• سه‌شنبه / ۸ تیر ۱۴۰۰ / ۱۰:۴۸
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 00061707754
  • خبرنگار : 50105

راهکارهایی برای تقویت انگیزه دانش‌آموزان و دانشجویان

 راهکارهایی برای تقویت انگیزه دانش‌آموزان و دانشجویان

ایسنا/خراسان رضوی شیوع بیماری کووید- ۱۹ به دلایل زیادی باعث ایجاد اضطراب در افراد شده و ایجاد انگیزه برای تحصیل یا انجام هر کار دیگری را دشوار کرده است اما می‌توانیم با راهکارهایی سعی کنیم که این ترس در زندگی دائمی نشود و تا زمانی‌که ایمنی کامل ایجاد نشده است همچنان از دستورالعمل‌های پیشگیرانه پیروی کنیم و به یاد داشته باشیم که سرانجام جهان به حالت عادی بازخواهد گشت و این اوضاع دائمی نخواهد بود.

بیماری همه‌گیر کروناویروس با محدودیت‌های تحصیل همراه شده و انگیزه ادامه تحصیل برای گروهی از دانش‌آموزان و دانشجویان را دشوار کرده است. محققان در ذیل برای افزایش انگیزه درباره امتحانات نکات و توصیه‌هایی را ارائه کرده‌اند که شامل:

برقراری ارتباط با دیگران

بسیاری از محصلان که خانه‌نشینی کرونایی و اضطراب را تجربه کرده‌اند، نگران تحصیل و کار هستند و همین موارد مانع عملکرد صحیح آنان شده است اما آنان باید برای افزایش عملکرد خود در این شرایط، کارهای مهمی انجام دهند، ازجمله با توجه به محدودیت‌های فیزیکی کرونایی سعی کنند از نظر روان‌شناسی از دیگران دوری نکنند و برای اشتراک‌گذاری تجربه، همکاری یا بحث و گفت‌وگو با دیگران از طریق تلفن یا فضای مجازی ارتباط برقرار کنند.

حفظ علایق

افراد در این دوران نسبت به گذشته، تنهایی را بسیار متفاوت‌تر تجربه کرده‌اند. نباید در این دوران، رشد فردی را متوقف کرد. کارشناسان توصیه می‌کنند که سرگرمی‌ها و علایق خود را حفظ کنید و این زمان را فرصتی برای یادگیری برخی از مهارت‌های جدید یا توسعه توانایی‌های خود بدانید. سعی کنید بفهمید که چه کارهایی برای شما معنا دارد و یا چه کارهایی جالب و سرگرم‌کننده است.

شناسایی انگیزه برای مطالعه

به دنبال تمرکز بر روی شادی‌ها نباشید، سعی کنید بر روی رشد شخصی، مراقبت از خانواده، دوستان و سلامتی خود تمرکز کنید تا خوشبختی و لذت به‌عنوان یک محصول جانبی ایجاد شود. به دلیل این‌که آموزش آنلاین (از طریق تلفن، تلویزیون و لپ‌تاپ) موجب حواس‌پرتی شده  و حفظ تمرکز در طول زمان مطالعه را دشوار کرده است پس سعی کنید انگیزه‌های خود را برای مطالعه و ادامه تحصیل شناسایی کنید و کارهایی را شروع کنید که جالب و مهم باشند. قبل از انجام کاری مانند مطالعه به این فکر کنید که این تحصیلات برای شغل آینده و موارد مرتبط با آن بسیار مهم خواهد بود.

واقع‌بینی

واقع‌بینی در افزایش انگیزه موثر خواهد بود، برای مثال، یک ساعت مطالعه صحیح، انگیزه بیشتری نسبت به عدم مطالعه هشت ساعت کامل خواهد داشت. نوشتن، ایده‌ خوبی است، پس کارهای خود را فهرست کنید و اولویت از بالا به پایین و از آسان به سخت را در نظر بگیرید. تهیه جدول زمانی و رعایت آن برای افزایش انگیزه بسیار موثر خواهد بود. برای مثال ۱۵ تا ۲۰ دقیقه مطالعه و ۵ تا ۱۰ دقیقه استراحت داشته باشید. محیط خود را مدیریت کنید، سعی کنید در محیط مطالعه وسایل وسوسه‌انگیز مانند تلفن و تلویزیون نباشند و از آنها در زمان‌های استراحت استفاده کنید. آماده‌شدن برای امتحانات در شرایط فعلی در مقایسه با شرایط عادی موجب کاهش انگیزه شده است.

پذیرش موفقیت

موفقیت‌های خود را بپذیرید و به خود پاداش دهید. به یاد داشته باشید که پذیرفتن پیروزی‌های کوچک مهم است زیرا در پایان شما را به موارد بزرگتر هدایت خواهد کرد. دانش‌آموزان و دانشجویان می‌توانند برای افزایش انگیزه در زمان‌های استراحت، با همکلاسی‌ها و دوستان خود بحث و تبادل نظر داشته باشند. باید بدانیم که به مدت‌ طولانی در «عادی جدید» (شرایط در پساکرونا) خواهیم بود و برای افزایش انگیزه در این مدت باید برخی موارد را انجام دهیم. روز خود را به کار و آرامش اختصاص دهید و سعی کنید از زمان‌هایی استفاده کنید که بهترین بازده را برای مطالعه یا استراحت دارند.

ارتباط با دیگران با رعایت فاصله فیزیکی

سخت‌ترین جنبه این همه‌گیری، رعایت فاصله فیزیکی برای بسیاری از افراد بوده است. نداشتن وقت برای گذراندن وقت با دوستان نیز از نظر احساسی می‌تواند دشوار باشد. البته باید بدانیم که فاصله فیزیکی به این معنی نیست که با زندگی اجتماعی خداحافظی کنید اما می‌توانید با دوستان خود به صورت مجازی ارتباط برقرار کنید.

اهمیت سلامت روان

سلامت روان خود را در اولویت قرار دهید. وقتی اضطراب داشته باشید، ایجاد انگیزه می‌تواند غیرممکن باشد. زمانی‌که استرس غیرقابل کنترل باشد، هیچ تکنیک کاری نمی‌تواند انگیزه را افزایش دهد. مراقبت از خود می‌تواند به شما کمک کند تا سلامت روان خود را در این مدت بهتر مدیریت کنید. سعی کنید هر روز کمی پیاده‌روی در اطراف محل سکونت خود داشته باشید و یا در کلاس‌های آنلاین ورزشی شرکت کنید. در زمان صرف غذا از وسایل ارتباطی استفاده نکنید، شب تا دیروقت بیدار نباشید، برنامه خواب منظم داشته باشید. سعی کنید خواندن اخبار مرتبط با بیماری همه‌گیر را محدود کنید و این اخبار را از منابع معتبر تهیه کنید همچنین اخباری که منجر به افزایش اضطراب می‌شود، دنبال نکنید.

ایجاد انگیزه با آموزش آنلاین

پیشرفت در فناوری به این معنی است که طی بیماری همه‌گیر کووید- ۱۹ معلمان، دانش‌آموزان و دانشجویان آمادگی کامل برای یادگیری از راه دور دارند. با این وجود، توانایی استفاده از فناوری برای دانشجویان و انجام کارها تنها یک موضوع و انگیزه‌ دادن به آنان برای انجام این کار در کل موضوع دیگری است. ما می‌دانیم که بسیاری از محصلان، طی شیوع بیماری همه‌گیر کووید- ۱۹ دوران بسیار سختی را گذراندند. معلمان در حال بررسی این موضوع هستند که عدم اطمینان در امتحانات بر اضطراب عمومی دانش‌آموزان و دانشجویان در این زمان ناخوشایند می‌افزاید یا خیر. این امر منجر می‌شود که محصلان به سختی تمرکز کنند و بی‌انگیزه شوند. از دیگر موارد موثر در انگیزه دانش‌آموزان، موضوع ضعف در دسترسی به اینترنت در برخی از مناطق است. همچنین برخی دانش‌آموزان با توجه به ازدست‌دادن شغل برخی از والدین و یا پرستاری از برادر یا خواهر کوچکترشان با عدم تمرکز در آموزش آنلاین مواجه بودند. مهم است که دانش‌آموزان بیش از اندازه تحت فشار قرار نگیرند تا بی‌انگیزه نشوند. عدم اطمینان از موفقیت در امتحانات بر روحیه افراد تاثیر خواهد داشت. برای ایجاد انگیزه در دانش‌آموزان، باید کنجکاوی برانگیخته شود و پایدار بماند. دانش‌آموزان باید باور داشته باشند که می‌توانند موفق شوند.

نظارت آنلاین، عامل اضطراب

برای شناسایی تقلب، منابع قابل‌توجهی برای نظارت بر دانشجویان بر روی اینترنت اختصاص یافته است. این نظارت آنلاین باعث افزایش اضطراب دانشجویان شده است. شاید بتوان با استفاده از مواردی مانند چشم الکترونیکی تقلب را تاحدودی مهار کرد اما انگیزه عامل دیگری برای تقلب است که اغلب نادیده گرفته می‌شود. تلاش برای افزایش دانش و افزایش مهارت در یک دوره با تقلب کمتر همراه خواهد شد به این معنی که هرچه انگیزه دانشجویان برای کسب دانش بیشتر باشد، احتمال تقلب آنان کمتر خواهد بود.

جذاب‌سازی

ایجاد انگیزه برای شرکت در کلاس‌ها و مطالعه خارج از محیط سنتی کلاس کاری دشوار است. اگر در حال گذراندن یک دوره آموزش الکترونیکی هستید، یکی از راه‌های ایجاد انگیزه در افراد و علاقه‌مندی آنان به دوره، جذاب‌سازی هرچه بیشتر آن است. شما باید از ابزاری استفاده کنید که به شما امکان می‌دهد در پاسخ عاطفی فراگیران آنلاین تاثیر بگذارید. وقتی این کار را انجام دهید، جلب توجه می‌کنید همچنین باعث می‌شوید که اطلاعات بیشتری را در خود حفظ کرده و بهتر و سریع‌تر یاد بگیرند. راه دیگر برای توانمندسازی و ایجاد انگیزه در فراگیران کمک گرفتن از آنان برای افزایش دانش خود از طریق آموخته‌هایشان است.

منابع

theconversation.com

youngminds.org.uk

uib.no

blogs.lse.ac.uk

graduate.rice.edu

learnovatecentre.org

elearningindustry.com

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha