتحانات نهایی نیز گفت وگو کرد که این افراد از روند برگزاری امتحانات رضایت کامل داشته و معتقد بودند افزایش تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور میتواند آنها را در رسیدن به اهداف خود کمک کند چراکه به این صورت میتوانند در طی سه سال برای قبولی در رسته موردنظر خود تلاش کنند اما کنکور یک آزمون یک روزه است که ممکن است فرد به دلایل متعدد در روز امتحان شرایط مطلوب نداشته و فرصت خود را از دست بدهد.
انتهای پیام
نظرات