به گزارش ایسنا، بنابر اعلام سوله تاپ، در خصوص خرید سوله و یا سایر معاملات املاک صنعتی مطالب و نکات خوب و مفیدی در رسانهها منتشرشده است که به برخی از آنها اشاره مختصری میکنیم.
بدون تردید یکی از مجموعههای موفق در امر خریدوفروش سوله که در رسانههای معتبر از جمله خبرگزاری ایسنا مقالاتی از آن منتشرشده است املاک صنعتی سوله تاپ به نشانی اینترنتی https://soletop.ir است. در زیر به موضوعاتی که به آنها پرداختهشده بهصورت خلاصه اشاره می نماییم :
عنوان این مطلب " نکات مهم در خرید سوله " در زمان خرید سوله صنعتی اگر داخل شهرک صنعتی باشد قبل از تنظیم هرگونه مبایعهنامه یا قولنامه حتماً به دفتر حیات مدیره شهرک مراجعه نموده و از کم و کیف دادگاه مورد معامله آگاه شوید چرا که این مرجع همان حکم اداره ثبت و اسناد و املاک را دارد که رزومه و سوابق آن ملک در آن هست در اینجا شما میتوانید از بدهیهای احتمالی خلعید یا مسائل حقوقی یا موارد رهنی ملک مطلع شده و سپس اقدام به خرید نمایید.
یکی از رایجترین اشتباهات در خرید سوله، خرید سوله در ابعاد خیلی کوچک است یعنی بهطور مثال برای انبار کالا و یا نصب تجهیزات تولیدی، سولهای خریداری میشود اما به دلیل اینکه در محاسبات ابعاد سوله موردنیاز دقت لازم صورت نگرفته مشکلات زیادی گریبان گیر خریدار سوله خواهد شد. لذا توصیه میشود قبل از تعیین ابعاد موردنیاز سوله، فهرستی از ابزارها و وسایلی را که انبار خواهید کرد، تهیه کنید تا اطمینان حاصل کنید که میتوانید همهچیز را در داخل آن جای دهید. از آنجا که احتمالاً در مهرومومهای آینده به فضای ذخیرهسازی بیشتری احتیاج دارید، بسیاری از فروشندگان سوله توصیه میکنند یک سوله بزرگتر ازآنچه فکر میکنید خریداری کنید.
مقاله دیگری با این عنوان منتشر گردیده است "بررسی خرید سوله و کارخانه از لحاظ حقوقی"، در خرید ملکهای صنعتی نظیر خرید سوله، خرید کارخانه، خرید کارگاه و امثالهم که تفاوت بسیار زیادی با املاک مسکونی، تجاری، اداری مانند کاشانه، مغازه، ساختمان کلنگی یا مستغلات دارد به همین دلیل بر آنیم تا در این نوشته به نکات و مسائل حقوقی که از اهمیت بالایی برخوردار است اشاره نماییم:
· در زمان خرید سوله و سایر املاک صنعتی بهتر است ملک موردنظر در مناطق صنعتی کشور علیالخصوص داخل شهرکهای صنعتی قرار داشته باشد.
· باید قبل از تنظیم هرگونه قرارداد معینی (مبایعهنامه) حتماً به دفتر هیئتمدیره شهرک مراجعه نموده و از کم و کیف مورد معامله نظیر اخذ موافقتنامه اصولی از دفتر شهرکها، اخذ مجوز ساخت، پروانه ساختمان، درصد پیشرفت فیزیکی، بدهیهای مربوطه به دفتر شهرکها و ... آگاه شوید چرا که این مرجع همان حکم اداره ثبت و اسناد و املاک را دارد که رزومه سوابق آن ملک در آن هست در این حالت شما میتوانید از بدهیهای احتمالی، خلعید یا مسائل حقوقی یا موارد رهنی ملک و مجوزت و پروانههای بهرهبرداری ملک مطلع شده و سپس اقدام به خرید نمایید.
در تنظیم قرارداد خرید سوله، خرید کارخانه و نیز خرید کارگاههای صنعتی نکات فنی و حقوقی متناسب با توافق طرفین و شرایط زیر میبایست رعایت شود:
۱. منافع مورد معامله طبق استعلامات ثبتی به شخص ثالثی واگذارشده باشد یا در رهن بانک مرتهن نباشد.
۲. اخذ کلیه مجوزها و استعلامات مربوطه توسط فروشنده که در این گفتار جهت انتقال رسمی سند سوله، کارخانه و کارگاه دریافت آن لازم هست.
۳. استعلام از سازمان بیمه تأمین اجتماعی نسبت به بدهیهای احتمالی حق بیمه پرسنل و کارگران، استعلام از اداره امور مالیاتی کشور و حیات مدیره شهرک در صورتی که ملک داخل شهرک باشد نظیر استعلام پرونده شغلی و حقوق تکلیفی، مالیات حقوق پرسنل و کارمندان، مالیات نقل و انتقال و مالیات سرقفلی، هم چنین استعلام از شهرداری یا بخشداری یا شورای محله ملک مورد معامله نظیر عوارض کسب و پیشه، عوارض نصب تابلو، عوارض نوسازی، عوارض پسماند غیرمسکونی و اعلام نظر کارشناس شهرداری نسبت به اضافه بنای ایجاد شده یا نشده از تاریخ صدور پایان کار یا گواهی عدم خلاف لغایت انتقال رسمی سند و تحویل مورد معامله به خریدار که پس از دریافت مفاصا حسابهای مربوطه و مراجعه به دفاتر اسناد رسمی نسبت به انتقال سند اقدام میگردد.
این مراحل در مرحله اجراء کاملاً فنی و حقوقی بوده و به طرفین خرید و فروش این قبیل املاک صنعتی جدا توصیه میگردد به دفاتر املاکی مراجعه کنند که اولاً تخصص این قبیل معاملات ملکی را داشته باشند و ثانیاً تمامی قراردادها زیر نظر وکلای برجسته و کارشناسان ملکی تنظیم گردد که دچار مشکلات حقوقی نگردید.
امیدواریم روز به روز با گسترش، رونق و رشد اقتصاد کشور عزیزمان، وضعیت و شرایط معاملات املاک صنعتی نیز بهتر از این گردد.
انتهای رپرتاژ آگهی
نظرات