قاسم جعفروند افزود: بیش از ۱۹۰ تن از صادرات استان در مدت یاد شده شامل ماهی قزل آلای خوراکی و به میزان بیش از ۱۰ تن فیله ماهی خوراکی است.
وی اضافه کرد: در این مدت بیش از پنج تن شاه میگو، پنج هزار و ۵۴۳ کیلوگرم ماهی خاویار منجمد، پنج تن میگوی منجمد و ۹ تن میگو از مرزهای استان به کشورهای همسایه صادر شده است.
وی اظهار کرد: ارزش اقتصادی ضایعات ماهی قزل آلا خیلی ناچیر بود ولی ارزش افزوده ایجاد شده بر مبنای ارزش مواد فرآوری شده ماهی چند برابر است.
جعفروند با اشاره به اینکه محصولات فرآوری شده از ضایعات ماهی بسیار متنوع است افزود: عمده فرآوری ایجاد شده شامل تولید روغن از کبد ماهی، تهیه پودر عصاره استخوان ماهی، تولید چرم از پوست ماهی، استفاده از کلاژن ماهی در تهیه صابونها و کرمهای آرایشی و بهداشتی، تولید کنسرو کبد ماهی، تولید پودر ماهی جهت تهیه خوراک آبزیان و حیوانات خانگی، تولید ژلاتین ماهی، استفاده از هورمونهای هیپوفیز ماهی برای ماهیان مولد و همچنین فرآوری تخم ماهی جهت مصرف انسانی است.
مدیر شیلات و امور آبزیان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی اعلام کرد: طبق گزارش سازمان شیلات ایران، آمار مصرف سرانه آبزیان استان آذربایجان شرقی ۷.۸ کیلوگرم در سال ۱۴۰۰ بود که با احتساب جمعیت چهار میلیون نفری ۳۱ هزار تن محصولات آبزی در استان مصرف شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرزی جلفا نیز در خصوص صادرات محصولات شیلاتی از آذربایجان شرقی گفت: مقایسه میزان صادرات آبزیان از استان در سالهای گذشته، نشانگر روند افزایشی صادرات ماهی قزل آلا، میگو و ماهیان خاویاری از استان نسبت به زمان مشابه سالهای قبل است.
رضا عباسی اظهار کرد: با توجه به اینکه بیشتر میزان صادرات از استان در ۶ ماهه دوم سال اتفاق میافتد، پیش بینی میشود میزان صادرات سال جاری به میزان قابل توجهی نسبت به سالهای قبل افزایش داشته باشد.
وی گفت: با رعایت اصول و استانداردهای صادرات کالا و اتخاذ سیاستهای حمایتی از صادرکنندگان، روند افزایش صادرات محصولات شیلاتی مستمر بوده و شاهد رونق تولید و ارزآوری بیشتری به کشور خواهیم بود.
انتهای پیام
نظرات