• یکشنبه / ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۱۷:۴۲
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 00061664256
  • منبع : نمایندگی آذربایجان شرقی

اعتراض جمعی از اعضای هیات علمی دانشگاه تبریز نسبت به عدم همسان سازی حقوق‌

اعتراض جمعی از اعضای هیات علمی دانشگاه تبریز نسبت به عدم همسان سازی حقوق‌

ایسنا/آذربایجان شرقی امروز یکشنبه دوازدهم اردیبهشت ماه، جمعی از اعضای هیات علمی دانشگاه تبریز در اعتراض به عدم افزایش مناسب حقوق خود از زمان دولت سابق تاکنون و طولانی و مبهم شدن جریان همسان سازی حقوق خود با دانشگاه‌های علوم پزشکی، در برابر ساختمان ریاست دانشگاه تبریز تجمع کردند.

بر اساس گفته‌های این اساتید، وضعیت اقتصادی و وضع مالیات ۱۰ درصد به حق تدریس آن‌ها با شرایط دریافتی هیئت‌ علمی‌های دانشگاه‌های علوم‌پزشکی مطابق نبوده و تفاوت زیادی دارد.

در این تجمع اعتراض آمیز بر نادیده گرفتن تقاضاهای قانونی اعضای هیات علمی، تحقیر منزلت و شان آن‌ها و نیز طولانی کردن بیهوده جریان همسان سازی که می‌تواند در نهایت به ضرر آن‌ها باشد، تاکید شد.

این اساتید اما تاکید کردند که در صورت تعلل وزارتخانه و مسئولان مربوطه در این مورد به اعتراض خود ادامه خواهند داد.

این معلمان دانشگاهی در روز معلم، در سخنرانی‌هایی تصریح کردند که متاسفانه سکوت و متانت هیات علمی در سال‌های اخیر اسباب سوء تفاهم برخی از گروه‌ها و مسئولان شده و زمینه سوء استفاده از آن‌ها را فراهم آورده است. 

در ادامه این تجمع، روح الله متفکرآزاد نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی و عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز با حضور در این جمع،  اظهار کرد: در مجلس شورای اسلامی برای همکاران و اساتید هیات علمی و غیر هیات علمی تلاش کردیم تا همسان سازی حقوق‌ها انجام بگیرد چرا که استدلال داشتیم، حوزه عدالت در تساوی نیست، بلکه عدالت در قرار گرفتن هر چیزی بر سر جای خودش است.

وی افزود: هیچ کدام از این دو بخش مربوط به همسان سازی در لایحه اول بودجه دولت نبود، در نتیجه با برگشت لایحه به دولت، بخش هیات علمی در بودجه قرار داده شد اما بخش غیر هیات علمی منظور نشد.

وی ادامه داد: در مجلس تلاش کردیم تا بخش هیات علمی را در لایحه بودجه حفظ کردیم و سپس بخش غیر هیات علمی را به آن بیفزاییم که بخش اول با وجود چالش‌های جدی و حمایت اعضای کمیسیون و فراکسیون قدرتمند متشکل از هیات علمی توانستیم حفظ کنیم.

متفکرآزاد گفت: برای گنجاندن غیر هیات علمی‌ها ۱۴ پیشنهاد دادیم ولی موفق نشدیم.

وی متذکر شد: مکان این بخش اشتباه بوده و در بند "و" تبصره دو قرار گرفته بود که عملا دولت در آن تبصره بدهی‌های خود را با فروش اموال، سهام و امثال آن تعدیه می‌کند که به اجبار مجبور به قبول آن شدیم تا اصل مسئله از بین نرود.

وی افزود: در این بند ۱۵۰ هزار میلیارد تومان اعتبار گذاشته شده بود که عدد درشتی بود که ۸۹ هزار میلیارد تومان آن فقط تعدیه بدهی به صندوق تأمین اجتماعی است، ولی کل رقم بخش هیات علمی هم چندان درشت نیست که بگوییم از این محل امکان تأمین وجود ندارد.

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی گفت: در حال پیگیری هستیم تا ابتدا احکام را بزنند و منوط به تأمین اعتبار شود و همکاران بدانند که دستشان به جایی می‌رسد. قرار شده تا بنده از طریق فراکسیون دانشگاهیان به آقای نوبخت نامه بزنم تا ایشان پیگیری کنند. کمیسیون هم قطعا پیگیری خواهد کرد، وزارت علوم هم در حال پیگیری است تا بتوانیم این مشکل را حل کنیم.

وی افزود: تجمع در شأن هیات علمی نیست و بر اساس ماده ۲۹ و ۳۰ برنامه ششم توسعه نیز تبعیض‌ها و فاصله‌های دریافتی‌های افراد در رسته‌های شغلی یکسان نباید بیشتر از ۲۰ درصد باشد که ما نیز در تحقق این امر تلاش می‌کنیم.

در این تجمع سخنانی در رابطه با وضعیت و روند همسان سازی از سوی معاونت پشتیبانی این دانشگاه،  مسئول و یکی از اعضای شورای مرکزی انجمن صنفی دانشگاه ایراد شد.

حاج علیلو، رییس انجمن صنفی دانشگاه تبریز نیز در این گردهمایی گفت: انجمن صنفی دانشگاه تبریز از همان ابتدای مطرح شدن قضیه همسان سازی حقوق‌های هیات علمی‌به شکل کامل با هیئت رئیسه دانشگاه، نمایندگان و مسئولان وزارتخانه و سایر تشکل‌های صنفی تا حد توان این قضیه را پیش برده است.

وی افزود: نهادهای مختلفی در چند مرحله در تماس با ما قول پیگیری این مسئله را دادند اما پاسخ مثبتی از هیچ یک از آن‌ها دریافت نکردیم. در آخر نیز رئیس دانشگاه تبریز در نامه نگاری با دکتر منادی نماینده مردم تبریز این موضوع مطرح کردند و ایشان قول دادند که با پیگیری‌های خود، مسئله همسان سازی دریافتی‌ها تا آخر هفته حل شود اما تا به حال هیچ پاسخی نیز از ایشان دریافت نکردیم. 

وی ادامه داد: در این راستا با توجه به این‌که پاسخ‌های مثبتی از هیچ یک از ارگان‌ها دریافت نکردیم، اساتید هیات علمی دانشگاه به صورت خودجوش در یک گردهمایی مسالمت‌آمیز شرکت کرده و اعتراض خود را اعلام می‌کند.

حاج علیلو گفت: این گردهمایی در صورت عدم دریافت پاسخ مثبت نسبت به همسان‌سازی، بار دیگر با همکاری انجمن‌های صنفی به روش‌های دیگری موضوع را پیگیری خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۲-۱۲ ۱۸:۲۴

افزایش حقوق به شرطی که 50 جا کار نکنند و هر وقت فرصت کردند بیایند دانشگاه. باید مثل اعضا هیات علمی پزشکی که در دانشگاه ها کارت می زنند اینها هم کارت بزنند

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۱۳ ۰۹:۴۵

بله کاملا درسته، البته کارمندان هم نباید حین کار به مشاغل دیگر خود مشغول باشند، یا بطور تلفنی مشاغل دوم و سوم را در دانشگاه کنترل کنند؛ بنگاه املاک، بنگاه ماشین، مغازه، کشاورزی، باغداری، پرورش دام و ....

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۱۲ ۲۳:۵۱

شایسته است مصوبه همسان سازی سریع تر برای دانشگاه های وزارت علوم و دانشگاه های وابسته به دستگاه های سازمانی اجرایی گردد.

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۱۳ ۰۱:۰۳

آقای متفکر آزاد و مجلس بقول خودش با اکثریت هیئت علمی با دورویی تمام بخش غیر هیئت علمی را در این پیشنهاد تصویب نکرد. تفاوت حقوق این دو قشر که هردو شاغلین وزارت علوم هستند بیش از ۲۰۰ درصد است درحالیکه در کشورهای اروپایی ۲۰ درصد است . سیر نمیشوید از این همه انحصار طلبی و پر کردن جیب خود و برداشتن حق کارمندان غیر هیئت علمی وزارت علوم. !!!

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۱۳ ۰۱:۱۱

هیئت علمی مالیات نمیدهد بعد کارمند همین وزارتخانه مختص هیئت علمی ها و نگهبان جلوی دردانشگاه باید مالیات بدهد. در مجلس قوانین را به نفع خود تصویب میکنند. انواع و اقسام لابی ها را با مجلسی ها انجام دادند تا با کمک ... فقط برای جیب خودشان کارکنند. کارشناس و کارمند دانشگاه را از یاد بردند با حقوق حداقل ۳۰ میلیون باز هم سیری ندارند. دانشگاه برایشان محل تجارت است تا با فشار بر دانشجو از او مقاله به اسم خود بکشند!!

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۱۳ ۱۱:۱۹

هیات علمی مالیات میدهد،یه دروغی گفتن هی شما تکرارش کن،به پیر وپیغمبر مالیات میدن

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۱۳ ۱۱:۲۸

دروغ گفتن هم حدی دارد. همه هیات علمی ها مالیات میدهد. هیچ هیات علمی وزارت علوم حقوق سی میلیون ندارد. جهت استحضار، دریافتی یک هیات علمی با ده سال سابقه (که در بهترین شرایط در سی سالگی استخدام شده است) کمتر از ده میلیون است.

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۱۳ ۱۱:۵۸

حقوق کارمندان دانشگاههای کشور حدود 1.5 تا 2 برابر هم رسته خود در سایر وزارت خانه ها است. برخلاف کارمندان بانک، آموزش و پرورش، معلمین محترم و بعضی ارگان ها و سازمانهای دیگر که واقعا حداقل نسبت به بقیه زحمت میشکند، اکثریت کارمندان دانشگاه (نه همه) کاری جز خوردن صبحانه از بدو ورود، مراسم ناهار خوران از ساعت 11:30 الی 2 و مراسم خداحافظی از ساعت 2 به بعد و سپس صف کارت زدن در انتهای ساعت کاری ندارند. بارها به عنوان دانشجو خواستم بصورت تلفنی کارهای اداریم را انجام دهم ولی متاسفانه بعد از حدود 30 بار تماس تلفنی در یک هفته، کسی جواب تلفن من را نداد!

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۱۳ ۰۲:۰۶

سلام حقوقشون که خیلی بالاست تعجبم اگه جای ما معلمها بودن چه میکردن تازه اینها حق الزحمه پایان نامه هم دارن تازه کارشون هم به اندازه معلمها سخت نیست

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۱۳ ۱۰:۰۰

سلام، شما که در هفته 20 ساعت سر کار میرید و اکثرآ دو شغله هستید و در سال کلی تعطیل هستید، حقوق های شما در این چند ساله 3 برابر شد لطفآ اظهار نظر نکنید.

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۱۳ ۱۱:۲۴

حقوقشان بالا نیست. فک کنم شما با حقوق هیات علمی وزارت بهداشت (که دو برابر حقوق هیات علمی وزارت علوم است) اشتباه گرفتین. در مورد سختی هم بهتره قوانین و آئین نامه های هیات علمی را بررسی فرمایید بعدش در مورد سختی مقایسه کنید.

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۱۳ ۱۱:۲۸

ما معلما هم مدرک استادان دانشگاه هستیم ما چرا با کمترین حقوق معترض نیستیم؟؟؟؟

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۱۳ ۱۱:۳۵

کار مدرسین دانشگاه به اندازه معلم‌ها سخت نیست؟! این حرف کاملا اشتباه و ناشی از عدم آگاهی شما است.

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۱۳ ۱۰:۵۹

اخیرا مطلع شدم که اعضای هیات علمی وزارت نفت دو برابر اعضای هیات علمی وزارت علوم دریافتی دارند ... سوال از وزارت علوم چرا؟

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۱۳ ۱۱:۱۵

مقایسه حقوق باید بر اساس وظایف و کار یکسان صورت می گیرد. وقتی هیات علمی در دو وزارت خانه بهداشت و علوم، وظایف و کار یکسانی دارند نباید اینقدر اختلاف در دریافتی شان (در حدود دو برابر) باشد این عین بی عدالتی است.

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۱۳ ۱۱:۳۹

لینک خبر را در کانال تلگرامی کارمندان دانشگاه ها گذاشتند که حاصل آن کامنت های منفی درج شده است. شخصا امیدوارم درآمد همه مردم کفایت زندگی‌شان را بکند و مخالف خوانی در این فقره و آن هم در مورد یک قشر دیگر را اصلا متوجه نمی‌شوم.

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۱۳ ۱۱:۴۷

تکلیف سیستمی که قدر فرهیختگان خود را نداند،معلوم است...

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۱۳ ۱۲:۱۳

زیاده خواهی این قشر از بیت المال پایان ندارد. واقعا در شرایطی که بخشی از مردم ایران ب نون شبشون محتاجن اینها کلاس های آنلاین دانشجو ها رو رها کردن اومدن دنبال زیادترشدن حقوقشون... خبرگزاری ایسنا خواهشمندم بعد از پایان امتحانات یک آمار رسمی هم از تعداد مشروطی ها و اخراجی های این دانشگاه بگیرید که مشخص بشه استادی که کل سال رو دنبال همسان‌سازی و شرکت در تجمعات جهت بهره برداری بیشتر از بیت المال داشته و مالیات نمیدهد و اموزش نمیدهد و حضور موثری در جامعه و دانشگاه ندارد در این مدت چیکار میکرده...

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۱۳ ۱۲:۲۵

همین حالا جوانان متخصص بسیاری با مدارک دکتری و سابقه پژوهشی و علمی درخشان، حاضرند با کمتر از نصف حقوق این حضرات هیأت علمی در دانشگاه‌ها مشغول به کار شوند و بازده بسیار بالاتری را به ارمغان آورند، با این وضعیت دشوار اقتصادی و در حالی که درآمد آن بخش از فارغ‌التحصیلان دانشگاه که موفق به یافتن شغل شده‌اند کمتر از یک پنجم حقوق این حضرات است، ابراز نارضایتی و برپایی تجمع برای افزایش حقوق، وقیحانه است. رانتهایی که از محل معافیتهایی مصوب مجلس برای این گروه فراهم شده را هم نباید نادیده گرفت مثل امکان عضویت در هیأت مدیره شرکتهای خصوصی از آن جمله است.

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۱۳ ۱۲:۳۲

این عزیزان با اینکه به جرات میگویم برخلاف اساتید دانشگاه های خارج از کشور از چند راه درامد دارند چه بیرون و‌ چه داخل دانشگاه، ولی باز به افزایش حداقل ۵ میلیون تومان راضی نیستند.

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۱۳ ۱۲:۴۱

کاش به فکر هیات علمی های دانشگاه آزاد هم بودند که ساعات کار و موظفی چندین برابر سایر دانشگاه هاست و حقوق یک پنجم اونها میگیرند و صداشون هم به جایی نمیرسه