• چهارشنبه / ۲۴ آبان ۱۳۹۱ / ۱۳:۲۵
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 0000238440

رستم قاسمی:

وضع کشور روز به روز رو به بهتر شدن می‌رود/ حذف نفت ایران به تحریم‌کنندگان فشار می‌آورد

وضع کشور روز به روز رو به بهتر شدن می‌رود/ حذف نفت ایران به تحریم‌کنندگان فشار می‌آورد

وزیر نفت با اشاره به این‌که پس از تاثیرات اولیه تحریم‌ها وضع اقتصادی کشور روز به روز رو به بهتر شدن می‌رود، تصریح کرد: فشار این موضوع بر مردم دولت‌های تحریم‌کننده اعمال خواهد شد.

وزیر نفت با اشاره به این‌که پس از تاثیرات اولیه تحریم‌ها وضع اقتصادی کشور روز به روز رو به بهتر شدن می‌رود، تصریح کرد: فشار این موضوع بر مردم دولت‌های تحریم‌کننده اعمال خواهد شد.

به گزارش خبرنگار انرژی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، وزیر نفت با بیان این‌که باوجود رکود اقتصادی در غرب در بدترین شرایط رشد انرژی 1.5 درصد خواهد بود، گفت: این درحالی است که با توجه به رشد اقتصاد‌هایی مانند چین نیاز به انرژی بیش از این رقم است.

قاسمی گفت: علی‌رغم تلاش‌ها برای جایگزین‌کردن انرژی‌های هیدروکربوری تا 50 سال آینده امکان جایگزین‌شدن این نوع انرژی وجود ندارد، چرا که باوجود مالیات‌های ناجوانمردانه‌ای که غرب بر انرژی‌های هیدروکربوری اعمال کرده‌، باز هم این نوع انرژی در مقایسه با سایر انرژی‌ها ارزان‌تر است.

وی با اشاره به این‌که طبق گفته‌ی وزیر امور خارجه آمریکا تحریم‌های صورت گرفته علیه ایران هوشمندانه، فلج‌کننده و با برنامه‌ریزی دقیق بوده است، گفت: اگرچه آخرین حربه آنها تحریم بانک مرکزی ایران بود، اما وضع اقتصاد ایران روز‌به‌روز رو به بهتر شدن می‌رود.

وزیر نفت افزود: اگرچه در تیر و مرداد‌ماه مشکلاتی در صادرات نفت ایجاد شده بود، اما امروز با اقدام اساسی صورت گرفته در صنعت نفت وضع رو به بهبودی است.

قاسمی با یاد‌آوری این‌که نمی‌توان ایران را از بازار نفت حذف کرد، گفت: نه تنها کیفیت نفت ایران موجب می‌شود که کسی قادر نباشد ایران را از بازار نفت حذف کند، بلکه رقم تولید ایران نیز مانع انجام این کار می‌شود، چرا که تولید نفت ایران تاثیر زیادی بر بازار نفت دارد. هم‌چنین در صورت حذف نفت ایران فشار این موضوع بر مردم دولت‌های تحریم‌کننده اعمال خواهد شد.

آمار پیشرفت فاز‌های پارس جنوبی واقعی است

وی با تاکید بر این‌که توسعه صنعت نفت ایران جدی است، گفت:در حال حاضر 19 فاز میدان پارس جنوبی در حال اجراست این درحالی است که هیچ‌ وقت این تعداد پروژه در این منطقه اجرا نشده است.

قاسمی با خوب توصیف کردن پیشرفت فاز‌های در حال توسعه پارس جنوبی گفت: زمان مناسب برای تکمیل هر فاز پارس جنوبی 62 ماه است. در حالی که شرکت‌های بین‌المللی مانند توتال و انی در بهترین زمان فاز‌های پارس جنوبی را 52 ماهه تکمیل کردند، پیشرفت فاز‌های جدیدی که توسط پیمانکاران داخلی در حال توسعه است بسیار بیش از پیمانکاران خارجی است. به‌طوری که با گذشت 28 ماه از شروع کار پیشرفت برخی از فاز‌ها به 70 درصد هم رسیده است که این موضوع در دنیا بی‌سابقه است.

وی با تاکید بر این‌که آمار ارائه شده از پیشرفت فاز‌های جدید پارس جنوبی واقعی است، گفت: برای آنکه زودتر به نتیجه برسیم و تولید 700 میلیون مترمکعب گاز از این میدان گازی محقق شود، برنامه خوبی تدوین شده است.

به گفته‌ی این عضو هیات دولت پیشرفت فاز‌های جدید پارس جنوبی از زمان پیش از شروع موج جدید تحریم‌ها بیشتر بوده است.

تولید 5.1 میلیون بشکه نفت با تکمیل پروژه‌های صنعت نفت

وزیر نفت با اشاره به این‌که از 27 میدان مشترک فقط سه میدان تعیین‌تکلیف نشده است، خاطر نشان کرد که توسعه میدان‌هایی که قرار‌داد آنها منعقد شده به خوبی در حال انجام است، ضمن این‌که قرار‌داد سه میدان دیگر نیز تا پایان امسال بسته می‌شود.

قاسمی تاکید کرد که با اجرای پروژه‌های در حال اجرا صنعت نفت برنامه‌ی پنجم توسعه کشور مبنی بر تولید 5.1 میلیون بشکه نفت در روز و تولید 1.4 میلیارد مترمکعب گاز محقق خواهد شد.

وی بر به‌کارگیری از صنعت داخلی در توسعه صنعت نفت تاکید کرد و گفت: با وجود آنکه تجهیزات مورد نیاز سفارش‌ داده شده به کشور‌های اروپایی تحویل ایران نشد، اما با سفارش این کالاها به سازندگان داخلی توانستیم کار را پیش ببریم و این تحریم‌ها نتوانست کارها را متوقف کند.

هواپیمایی‌ها نقد نپردازند سوخت نمی‌دهیم

قاسمی با اشاره به این‌که از ابتدای آذرماه امسال قیمت هر لیتر بنزین سوخت هواپیما به 700 تومان افزایش می‌یابد، گفت: در صورتی که شرکت‌های هواپیمایی قیمت بهای سوخت دریافتی خود را نقدا پرداخت نکنند و نسبت به تسویه بدهی‌های خود اقدام نکنند، شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران موظف است که به آنها سوخت تحویل ندهد.

به گفته‌ی وزیر نفت در حال حاضر قیمت گازوئیل در کشور ترکیه و برخی از کشور‌های همسایه به بیش از شش هزار تومان هم می‌رسد، این درحالی است که نرخ سوخت تحویلی به شرکت‌های هواپیمایی بسیار کمتر از این میزان است.

وی از تولید بنزین متانول‌دار 35 درصد در مقیاس آزمایشگاهی خبر داد و گفت: مراحل آزمایشگاهی تولید این نوع بنزین طی شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha