• سه‌شنبه / ۲۴ آبان ۱۴۰۱ / ۱۹:۱۷
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 00062090338
  • خبرنگار : 30188

معرفی انواع موتور گیربکس آسانسور و نحوه انتخاب

معرفی انواع موتور گیربکس آسانسور و نحوه انتخاب

در دنیای امروز به دلیل افزایش چشمگیر ساختمانهای مرتفع، نیاز به آسانسور برای رفاه و آسایش افراد بیش از پیش احساس می‌شود.

به گزارش ایسنا به نقل از هایپرصنعت فامکو، یکی از اولین نسلهای موتور آسانسور که برای سیستمهای آسانسوری تولید شد، موتور گیربکس آسانسور نام دارد. موتور آسانسور تجهیز اصلی و کاربردی در مجموعه آسانسور محسوب می گردد، به همین دلیل محتوای این راهنمای خرید را از کارشناسان هایپرصنعت فامکو که یکی از بزرگترین مراکز ارائه دهنده تجهیزات صنعتی از جمله موتور گیربکس آسانسور می باشد، کمک گرفته ایم که در ادامه به شرح آن می‌پردازیم.

موتورهای آسانسوری، دارای انواع متنوعی از نظر نوع طراحی و کارکرد هستند. در موتور آسانسور گیربکسی، جعبه دنده یا همان گیربکس نقش اساسی را ایفا می‌کند و انتقال دهنده توان مکانیکی از منبع تولید شونده به مصرف کننده می‌باشد. در موتورهای آسانسوری گیربکسی، مصرف کننده در واقع انرژی مکانیکی تولید شده را به گشتاور تبدیل می کند، تا چرخش فلکه کششی موتور آسانسور، سبب جابجایی کابین مابین طبقات ساختمان شود. به عبارت دیگر آسانسور گیربکسدار، نیروی تولید شده از سوی الکتروموتور را منتقل می‌کند و باعث می‌شود که نیروی محرکه برای حرکت بین طبقات، از طریق موتور آسانسور تامین گردد. در واقع گیربکس، تمام نیروی تولید شده را برای ایجاد گشتاور مطلوب انتقال می‌دهد. موتور آسانسور گیربکس دار نیز خود به دو بخش موتور آسانسور گیربکسی تک سرعته و موتور آسانسور گیربکس دار دو سرعته تقسیم می‌شود.

موتور گیربکس آسانسور تک سرعته

حرکت موتور آسانسور گیربکس دار تک سرعته همان طور که از نام آن مشخص است با یک سرعت ثابت انجام می‌شود. در این مدل از موتورهای آسانسوری گیربکسی، با نیرویی که توسط موتور آسانسور تولید می شود، کابین آسانسور جابجا شده و با رسیدن به طبقه مورد نظر ترمز الکتریکی موتور فعال می‌شود و هم تراز با رسیدن به طبقه، کابین آسانسور را متوقف می‌کند. در این موتورها سرویس و نگهداری اهمیت بسیاری دارد و باید به صورت دوره ای مورد سرویس و نگهداری توسط افراد متخصص قرار گیرند. استفاده از درایو آسانسوری و یا همان اینورتر در این موتور آسانسور گیربکسی مرسوم می‌باشد.

گیربکس آسانسور

موتور گیربکس دو سرعته

این موتور آسانسور گیربکس دار دارای دو سیم پیچی است. یک سیم پیچی مختص سرعت حرکت کند بوده و سیم پیچی دیگر برای سرعت حرکت بالا تعبیه شده است. در هنگام توقف دور تند این موتورها از مدار خارج شده و دور کند جایگزین می‌گردد. مکانیزم عملکرد این موتورها بدین گونه است که معمولا پس از استارت اولیه سرعت موتور به بیشترین حد خود رسیده و در زمانی که باید آسانسور متوقف شود، سرعت آن کاهش پیدا می‌کند.

انواع موتور گیربکس آسانسور

اجزای موتور گیربکس آسانسور

موتور گیربکس آسانسور از قطعات مختلفی تشکیل می‌شود که چهار بخش اصلی آن شامل موتور الکتریکی، فلکه گیربکس، گیربکس و ترمز الکتریکی می‌باشد. که در این قسمت به توضیح مختصری از مشخصات فلکه گیربکس و ترمز الکتریکی می‌پردازیم:

در موتورخانه آسانسورها فلکه هایی وجود دارد که از آنها برای انتقال نیرو و قدرت تولید شده در جهت حرکت دادن سیم بکسلها استفاده می‌گردد. در واقع این فلکه ها تاثیری روی کم و زیاد شدن مقدار نیروی محرکه تولید شده ندارند، بلکه فقط وسیله ای برای چرخاندن سیم بکسل بر اساس کارکرد موتور آسانسور می‌باشند.روی موتور گیربکسهای آسانسور، فلکه های کششی تعبیه می‌گردد که بر اساس توان و قدرت موتور آسانسور سایز آنها متغیر است. در نهایت به موجب اصطکاکی که بین فلکه کششی موتور آسانسور و سیم بکسل ایجاد می شود، کابین آسانسور به حرکت در می آید.

در آسانسورهای کششی که از موتور آسانسور گیربکس دار استفاده می کنند، سیستم ترمز روی موتور آسانسور نصب می‌گردد. این ترمز الکتریکی از قطعاتی همچون سیم پیچ، هسته فلزی متحرک، بازو و لنت ترمز تشکیل میگردد. در زمانی که موتور آسانسور در حال کارکردن و جابجایی کابین آسانسور است، ترمز آسانسور غیر فعال می باشد، اما زمانی که موتور آسانسور ساکن باشد، این ترمز الکتریکی فعال می‌شود. به عبارت کلی تر می‌توان گفت که در زمان‌های اضطراری و مواقع مورد نیاز، ترمز الکتریکی آسانسور از تابلو فرمان آسانسور دستور می گیرد، تا موتور آسانسور را متوقف کند.

با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی، مهندسین و متخصصین صنعت آسانسور موتورهای آسانسور گیرلس یا همان موتور آسانسوری که در آن گیربکس حذف شده است را طراحی و به تولید انبوه رسانده اند. به دنبال ارائه موتورهای آسانسوری گیرلس به بازار، آسانسورهای بدون موتورخانه نیز نصب و راه اندازی شدند. نکته ای که بهتر است به آن توجه داشته باشید این است که در آسانسورهای مسکونی و یا در ساختمانهایی که ارتفاع و ظرفیت آنها کم است، بهتر است از موتور آسانسور گیربکس دار استفاده شود، زیرا قیمت موتور آسانسور گیرلس تقریبا دو برابر قیمت موتور گیربکس آسانسور می‌باشد.

نکات انتخاب و خرید موتور آسانسور گیربکس دار

سیستم آسانسور برای رفاه و آسایش افراد طراحی شده و موتور آسانسور نیز قطعه بسیار پراهمیت و کاربردی در مجموعه آسانسور محسوب می‌شود. در هنگام انتخاب و خرید موتور آسانسور باید دقت بالایی داشته باشید تا از بوجود آمدن خسارات مالی و جانی در آینده جلوگیری شود. شما با دریافت مشاوره از کارشناسان شرکت فامکو که قریب به دو دهه تامین کننده انواع تجهیزات صنعتی هستند، می‌توانید انواع موتور آسانسور از جمله موتور آسانسور گیربکسی را انتخاب کرده و خریداری نمایید.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha