• چهارشنبه / ۱۰ آذر ۱۴۰۰ / ۱۵:۵۴
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 00061831641
  • خبرنگار : 30054

پروفیل سی با پروفیل زد چه تفاوتی دارد؟

پروفیل سی با پروفیل زد چه تفاوتی دارد؟

پروفیل سی و پروفیل زد هر دو نوعی پروفیل باز محسوب شده و از این لحاظ با یکدیگر هم خانواده به شمار می‌آیند اما تفاوت‌های اساسی با یکدیگر دارند که باعث می‌شود کاربری آن‌ها متمایز شود.

به گزارش ایسنا بنابر اعلام آراد آهن، شکل ظاهری پروفیل زد شبیه به حرف انگلیسی Z و شکل ظاهری پروفیل سی همانند حرف انگلیسی C است. در این مطلب به بررسی تفاوت میان دو پروفیل زد و سی از لحاظ روش تولید، مشخصات فنی، کاربرد و قیمت خواهیم پرداخت.

روش تولید پروفیل سی و زد

برای مقایسه روش تولید این دو پروفیل ابتدا به توضیح روش تولید پروفیل زد که نسبتاً پیچیده‌تر است خواهیم پرداخت:

برای تولید پروفیل زد از فرایند نوردگرم و یا نورد سرد استفاده می‌شود. در روش نورد گرم، ورق فولادی در کوره‌هایی با دمای بسیار بالا گداخته شده و بعد از اینکه به اندازه‌ی کافی شکل پذیر شد، توسط دستگاه‌های مخصوص نورد گرم به شکل حرف انگلیسی Z فرم دهی می‌شود.اما در روش نورد سرد، ورق‌های فولادی بعد از قرار گرفتن در دستگاه کلاف باز کن در سایزهای مشخص و مورد نیاز برش خورده و سپس با استفاده از دستگاه‌های فرمینگ و یا قالب زن به پروفیل زد تبدیل می‌شوند.

برای تولید پروفیل سی اما تنها از روش نورد سرد استفاده می‌شود. همچنین برای ساخت این پروفیل نیز از انواع ورق فولادی چون: ورق سیاه، روغنی و یا گالوانیزه می‌توان استفاده کرد که مسلماً هر کدام کیفیت متفاوتی دارند. ورق‌های فولادی در اندازه‌های مورد نیاز و متناسب با سایز پروفیل برش داده شده و سپس وارد دستگاه رول فرمینگ شده تا توسط این دستگاه به شکل پروفیل سی تبدیل شوند. همانند پروفیل‌های زد، پروفیل‌های سی گالوانیزه از کیفیت و قیمت بالاتری برخوردارند.

پروفیل سی با پروفیل زد چه تفاوتی دارد؟

تفاوت مشخصات فنی پروفیل سی و زد

اگر بخواهیم به مقایسه مشخصات فنی این دو پروفیل بپردازیم باید ابعاد آن‌ها را از نظر ضخامت، طول، ارتفاع و وزن بررسی کنیم. البته قبل از آن در نظر داشته باشید که این پروفیل‌ها در کارخانجات مختلف و مطابق با استانداردهای متفاوتی تولید می‌شوند و از این رو در بازار در ابعاد گوناگونی یافت می‌شوند. اما مطابق با استانداردها باید از نظر ابعادی در محدوده‌ی مشخص قرار گرفته باشند. 

پروفیل C دارای دو بال است که در میان آن‌ها ضلع دیگری به نام جان قرار گرفته است. بال‌های پروفیل C لبه‌های کوتاهی دارند و در جهت موافق هم قرار گرفته اند.  بر اساس استانداردها پروفیل‌های سی دارای مشخصات فنی زیر هستند:

-         ضخامت: 2، 2.5، 3 و 4 میلیمتر

-         طول شاخه: 6 متر

-         ارتفاع: 160 تا 240 میلیمتر

-         وزن هر شاخه: بین 23 تا 55 کیلوگرم

پروفیل زد از دو بال تشکیل شده است که در میان آن‌ها ضلع دیگری به نام جان قرار گرفته است. بال‌های پروفیل زد لبه‌های کوتاهی دارند و در جهت مخالف هم قرار گرفته اند. در کل پروفیل زد با مشخصات فنی زیر تولید می‌شود:

-         ضخامت: 2، 2.5، 3 و 3.5 میلیمتر

-         طول شاخه: 6 متر

-         اندازه‌ها: Z16 ، Z18 ، Z20 و Z22

-         طول پروفیل: حداکثر 16000 میلیمتر

-         وزن: بین 30 تا 52 کیلوگرم

پروفیل سی با پروفیل زد چه تفاوتی دارد؟

کاربردهای پروفیل سی و زد

پروفیل سی و زد کاربردهای مشابهی دارند اما موارد استفاده از آن‌ها کاملاً یکسان نیستند.

معمولاً از پروفیل سی در ساخت سازه‌های سبک با اندازه‌های نه چندان بزرگ صورت می‌گیرد. در واقع در بخش‌های مختلفی از ساختمان پروفیل سی مورد استفاده قرار می‌گیرد که عبارتند از:

-         پوشش‌های سقفی: از پروفیل سی به منظور استحکام بخشی به انواع سقف‌های شیروانی و شیب دار در سازه‌های متفاوتی چون کارگاه‌ها، کارخانجات، سوله‌ها و ... استفاده می‌شود.

-         ستون‌ها: پروفیل سی برای استحکام بخشی به ستون‌هایی که میزان بار زیادی را به آن‌ها وارد می‌شود، کاربرد دارند.

-         دیوارها: پروفیل سی در پوشش دهی و به منظور افزایش مقاومت دیوارها و به خصوص دیوارهای غیر باربر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

پروفیل زد نیز به نوبه‌ی خود کاربردهای مختلفی در ساختمان سازی دارد که مهم‌ترین آن‌ها با کاربرد پروفیل سی تقریباً یکسان است. مهم‌ترین و رایج‌ترین کاربرد پروفیل زد ساخت پوشش سقف‌های شیروانی و شیب دار در سازه‌های نسبتاً عظیم است. استفاده از پروفیل زد منجر به استحکام و مقاومت بیشتر سقف سازه خواهد شد.

قیمت روز پروفیل سی و زد

قیمت پروفیل زد (z) و پروفیل سی بر اساس ضخامت، ابعاد و وزن آن‌ها تعیین می‌شود.  قیمت روز این پروفیل‌ها علاوه بر وزن براساس میزان عرضه و تقاضا نیز تعیین می‌شود. به علاوه برند، کیفیت، گالوانیزه یا معمولی بودن و ... نیز در تعیین قیمت آن‌ها نقش دارد.

همچنین در نظر داشته باشید که نوسانات زیاد قیمت این مقاطع زمینه را برای سواستفاده برخی از مراکز فروش آهن آلات فراهم نموده و متأسفانه مقاطع فولادی گاهی با قیمت‌های بسیار نامتعارف در بازار به فروش می‌رسند. به همین دلیل برای خرید و تأمین مقاطع فولادی تنها به مراکز معتبر مراجعه نمایید.

پروفیل سی با پروفیل زد چه تفاوتی دارد؟

فروش پروفیل سی و زد در بازرگانی آراد آهن

بازرگانی آرادآهن مرجع فروش انواع مقاطع فولادی صنعتی و ساختمانی است که فروش تمامی محصولات خود را با ضمانت کیفیت و قیمت همراه ساخته است. این بازرگانی با کارخانجات بزرگ تولید کننده این مقاطع فولادی همکاری‌های مستمر و مستقیمی دارد و از این رو امکان دسترسی به بهترین قیمت‌ها را برای مشتریان خود فراهم آورده است.

برای استعلام قیمت قوطی و پروفیل، دریافت مشاوره جهت خرید انواع پروفیل سی و یا زد با شماره‌ی: 34055-031 تماس حاصل فرمایید.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha