به گزارش ایسنا، امین دهقان کوهنورد ایرانی است که در پاییز ۱۳۹۸ قله ماناسلو با ارتفاع ۸۱۶۳ متر را به عنوان یکی از قلل بالای ۸ هزار متر هیمالیا نپال صعود کرد. او در همان سال صعود به اورست را چشم انداز نهایی خود عنوان نمود و از مسئولین تقاضا داشت تا با حمایت مالی این رویای ملی را به واقعیت تبدیل نمایند.
حال در فاصله کمتر از دو سال دهقان با حمایت اسپانسر ها مهیای صعود به اورست شده و مطابق با برنامه ریزی های انجام شده به زودی پرچم ایران را در بلندترین قله جهان به اهتزاز در می آورد.
این کوهنورد ایرانی که در نپال به سر می برد، در گفتگو با ایسنا، در خصوص برنامه صعودش به اورست گفت: من تازه به نپال رسیده ام. پرواز من از اصفهان به دوحه قطر و بعد از آنجا به کاتماندو (پایتخت نپال) بود. تا دو سه روز دیگر در کاتماندو به دلیل رعایت مسائل بهداشتی و قرنطینه خواهم ماند. به دلیل شیوع کرونا سخت گیری های زیادی قبل از پرواز وجود داشت و جدا از تست های کرونا برخی از تشریفات اداری وجود داشت که بنده را کمی اذیت کرد.
او ادامه داد: به دلیل شیوع کرونا سفر به نپال بسیار سخت است. بعد از کاتماندو از ارتفاعات ۲ هزار و ۳ هزار متری کار خود را آغاز می کنم و در ۵ هزار متری به بیس کمپ خواهم رسید. در بیس کمپ چند روزی استراحت خواهم کرد و بعد از آن پروسه اصلی صعود را شروع می کنم.
دهقان در پاسخ به اینکه چه مدت زمان خواهد برد که شما به قله اورست صعود کنید؟ گفت: حدود یک ماه و نیم زمان خواهد برد تا صعود انجام شود. بنده برای اولین بار در تاریخ استان اصفهان اقدام به صعود خواهم کرد که سختی های زیادی وجود دارد. از همه مردم خواهش می کنم که من را دعا کنند.
دهقان ادامه داد: باید گفت که در سال ۲۰۲۱ تنها ایرانی هستم که قرار است به اورست صعود کند. صعود من با کوهنورد های خارجی در قالب یک تیم خواهد بود.
او در باره هزینه های صعود به اورست گفت: برای صعود به قله اورست حداقل ۴۰ هزار دلار نیاز است. در پکیج های بعدی ۷۴ هزار دلار و در پکیج فول ۱۲۰ هزار دلار نیاز خواهید داشت. باید بگویم که من با ارزان ترین پکیج که ۴۰ هزار دلار است آمده ام که به پول ما می شود حدود یک میلیارد و صد میلیون تومان! البته شش صد و پنجاه میلیون تومان را از جیب خود داده و بقیه را از ۵ اسپانسر کمک گرفتم. بنده موفق شدم از حمایت خصوصی بهره مند شوم.
او در ادامه تصریح کرد: برندهای ورزشی و غیر ورزشی و شرکت های صنایع غذایی می توانند با حمایت از ورزشکاران، علاوه بر اینکه در راستای کسب افتخارات ملی موثر باشند، نام و شهرت خود را در سطح جهانی مطرح نموده و جایگاه ویژه ای را اخذ نمایند.
دهقان ادامه داد: افتخار می کنم که در این سفر از لوازم کوهنوردی فروشگاه های ایرانی استفاده نموده و ضمن استفاده از محصولات متنوع ایرانی در طی سفر، پرچم برندهای ایرانی را برای اولین بار بر فراز بام جهان به اهتزاز در می آورم.
به گزارش ایسنا، قله اورست که بلندترین قله جهان شناخته می شود و لقب بام دنیا را به خود اختصاص داده است از جایگاهی ویژه در بین افراد به ویژه کوهنوردان برخوردار است، قله اورست دارای ارتفاعی در حدود ۸۸۴۸ متر در رشته کوه های هیمالیاست وصعود به آن، نیازمند برخورداری از تجربیات و آمادگی جسمانی و آمادگی روحی ویژه ای است. تمامی کوه نوردان حرفه ای صعود به اورست را به عنوان هدف مهمی در طول زندگی خود دنبال می کنند اما در این میان تنها تعدادی از آنها موفق به صعود خواهند شد و بسیاری دیگر به علت دشواری های صعود و هزینهها ی بالا در حسرت آن باقی می مانند.
این کوهنورد در ادامه گفت: از مجموعه هایی که با حمایت خود فرصت صعود به اورست را برای من فراهم آورده اند تشکر می کنم و از بی توجهی ها نسبت به ورزش پر هزینه ی کوهنوردی گلایه دارم چرا که در کشور ما رشته های ورزشی زیادی فعال هستند امام تمام هزینه ها برای رشته فوتبال در نظر گرفته می شود و به دیگر رشته ها توجه چندانی نخواهد شد.
کوه نورد اصفهانی با بیان اینکه تنها ایرانی هستم که در سال ۱۴۰۰ برای فتح اورست به صورت انفرادی آمدم، بیان کرد: با حمایت از کوه نوردان ایرانی این امکان فراهم می آید تا ما هم همانند سایر کوه نوردان آمریکایی و اروپایی به صورت تیمی برای صعود به بام جهان و کسب مدال افتخار برای میهن عزیزمان رهسپار شویم و از مسئولین تقاضا دارم تا در این مسیر از ورزشکاران ایرانی حمایت نمایند.
انتهای پیام
نظرات