محمد کلامی روز سهشنبه، ۱۶ فروردین، در جلسهی «برنامهریزی سرمایه گذاری و تجارت خارجی در سال ۱۴۰۱» که با حضور مدیران دستگاههای اقتصادی و فعالان بخش خصوصی آذربایجان شرقی در اتاق بازرگانی تبریز برگزار شد، اظهار کرد: برخود وظیفه دانستیم که فعالیتهای بخش اقتصادی را از اول سال آغاز کنیم و اکنون تمامی کارگروهها برنامهها و توقعات مورد انتظار ما را میدانند.
وی ادامه داد: اهداف اصلی دولت در بخش مسکن، افزایش سرمایه گذاری، تحقق رشد اقتصادی هشت درصد و صادرات و تجارت با کشورهای پیرامونی(به لحاظ جغرافیایی و اقتصادی) است.
کلامی در تشریح بحث اصلاح شعاع ۳۰ کیلومتری تبریز نیز گفت: قبلا در این بحث نقطهی آخر تبریز را انتخاب کرده بودند و ما سعی میکنیم از میدان ساعت انتخاب کنیم تا بتوانیم شعاع ۳۰ کیلومتری تبریز را برای توسعهی اقتصادی اصلاح کنیم.
وی تاکید کرد: استفاده از ظرفیت ماده ۱۱ با حفظ هوای پاک و محیط زیست مناسب و همراهی سازمان تامین اجتماعی، بیمه و سایر دستگاهها با دستگاههای اقتصادی از دیگر برنامههای ما است که بهعنوان مثال گمرکات استان ما باید آنچنان دارای جذبه و قوانین سهلی باشد که تجّار انگیزهی کافی را برای صادرات از داخل استان داشته باشند و اینطور نباشد که تجّار ما از طریق گمرکات اصفهان صادرات کنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: باید سعی کنیم وزرای اقتصادی را به استان بیاوریم تا مشکلات حل یا زمینهی حل مشکلات فراهم شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه بسیاری از مشکلات از دهههای گذشته به ارث رسیده است، گفت: شاخصهای اقتصادی استان از سال ۱۳۷۴ به بعد پایین آمده است و دولت در راستای افزایش و بالابردن سهم منابع مالی استانها دو اقدام مهم متمرکز کردن حسابهای مالی شرکتهای بررگ مستقر در استانها و اخذ مالیات بر ارزش افزوده این شرکتها در داخل استانها را در دستور کار خود قرار داده است که این کار منجر با افزایش سهم منابع مالی در استانها خواهد شد و علت سهم ۵۴ درصدی تهران در بحث منابع مالی استفاده از منابع شرکتهای بزرگ در این شهر است.
وی در ارتباط با مشکلات زیرساختها نیز گفت: کمبود منابع انرژی یک واقعیت است اما بسیاری از مشکلات بخش آب بهدلیل استقرار اشتباه واحدهای صنعتی ایجاد شده است و در منطقهی هشترود که جزو حوضهی آبریز دریاچهی خزر است، هیچ واحد صنعتی وجود ندارد اما بسیاری از واحدهای صنعتی در حوضهی آبریز دریاچهی ارومیه مستقر شده است و برنامهی ما انتقال صنایع به منطقهی هشترود است.
کلامی با اشاره به سفر رئیس جمهوری به استان اظهار کرد: بررسی مشکلات سدها، راهها و تامین زیرساختهای انرژی مهمترین مطالبات ما در جریان سفر رئیس جمهوری به استان خواهد بود.
وی در ارتباط با مشکلات معادن استان نیز خاطرنشان کرد: اکنون استفادهی صحیحی از معادن استان نمیشود؛ بهطوریکه با وجود بالاترین میزان ذخایر معدنی در استان، تنها دو درصد ارزش افزوده متعلق به معادن استان است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی یادآور شد: تیم مدیریت استان برنامهی منظمی در خصوص سرمایهگذاری شرکت مس دارد و مطمئن باشید پررنگترین دوران سرمایهگذاری مس سونگون درداخل استان را تجربه خواهیم کرد و تاکنون جلساتی با حضور استاندار و رئیس هولدینگ مس قرارگاه خاتمالانبیا(ص) و رئیس جدید شرکت مس سونگون برگزار شده و رئیس جدید شرکت مس نیز قول سرمایه گذاری منظم و مشخصی را داده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: وضعیت مسیرهای ترانزیتی و ماشین آلات حملونقل مناسب نیست که باید برنامهی جدی برای حل این مشکل ارائه دهیم.
کلامی در خصوص مصوبات ستاد تسهیل و شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان نیز خاطرنشان کرد: تمامی تصمیمات ستاد تسهیل و مصوبات استانی شورای گفتوگوی بخش خصوصی و دولت لازم الاجرا است و تدوین برنامههای اقتصادی در سازمان صنعت، معدن و تجارت باید با همفکری فعالان بخش خصوصی انجام شود.
وی در ارتباط با صنایع قطعهسازی استان و اهمیت حمایت از این صنعت اظهار کرد: برنامهی ویژهای برای حمایت از صنعت قطعهسازی داریم و در این راستا حمایت از تراکتورسازی، ایدم و چرخشگر جزو برنامههای اصلی ما است و علت بازدید معاون اقتصادی رئیس جمهوری از این صنایع نیز در این راستا بود و در اثر مکاتباتی که با شرکت ایرانخودرو داشتیم، این شرکت برای خریداری قطعات تولیدی در تبریز اعلام آمادگی کرده است.
به گزارش ایسنا، در این جلسه همچنین تعدادی از مدیران و روسای سازمانها و فعالان بخش خصوصی استان به بیان نقطه نظرات خود پیرامون مشکلات تولید و صنعت استان پرداختند.
انتهای پیام
نظرات