• پنجشنبه / ۳۱ فروردین ۱۳۹۱ / ۱۲:۲۶
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 0000034221

نشست خبري وزير نفت/كامل/

تاثير مذاكرات بغداد بر آينده بازار نفت/ اولتيماتم به چيني‌ها و توقف فروش نفت به شل

تاثير مذاكرات بغداد بر آينده بازار نفت/ اولتيماتم به چيني‌ها و توقف فروش نفت به شل

وزير نفت با اعلام اين‌كه رسما صادرات نفت خام ايران فقط به دو كشور انگليس و فرانسه متوقف شده است از تمديد قرارداد برخي كشورهاي اروپايي خبر داد.

وزير نفت با اعلام اين‌كه رسما صادرات نفت خام ايران فقط به دو كشور انگليس و فرانسه متوقف شده است از تمديد قرارداد برخي كشورهاي اروپايي خبر داد.

به گزارش خبرنگار انرژي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، رستم قاسمي در يك نشست خبري در هفدهمين نمايشگاه بين المللي نفت،‌ گاز،‌ پالايش و پتروشيمي با اعلام اين‌كه صادرات نفت خام ايران تنها به دو كشور انگليس و فرانسه متوقف شده است،‌ گفت:‌ صادرات نفت كشور به باقي كشورها ادامه دارد البته ممكن است مشكلات مالي نيز در اين زمينه وجود داشته باشد.

وي در مورد ادامه روند قطع صادرات نفت ايران به كشورهاي اتحاديه اروپا نيز گفت: ‌منتظر خبرهايي در آينده هستيم و برخورد اروپا با ايران در ادامه روند صادرات بسيار تعيين كننده است.

قاسمي در پاسخ به سوال خبرنگار ايسنا مبني بر اين كه آيا بعد از اعلام رسمي اتحاديه اروپا براي تحريم واردات نفت ايران تاكنون كشوري از اين اتحاديه براي تمديد قرارداد اقدام كرده است، خبر داد: برخي از كشورهاي اروپايي براي واردات نفت به ايران قرارداد دارند و برخي نيز اين قرارداد را تمديد كرده‌اند.

* ساخت مخازن ذخيره‌سازي نفت

وزير نفت در پاسخ به سوال دوم خبرنگار ايسنا مبني بر دليل ساخت مخازن ذخيره‌سازي نفت يادآور شد: مخازن ذخيره‌‌سازي نفت كشور كافي نبود به همين دليل تصميم گرفتيم آن‌ها را افزايش دهيم. چرا كه نياز است هر كشوري در اين زمينه مخازن مناسبي براي ذخيره سازي داشته باشد.

* توقف فروش نفت به شل

قاسمي با تاكيد قطع فروش نفت به شركت شل در اين مورد توضيح داد: به دليل بدهي‌هايي كه اين شركت داشته است در حال حاضر روند فروش نفت به اين شركت متوقف شده البته اين شركت در تلاش است كه بدهي خود را پرداخت كند.

* تاثير مذاكرات بغداد بر آينده بازار نفت

وزير نفت همچنين اعلام كرد: در صورت لغو نشدن تحريم‌هاي نفتي عليه ايران در مذاكرات بغداد تامين امنيت آينده بازار انرژي دچار مشكل مي‌شود.

قاسمي درباره پيش بيني خود از آينده بازار نفت در صورت لغو نشدن تحريم‌ها عليه ايران گفت: اميدواريم كه مذاكرات ايران با 1+5 در بغداد روند مذاكرات استانبول را ادامه دهد. در صورتي كه تحريم نفتي عليه ايران لغو نشود، همان طور كه در چند ماه اخير و با اعلام تحريم‌هاي نفتي شاهد آن بوديم بازار جهاني نفت به شدت تحت تاثير قرار خواهد گرفت و اين موضوع بر تامين امنيت آينده بازار انرژي تاثيرگذار خواهد بود.

وي با اشاره به اين كه قيمت نفت در چند ماه گذشته افزايشي معادل 18 درصد را تجربه كرده است، گفت:‌ اگر نتايج مذاكرات در بغداد مثبت باشد در بازار انرژي تاثير جدي خواهد گذاشت.

* امضاي قراردادهاي جديد با مشتريان نفتي

وزير نفت همچنين از امضاي قراردادهاي جديد با مشتريان جديد براي نفت ايران خبر داد و گفت:‌ مشتريان نفت ايران زيادند قراردادهاي جديدي با برخي مشتريان جديد امضا شده كه اگر اروپا نفت ايران را نبرد ايران بلافاصله اين كشورهاي جديد را جايگزين خواهد كرد.

وي با تاكيد بر اينكه ما فروش نفت به هيچ كشور اروپايي را به جز انگليس و فرانسه به صورت رسمي قطع نكرده‌ايم افزود: در زمينه فروش نفت به يونان مشكلاتي در زمينه پرداخت پول از طرفي يوناني اعلام شد كه در حال برطرف كردن اين مشكلات هستيم.

* اوراق سلف نفتي در سال 91 به فروش مي‌رسد

قاسمي در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود درباره سرنوشت اوراق سلف نفتي كه قرار بود از سال گذشته در اختيار متقاضيان قرار بگيرد گفت:‌ با توجه به افزايش سود اوراق مشاركت نفتي و موافقت بانك مركزي با افزايش سود كه منجر به استقبال خريداران از اوراق مشاركت شد عرضه اوراق سلف نفتي به تاخير افتاد اما اميدواريم عرضه اين اوراق امسال اتفاق بيفتد.

* هشدار براي پيمانكاران پارس جنوبي

وزير نفت در ادامه به تشريح وضعيت توليد گاز از ميدان پارس جنوبي پرداخت و گفت:‌ پارس جنوبي به عنوان يكي از بزرگترين ميادين جهان با وضعيت مطلوبي در حال فعاليت است به طوري كه در حال حاضر 10 فاز اين ميدان در حال بهره برداري و 19 فاز آن در حال ساخت است كه تمام توسط شركت‌هاي ايراني انجام مي‌شود.

قاسمي افزود: بسياري از فازهاي پارس جنوبي پيشرفت بسيار خوبي داشته به طوري كه ركورد پالايشگاه‌سازي در دنيا در اين ميدان شكسته شده است و درحالي كه سابقه نداشته پالايشگاه گازي در دنيا زير 52 ماه ساخته شود در برخي فازهاي پارس جنوبي با گذشت 20 ماه ساخت اين پالايشگاه‌ها با بيش از 60 درصد پيشرفت فيزيكي داشته است.

وزير نفت با اين حال با اذعان به اين كه در بعضي از فازهاي پارس جنوبي عقب ماندگي داريم، گفت: به پيمانكاران پارس جنوبي تذكر داده شده هر فازي كه ماهانه 2.5 درصد پيشرفت فيزيكي نداشته باشد بخشي از كار آن از پيمانكار بازپس گرفته مي‌شود.

* برنامه جدي ايران براي افزايش ضريب برداشت

قاسمي در خصوص وضعيت توليد نفت كشور نيز با رد گمانه زني‌ها مطرح شده در مورد كاهش توليد گفت:‌ ايران برنامه جدي براي افزايش ضريب برداشت از ذخاير نفتي خود دارد و در حالي كه ذخاير درجاي نفت ايران بيش از 600 ميليارد بشكه است تنها حدود 25 درصد از اين ذخاير قابل برداشت است كه اگر اين شاخص تنها يك درصد افزايش پيدا كند شش ميليارد بشكه ذخاير نفتي قابل برداشت كشور را افزايش مي‌دهد كه اين حجم معادل سه تا چهار سال توليد فعلي نفت كشور است.

وي افزود: ‌البته افزايش يك درصدي ضريب برداشت از ذخاير نفتي نيز به سرمايه و زمان زيادي نياز دارد كه با اين حال عزم وزارت نفت براي اجراي اين برنامه جدي است.

* عقب‌ماندگي از فازهاي پارس جنوبي

وزير نفت در پاسخ به سوال خبرنگاري كه گفته بود گفته مي‌شود فازهاي مختلف پارس جنوبي بايد ظرف مدت 35 ماه به پايان برسند اما هنوز برخي فازهايي كه در دريا قرار دارند عقب ماندگي بسيار داشته و حتي حفارهاي آنها شروع نشده است، عنوان كرد:‌ در بخش دريا قبول داريم كه عقب ماندگي‌هايي وجود دارد اما در كنار اين عقب ماندگي‌ها ما در زمينه پالايشگاه‌ها هم از برنامه جلوتر حركت مي‌كنيم.

به گفته او اكنون در برخي فازهاي دريايي حفاري‌ها شروع شده و با توجه به شرايط ممكن است كه نتوانيم تمام چاه‌ها را ظرف 35 ماه به سرانجام برسانيم اما برنامه‌ريزي‌هاي لازم صورت گرفته كه حداقل اين چاه ها با نصف ظرفيت در پايان 35 ماه تعيين شده حركت كند.

قاسمي در پاسخ به سوال ديگري كه درباره تامين منابع مالي از صندوق توسعه ملي مطرح شده بود، اظهار كرد: خوشبختانه صندوق توسعه ملي در حال حاضر وضع خوبي دارند و ما براي پروژه‌هاي پايين دستي خود هيچ محدوديتي نداريم. اما در حال رايزني با مجلس هستيم تا بتوانيم از اين منابع براي بخش بالادست هم استفاده كنيم.

وزير نفت در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود به سرمايه‌گذاري 30 ميليارد دلاري كه در سال 90 در صنعت نفت اتفاق افتاده اشاره كرد و گفت: ما برنامه ريزي كرده‌ايم كه براي سال 91 اين رقم به 40 ميليارد دلار افزايش پيدا كند به همين دليل استفاده از منابع مالي صندوق توسعه ملي، فروش اوراق مشاركت، استفاده از منابع داخلي شركت نفت و واگذاري سهام برخي شركت‌ها مي‌تواند از جمله راه حل‌هاي ما براي تامين منابع مالي در سال جاري باشد كه البته اين منابع تنها به بخش بالادست مربوط مي‌شود.

* استفاده صنعت نفت تا حد 80 درصد از توليدات داخلي

وي در پاسخ به سوال ديگري كه درباره‌ درصد به كارگيري تجهيزات داخلي در پروژه‌هاي نفتي مطرح شده بود، اظهار كرد: صنعت نفت در برخي زمينه‌ها تا حد 80 درصد از توليدات داخلي استفاده مي‌كند و در برخي زمينه‌ها هم به اندازه 60 درصد از تجهيزات داخلي استفاده مي‌شود. اما به هر صورت لازم است براساس برنامه‌ريزي‌هاي صورت گرفته تا پايان برنامه پنجم توسعه اين رقم به 90 درصد برسد.

قاسمي درباره‌ كيفيت كالاهاي توليد داخل هم گفت: كيفيت توليدات داخلي انصافا خوب است و حداقل در مقايسه با كشورهاي شرقي توليدات ما هيچ مشكلي ندارند. البته با اين وجود اين را هم پذيرفته‌ايم كه گاه لازم است از جنس با كيفيت پايين‌تر ايراني استفاده كنيم تا در مراحل بعدي كيفيت اين كالاها ارتقا پيدا كند.

* دريافت بدهي برخي كشورها به صنعت نفت ايران

وي در پاسخ به سوال ديگري كه درباره دريافت بدهي برخي كشورها به صنعت نفت ايران هم گفت:‌ اگر محموله‌اي به كشوري فروخته شده باشد قطعا پول آن را دريافت مي‌كنيم و هرگز اين گونه نيست كه نفت مجاني به كشوري بدهيم.

* توانمندي ايران در ساخت تجهيزات نفتي

وزير نفت در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود در ارتباط با توانمندي ايران در ساخت تجهيزات نفتي اظهار كرد: امروز شركت‌هاي ايراني توانمندي خوبي دارند كه پارس جنوبي كه فني‌ترين و بزرگترين پروژه كشور است درحال حاضر در بخش‌هاي مختلف با استفاده از توان ملي پيش مي‌رود اين موضوع به معنا است كه ما توان كافي را داريم و اگر از مراوده با كشورهاي ديگر استقبال مي‌كنيم معنايش آن نيست كه توان انجام كار را نداريم. ما با وجودي كه توان داخلي كافي داريم از حضور كشورهاي ديگر هم استقبال مي‌كنيم و اگر بخصوص آنها در زمينه سرمايه‌گذاري علاقه‌مند مشاركت باشند وزارت نفت ايران از اين پيشنهاد استقبال خواهد كرد.

وي در پاسخ به سوالي ديگري كه درباره ميادين مشترك با كشور عراق مطرح شده بود، خاطرنشان كرد: توسعه ميدان‌هاي مشترك غرب از جمله ميدان‌هايي كه با عراق داريم جزو محورهاي توسعه‌اي صنعت نفت محسوب مي‌شود و تاكنون در اين زمينه برنامه‌ريزي‌هاي خوبي صورت گرفته و تا پايان امسال اين ميادين را تعيين تكليف خواهيم كرد و اخباري خوبي دراين زمينه خواهيد شنيد.

قاسمي در ارتباط با پارس جنوبي هم گفت: پارس جنوبي و فازهاي مختلف آن اگر مورد بهره برداري قرار گيرند شش و نيم ميليون بشكه نفت براي كشور توليد مي‌كند كه ارزش اين فازها به اين دليل بسيار بالا مي‌رود. چرا كه هم از نظر توليد و هم از نظر ارزش درآمدي اين فازها مي‌تواند نقش بسيار تعيين كننده براي كشور داشته باشند.

* كاهش 77 درصدي واردات ژاپن

وزير نفت در ادامه در پاسخ به خبرنگاري كه درباره اخبار منتشر شده مبني بر كاهش 77 درصدي واردات ژاپن از ايران مطرح شده بود، خاطرنشان كرد: طبق آمارهاي موجود ژاپن نفت مورد نياز خود را از ايران تامين مي‌كند و براساس قراردادي كه با ما به امضا رسانده خريد مي‌كند. اگر زماني در آينده اين كشور تصميم بگيرد واردات خود را كاهش دهد ما هيچ مشكلي نداريم و بازار جايگزين براي اين كشور وجود دارد.

وي در پاسخ به سوالي ديگري كه درباره پروژه‌هاي گازي كشور و صاردات گاز مطرح شده بود، توضيح داد: خط هفتم سراسري قرار است گاز پاكستان را تامين كند. در حال حاضر قراردادهاي ما با پاكستان نهايي شده و اين خط تا ايرانشهر گازدار شده است. ادامه اين خط هم در دست اقدام است وما اميدواريم اولين محموله گاز كشور در سال 2014 ميلادي به پاكستان صادر شود.

* صادرات گاز به عراق

قاسمي همچنين به صادرات گاز به عراق اشاره كرد و گفت‌: ‌خط صادرات گاز به عراق در حال حاضر در دست اجراست و با پيشرفتي افزون بر 40 درصد مواجه است. قرار است ظرف 18ماه آينده اين خط به پايان رسيده و ما روزانه بيش از 20 ميليون متر مكعب گاز كشور را به عراق صادر كنيم.

وزير نفت همچنين يادآور شد: كميسيون سه جانبه‌اي هم شكل گرفته تا ادامه خط بغداد تا سوريه ادامه داشته باشد.

* اولتيماتم وزير نفت به چيني‌ها

اما قاسمي در پايان صحبت‌هاي خود در نشست خبري امروز به مهلت يك ماهه‌اي كه براي اجراي تعهدات چين در فاز 11 پارس جنوبي در نظر گرفته شده خبر داد و خاطرنشان كرد:‌ اگر ظرف مهلت يك ماهه تعيين شده اين امور به پايان نرسد پروژه مذكور از چين پس گرفته خواهد شد.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha