به گزارش ایسنا، "لورا بایکر" از شبکه خبری بی.بی.سی در سئول با "کیم کوک سونگ" پس از چند هفته گفتگو برای آنکه وی را برای مصاحبه راضی کند، دیدار کرد. این مرد هنوز هم بابت اینکه چه کسی ممکن است حرفهایش را درباره کره شمالی بشنود، نگران بود. با عینکی سیاه رنگ روبروی دوربین نشست و تنها دو نفر از تیم مصاحبهگر هویت و نام واقعی او را میدانستند.
آقای کیم ۳۰ سال کار کرده بود تا به مقام بالایی در آژانسهای اطلاعاتی کره شمالی دست پیدا کند و این آژانسها را "چشمها، گوشها و مغزهای رهبر کره شمالی" توصیف میکند.
او مدعی است که اسرار آنها را نگه میداشت، قاتلان را به سمت منتقدان دولت هدایت میکرد و حتی یک لابراتوار غیرقانونی مواد مخدر ایجاد کرد که تامینکننده مالی به حساب میآمد.
حالا این سرهنگ عالیرتبه سابق کره شمالی تصمیم گرفته بود تا داستانش را به بی.بی.سی بگوید. این نخستین بار است که یکی از افسران عالیرتبه ارتش کره شمالی با این شبکه خبری مصاحبه داشته است.
آقای کیم در این مصاحبه ویژه گفت: من عالی رتبهترین و درجهدارترین مقام وفادار به حزب کمونیست کره شمالی بودم اما درجه و وفاداری به هیچ وجه تضمینی برای امنیت شما در کره شمالی محسوب نمیشود.
او برای حفظ جان خود در ۲۰۱۴ از کره شمالی گریخت و از آن زمان در سئول به سر میبرد و برای آژانس اطلاعاتی کره جنوبی کار میکند. او رهبر کره شمالی را فردی توصیف میکند که از هر راه ممکنی برای به دست آوردن پول نقد استفاده میکند؛ "از دلالی مواد مخدر تا فروش سلاح در خاورمیانه و آفریقا."
او به ما درباره استراتژی پشت پرده این تصمیمات که در پیونگیانگ گرفته میشود، حملات دولت به کره جنوبی و ادعای این مساله که جاسوسی مخفیانه کره شمالی و شبکههای سایبری آن میتوانند در سراسر جهان گسترده شوند، صحبت کرد.
البته که شبکه خبری بی.بی.سی به صورت مستقل نمیتواند ادعاهای این مرد را تایید کند اما تلاش شد تا هویت او را تایید کرده و اگر امکانش بود درباره این ادعاها تاییدیهای یافت شود. این شبکه با سفارت کره شمالی در لندن و هیات آن در نیویورک تماس گرفت اما هنوز پاسخی دریافت نکرده است.
یک نیروی ضربت ترور
چند سال پایانی حضور آقای کیم در واحد اطلاعاتی عالی کره شمالی، درکی در مورد دوران اولیه فعالیت رهبر فعلی این کشور یعنی کیم جونگ اون ارائه میدهد. او تصویری از یک مرد جوان ترسیم میکند که مشتاق است خود را به عنوان یک "جنگجو" اثبات کند.
کره شمالی یک آژانس جاسوسی جدید به نام اداره کل شناسایی در سال ۲۰۰۹ ایجاد کرد، آن هم درست زمانی که کیم جونگ اون برای جانشینی پدرش که سکته کرده بود، آماده میشد. کیم یونگ چول، رئیس این اداره بود که همچنان یکی از مورد اعتمادترین دستیاران رهبر کره شمالی است.
سرهنگ کیم کوک سونگ گفت، در مه ۲۰۰۹ دستور برای تشکیل "گروه تروریستی" برای کشتن یک مقام سابق کره شمالی که به سئول گریخته بود، صادر شد. برای کیم جونگ اون این یک اقدام برای راضی کردن پدرش بود. یک نیروی ضربت ویژه برای ترور مخفیانه "هوآنگ جانگ-یوپ" تشکیل شد. او گفت: من شخصا آن را رهبری کردم و آن کار را انجام دادم.
هوآنگ جانگ-یوپ، زمانی یکی از قدرتمندترین مقامهای کره شمالی بود. او معمار کلیدی سیاستگذاریهای کره شمالی محسوب میشود. فرار او به سئول در ۱۹۹۷ هرگز بخشیده نشد. وقتی در سئول بود، به شدت منتقد دولت پیونگیانگ بود و برای همین، خانواده کیم میخواستند از او انتقام بگیرند.
اما برنامه ترور، موفق پیش نرفت. دو مامور ارشد ارتش کره شمالی بابت این طرح ترور هنوز ۱۰ سال است که در زندان سئول به سر میبرند. پیونگیانگ همیشه دست داشتن در این ترور را رد کرده و مدعی است که کره جنوبی خودش این طرح را برنامهریزی کرده بود.
اما شهادت کیم کوک سونگ چیز دیگری میگوید.
او میگوید: تروریسم در کره شمالی یک ابزار سیاسی است که از شرافت کیم جونگ ایل و کیم جونگ اون حفاظت میکند. این مساله یک هدیه برای نشان دادن وفاداری پدر به پسر بوده است.
بعد از اینها، رویدادهای زیادی رخ داد. سال ۲۰۱۰ یک ناو نیروی دریایی کره جنوبی پس از اصابت به یک اژدر غرق شد. ۴۶ تن کشته شدند. پیونگیانگ همیشه دست داشتن در این رویداد را رد کرده است.
در نوامبر همان سال (۲۰۱۰) دهها شلیک توپخانهای، "یئونپیونگ" جزیرهای واقع در کره جنوبی را هدف قرار داد. دو سرباز و دو غیر نظامی کشته شدند.
بحثهای زیادی درباره اینکه چه کسی دستور چنین حملهای را داد، مطرح شد. آقای کیم میگوید به صورت مستقیم در این دو عملیات علیه کره جنوبی دست نداشت اما گفته این عملیات بر افسران آژانس اطلاعاتی کره شمالی پوشیده نبود؛ "مطمئن باشید که انجام چنین عملیاتی بدون دستور از جانب یک مقام ارشد، امکانپذیر نبود."
او ادامه میدهد: در کره شمالی حتی وقتی جادهای ساخته میشود، بدون تایید مستقیم رهبر این کشور نمیتوان آن را انجام داد. غرق شدن این ناو نیروی دریایی کره جنوبی و گلوله باران جزیره یئونپیونگ چیزی نیست که توسط زیردستان انجام شود. این نوع کار نظامی با دستورات ویژه کیم جونگ اون طراحی و اجرا میشود. این یک دستاورد است.
جاسوسی از "کاخ آبی"
آقای کیم میگوید، یکی از مسئولیتهایش در کره شمالی توسعه استراتژیهایی برای مقابله با کره جنوبی بود. هدف "اطاعت سیاسی" بود. به گفته او، داشتن چشم و گوش در کره جنوبی و آن هم در دفتر کار ریاست جمهوری این کشور مهمترین مساله بود.
او ادامه میدهد: موارد زیادی وجود دارد که من جاسوسها را راهنمایی کردم که به کره جنوبی بروند و از طریق آنها ماموریتهای عملیاتی را انجام دادم. موارد زیادی از این قبیل هستند.
اما او به جزئیات بیشتر اشاره نکرد و تنها نمونههایی را عنوان داشت: موردی وجود داشت که یک مامور کره شمالی اعزام شد و در دفتر ریاست جمهوری در کره جنوبی کار کرد و با خیال راحت به کره شمالی بازگشت. این مساله در اوایل دهه ۹۰ میلادی بود. پس از پنج تا شش سال کار در کاخ آبی یا همان دفتر ریاست جمهوری کره جنوبی، او با خیال راحت برگشت و در دفتر رابط ۳۱۴ حزب کارگران کره شمالی کار کرد. میتوانم به شما بگویم که عوامل کره شمالی نقش فعالی در سازمانهای مختلف جامعه مدنی و همچنین نهادهای مهم در کره جنوبی ایفا میکنند.
کیم کوک-سونگ گفت: من با چندین جاسوس محکوم کره شمالی در کره جنوبی ملاقات کردهام و همانطور که چاد او کارول، بنیانگذار NK News در مقالهای اخیر اشاره کرده است، زندانهای کره جنوبی زمانی پر بود از دهها جاسوس کره شمالی که طی چندین دهه به انواع مختلف جاسوسی دستگیر شده بودند.
تعداد انگشت شماری از این جاسوسیها همچنان رخ میدهند و حداقل یکی از آنها جاسوسی است که مستقیما از پیونگیانگ فرستاده شده بود. اما دادههای NK News نشان میدهد که از سال ۲۰۱۷ تعداد بسیار کمی در کره جنوبی به جرم جاسوسی دستگیر شدهاند چرا که کره شمالی برای جمعآوری اطلاعات از فناوریهای جدید به جای جاسوسان قدیمی استفاده میکند.
کره شمالی یکی از فقیرترین کشورها و منزویترین آنها در جهان است اما یکسری از فراریهای سرشناس از این کشور هشدار دادهاند که پیونگیانگ ارتشی ۶۰۰۰ عضوی از هکرها ایجاد کرده است.
به گفته آقای کیم، کیم جونگ ایل رهبری قبلی کره شمالی در دهه ۸۰ میلادی دستور داده بود تا پرسنل جدید برای آمادهسازی یک جنگ سایبری آموزش ببینند. دانشگاه مورانبونگ دانشآموزان باهوشتر را از تمامی کشور جمع میکرد و برای شش سال آموزش ویژه برای آنها داشت.
مقامهای امنیتی انگلیس معتقدند که یک واحد کره شمالی، معروف به گروه "لازاروس" در یک حمله سایبری دست داشته که در سال ۲۰۱۷ بخشهایی از سرویس بهداشت ملی انگلیس و سایر سازمانهای جهانی را هک کرد. این گروه هکری در سال ۲۰۱۴ سونی پیکچرز را نیز هک کرد.
آقای کیم میگوید: این اداره به "دفتر رابط ۴۱۴" در کره شمالی معروف است و ما آن را "مرکز اطلاع رسانی کیم جونگ ایل" مینامیدیم. همچنین این اداره یک خط تلفن مستقیم به رهبری کره شمالی دارد. مردم میگویند این ماموران در چین، روسیه و کشورهای جنوب شرقی آسیا هستند، اما آنها در خود کره شمالی نیز فعالیت میکنند. این دفتر همچنین از ارتباطات بین جاسوسان کره شمالی محافظت میکند.
مواد مخدر در ازای دلار
کیم جونگ اون اخیرا اعلام کرد که کشورش یک بار دیگر با بحران روبروست و در آوریل از مردمش خواست تا خود را برای یک خشکسالی فاجعهآمیز دیگر مانند آنچه در دهه ۹۰ میلادی رخ داد، آماده کنند.
آقای کیم با یادآوری رویداد خشکسالی آن سالها گفت: آن زمان در اداره عملیات بودم و دستور آمد که برای کیم جونگ ایل، تامین مالی برای رهبر کره شمالی صورت گیرد. خوب منظورشان قاچاق مواد مخدر بود. اوج تولید مواد مخدر در آن زمان بود. در آن زمان بودجه چرخشی اداره عملیاتی برای رهبری کره شمالی تمام شده بود. پس از صدور دستور، من سه نفر را از خارج به کره شمالی آوردم، یک پایگاه تولیدی در مرکز آموزش دفتر رابط ۷۱۵ حزب کارگران کره شمالی ایجاد و مواد مخدر تولید کردم. متامفتامین تولید کردیم. میتوانستیم برای کیم جونگ ایل پول نقد ببریم.
به گزارش بیبیسی روایت این فراری از کره شمالی درباره فروش مواد مخدر در این زمان "قابل قبول" است. کره شمالی سابقه طولانی در تولید مواد مخدر دارد؛ بیشتر هروئین و تریاک. تائه یونگ- هو، دیپلمات سابق کره شمالی در انگلیس هم که فراری است، در مجمع آزادی اسلو در سال ۲۰۱۹ گفته بود، کشورش درگیر قاچاق مواد مخدر تحت حمایت دولت است و تلاش می کند تا اپیدمی گسترده اعتیاد داخلی به مواد مخدر را برطرف کند.
مصاحبهگر بی.بی.سی از آقای کیم پرسید که پول حاصل از فروش مواد مخدر به جیب چه کسی میرود و اینکه آیا به پول نقد برای مردم تبدیل میشود یا نه؟ و او پاسخ داد: برای اینکه درکش برای شما آسان باشد باید بگویم که تمامی پولها در کره شمالی به رهبری این کشور تعلق دارد. با این پول، او ویلا، ماشین، غذا و لباس میخرد و از تفریحات لوکس لذت میبرد.
تخمین تعداد قربانیان کمبود طولانی مدت مواد غذایی کره شمالی در دهه ۹۰ میلادی از صدها هزار نفر تا یک میلیون نفر متغیر است.
کره شمالی به توسعه و ساخت تسلیحات کشتار جمعی و با وجود وضع تحریمهای شدید جهانی ادامه داده است. در سپتامبر ۲۰۲۱، کره شمالی چهار سلاح جدید از جمله یک موشک کروز دوربرد جدید، یک سیستم راه اندازی برای موشک بالستیک، یک موشک فراصوت و یک موشک ضد هوایی آزمایش کرده است.
این فناوریها بیش از حد پیچیده هستند.
به گفته این فراری کره شمالی، پیونگیانگ همچنین سلاح و فناوری را به کشورهایی که مدتهاست درگیر جنگ داخلی هستند، فروخته است. در سالهای اخیر، سازمان ملل دولت کره شمالی را به تامین سلاح برای سوریه، میانمار، لیبی و سودان متهم کرده است. سازمان ملل هشدار میدهد که این تسلیحات ساخته شده در پیونگیانگ میتواند بر نگرانیها و مشکلات جهانی بیفزاید.
یک خدمتگزار وفادار، خیانت کرد
آقای کیم یک زندگی با امتیازات ویژه در کره شمالی داشت. او ادعا میکند که از مرسدس بنز عمه کیم جونگ اون استفاده میکرد و اجازه داشت آزادانه به خارج سفر کند تا برای رهبر کره شمالی پول جمعآوری کند. او میگوید، فلزات کمیاب و زغال سنگ میفروخت تا میلیونها دلار پول نقد جمعآوری کند و پولها را با چمدان به کشور باز میگرداند.
در کشوری فقیر با میلیونها نفر درگیر کمبود مواد غذایی، این شیوه زندگی مختص تعداد معدودی است.
او میگوید، به دلیل ارتباطات قدرتمند سیاسی به واسطه ازدواجش میتوانست در آژانسهای اطلاعاتی مختلف رفت و آمد داشته باشد اما این ارتباطات خودش و خانوادهاش را در معرض خطر قرار میداد.
چندی پس از به قدرت رسیدن در سال ۲۰۱۱، کیم جونگ اون تصمیم گرفت کسانی که به عنوان تهدید تلقی میشدند از جمله شوهر عمه خودش، جانگ سونگ-تائک را از میان بردارد. مدتها بود که این مساله مطرح میشد آقای جانگ عملا رهبر کره شمالی باشد، چون وضعیت سلامتی کیم جونگ ایل رو به وخامت میگذاشت.
به گفته آقای کیم، نام شوهر عمه کیم جونگ اون بیش از خودش در میان بود و این مساله باعث نگرانی پسر رهبر وقت کره شمالی شده بود. او گفت: این دقیقا همان موقعی بود که من احساس کردم جانگ سونگ-تائک دیگر نمیتواند زنده بماند. احساس کردم او را به جایی در حومه شهر تبعید کرده باشند.
اما در دسامبر ۲۰۱۳ بود که رسانههای کره شمالی گزارش کردند شوهر عمه کیم جونگ اون اعدام شده است.
کیم کوک-سونگ میگوید: من از همه بیشتر شگفتزده شدم. این یک ضربه مهلک بود و من وحشتزده بودم. به سرعت زندگی خودم را در معرض خطر دیدم و احساس کردم دیگر نمیشود در کره شمالی ماند.
آقای کیم وقتی خبر اعدام شوهر عمه کیم جونگ اون را در روزنامهای خواند، در خارج از کشور بود پس تصمیم گرفت تا برنامهای برای فرار خانوادهاش به سمت کره جنوبی بچیند: "رها کردن کشورم، جایی که گذشتگان و خانوادهام در آن بودند و فرار به کره جنوبی آن هم در زمانی که در یک کشور دیگر بودم، ناراحت کنندهترین تصمیم بود. من از این به بعد فعالتر خواهم بود تا برادران خود در کره شمالی را از چنگال دیکتاتوری رهایی دهم و آنها از آزادی واقعی برخوردار شوند."
بیش از ۳۰ هزار فراری کره شمالی در کره جنوبی ساکن هستند. تنها تعدادی تصمیم گرفتهاند تا با رسانهها حرف بزنند. بسیاری از آنها از افراد عالیرتبه کره شمالی بودند و برای همین، نگران زندگی خود و خانودههایشان هستند.
آقای کیم میگوید: جامعه سیاسی کره شمالی، قضاوتهای آنها، روند تفکر آنها همگی در تبعیت از رهبری این کشور است. نسلهای پیاپی در این کشور فقط "قلب وفادار" تولید شده است.
این فراری کره شمالی همچنین هشدار میدهد: سالهاست که من به کره جنوبی آمدهام، اما کره شمالی هنوز تغییر زیادی نکرده است. استراتژیای که ما ایجادش کردیم، هنوز ادامه دارد. چیزی که باید بدانید این است که کره شمالی حتی یک صدم هم تغییر نکرده است.
انتهای پیام
نظرات