• شنبه / ۳۰ شهریور ۱۳۹۸ / ۰۱:۳۲
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 00060150550
  • خبرنگار : 30057

با تلاش محققان کشور صورت گرفت

بومی‌سازی ساخت پهپادهای خورشیدی برای عملیات پایش و رصد

بومی‌سازی ساخت پهپادهای خورشیدی برای عملیات پایش و رصد

محققان یکی از شرکت‌های فناور به دانش فنی پرنده‌های بدون سرنشین خورشیدی دست یافتند که به گفته آنها به دلیل مداومت پروازی بالا قادر است عملیات مانیتورینگ و پایش را به میزان چند صد هکتار در مدت ۸ ساعت مداومت پروازی انجام دهد.

آبتین سعادتی از محققان این طرح در گفت‌وگو با ایسنا، با تاکید بر اینکه در این شرکت توانستیم دانش فنی طراحی و ساخت پرندگان خورشیدی را در کشور بومی‌سازی کنیم، افزود: تست پروازی نشان داد که این پهپاد دارای چهار ساعت مداومت پروازی است.

وی سرعت کروز این پرنده را ۴۰ کیلومتر بر ساعت دانست و ادامه داد: وزن برخواست این پهپاد ۴.۵ کیلوگرم و وزن محموله آن۷۰۰ گرم است که این میزان ۷۰۰ گرم شامل باری است که این پرنده باید با خود حمل کند که شامل تجهیزانی چون  دوربین، سنسور و یا هر ابزار کاربردی دیگر می‌شود.

سعادتی دهانه بال این پرنده بدون سرنشین را ۳.۲ متر و طول کلی آن را ۱.۳۵ متر ذکر کرد و یادآور شد: حداکثر سرعت آن ۷۲ کیلومتر بر ساعت و حداکثر باد مجاز برای این پرنده ۲۵ کیلومتر بر ساعت تعیین شده است.

این محقق با تاکید بر اینکه با فناوری‌هایی که امروز در اختیار بشر قرار دارد، هیچ پرنده‌ای نمی‌تواند تنها با استفاده از انرژی خورشیدی از زمین بلند شود، اظهار کرد: بر این اساس بر روی بال‌های این پرنده خورشیدی پنل‌های خورشیدی نصب شده که با استفاده از انرژی خورشید، قادر به شارژ باتری‌هایی است که در داخل بال‌ها قرار دارند.

وی، ذخیره انرژی و باتری آن را ۳۰۰ وات و راندمان سلول‌های مورد استفاده در این پرنده را ۲۲.۵ درصد ذکر کرد، ضمن آنکه برد مخابراتی این پهپاد ۱۰ کیلومتر و ارتفاع پروازی این پرنده ۱۰ هزار پا است.

این محقق با اشاره به میزان مداومت پروازی نسبت به سایر پهپادها، گفت: پهپادهایی که با شارژ باتری کار می‌کنند، حداکثر یک تا دو ساعت مداومت پروازی دارند، ولی مداومت پروازی پرنده خورشیدی تا ۸ ساعت است و با ارتقای آن می‌توانیم این میزان را افزایش دهیم.

سعادتی در خصوص کاربردهای این پرنده، یادآور شد: این پرنده با دارا بودن سنسور و دوربین قادر به انجام ماموریت‌های شناسایی و مانیتورینگ است و آن را می‌توان برای مانیتورینگ خطوط انتقال نفت و گاز، جنگلبانی و رصد پوشش گیاهی برای چند صد هکتار مورد استفاده قرار داد.

وی مداومت پروازی و ارتفاع پروازی بالا را از مزایای رقابتی این پرنده نام برد و گفت: پرنده‌های مولتی روتر در نهایت چند ده هکتار می‌توانند عملکرد داشته باشند، چون برای شارژ نیاز دارند تا به ایستگاه زمینی باز گردند. ولی این محدودیت در پرنده خورشیدی طراحی شده برطرف شده است.

محقق این طرح خاطرنشان کرد: میزان عملکرد هر پنل خورشیدی به فصل و زاویه خورشید بستگی دارد. اگر پرنده در اوج زاویه تابش باشد، با این سلول‌های خورشیدی که بازده آنها ۲۳ درصد است، پنل‌های خورشیدی عملکرد بهتری خواهند داشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha