-
تراشههای تقلبی با یک ابزار نانویی قابل شناسایی میشوند
بازار ۷۵ میلیارد دلاری تراشههای تقلبی، ایمنی و امنیت بخشهای متعددی را که به فناوریهای نیمههادی وابسته هستند، از جمله هوانوردی، ارتباطات، محاسبات کوانتومی، هوش مصنوعی و امور مالی را به خطر میاندازد. یک روش جدید برای تشخیص تقلب ارائه شده است که به سازندگان و کاربران جهانی تراشه کمک کند تا از خطرات ناشی از افزایش تراشههای تقلبی بازار فرار کنند.
-
کاربردی شدن ماده اولیه ایرانی در صنعت لاستیکسازی و رنگ و رزین
محققان یکی از شرکتهای فناور، نانوذرات اکسید روی را با کاربرد در صنایع لاستیکسازی و چرمسازی عرضه کردند که به گفته آنها این ماده اولیه دارای سطح ویژه بالا و چگالی ظاهری پایین است.
-
چراغ سبز FDA برای توسعه نانوواکسن ضدآنفلوانزا
شرکت ارکتوروس تراپیوتیکس (Arcturus Therapeutics)برای شروع کارآزمایی بالینی روی واکسن آنفلوانزای H۵N۱ مجوز FDA را دریافت کرد. این شرکت روی داروهای مبتنی بر RNA کار میکند و در این مسیر به دنبال واکسنهایی برای بیماریهای عفونی و بیماریهای کبدی و تنفسی است.
-
تدوین پیشنویس استاندارد برای شیشههای کمگسیل
در جلسه فنی ستاد نانو، پیشنویس استاندارد محصول محور شیشههای کمگسل تدوین شد که پس از تایید، در کمیته ملی استاندارد منتشر میشود.
-
جلوگیری از واردات فیلترهای «هپا» با محصول نانویی دانشبنیانها/حذف ۹۹.۹ درصدی ذرات و ویروسها
فیلترهای هپا یک محصول مهم برای صنایع داروسازی و غذایی است که به عنوان یکی از ابزارهای مهم برای مقابله با بحرانهای بهداشتی مانند شیوع کرونا شناخته میشود. تاکنون این فیلترها به کشور وارد میشده اما اخیرا یکی از شرکتهای دانشبنیان موفق به ساخت این فیلترها مبتنی بر الیاف نانو شده و به گفته مسئولان این شرکت این فیلتر استاندارد بینالمللی EN1822 را دریافت کرده است.
-
بیماران دیالیزی به مصرف داروی کمتری نیاز خواهند داشت
شرکت یونیسیساو تراپیوتیکس (Unicycive Therapeutics) از دریافت مجوز پذیرش داروی جدید (NDA) برای کربنات اکسیلانتانوم (OLC) خبر داد که برای درمان هیپرفسفاتمی در بیماران مبتلا به بیماری مزمن کلیه مناسب است. این مجوز توسط سازمان غذا و داروی آمریکا صادر شده است.
-
کسب مدال طلای المپیاد نانو توسط نخبگان ایرانی
مدال طلای دومین المپیاد بینالمللی فناوری نانو به نخبگان جوان ایرانی رسید.
-
چرا فلزات گرانبها روی بستر کربنی خواص کاتالیزوری خیلی بهتری دارند؟
وقتی نانوذرات فلزی را روی کربن قرار میدهید، فعالتر میشوند. به تازگی محققان دانشگاه صنعتی وین برای این پدیده، توضیحات علمی ارائه کردهاند.
-
توسط محقق ایرانی و همکارانش از دانشگاه گریفیث صورت گرفت
طراحی برجستگیهای میکرومقیاسی که ویژگیهای آبگریزی دارند
محقق ایرانی و همکارانش از دانشگاه گریفیث، گام بلندی در مسیر درک و کنترل برهمکنش میان مایع و سطح برداشتند. این یافتهها میتواند برای توسعه سطوح با ویژگیهای خاص به کار گرفته شود و در تجهیزاتی نظیر وسایل پزشکی و سطوح خودتمیز شونده استفاده شود.
-
امید برای درمان بیماری نورون حرکتی با راهکار نانویی
در استرالیا ایده جالبی در حال بررسی است که در آن از برخی سلولهای عضلانی در بدن برای رفع مشکل بیماری نورون حرکتی استفاده میشود. آنها در حال استفاده از وزیکولهای بدن برای دستکاری و اصلاح نورونها هستند.
-
طراحی کاتالیستی برای تولید هیدروژن سبز با استفاده از نور
محققان دانشگاه رایس کاتالیزور جدیدی ساختند که به جای گرما از نور استفاده میکند تا هیدروژن سبز تولید کند.
-
از پردیس تا کوالالامپور؛ داستان دومین المپیاد فناوری نانو
المپیاد فناوری نانو که ریشه در خاک ایران داشت، با گذر از مرزها به مقصد کوالالامپور رسید. این رویداد علمی که از پارک فناوری پردیس آغاز شد، در دومین دوره ابعاد بینالمللیتری به خود گرفت و نشان داد که چگونه یک ایده ایرانی میتواند به یک رویداد جهانی تبدیل شود.
-
آغاز المپیاد بینالمللی فناوری نانو در مالزی
مراسم افتتاح دومین المپیاد بینالمللی فناوری نانو با حضور نمایندگان کشورهای ایران، تایلند، هنگ کنگ، تایوان و مالزی در کوالالامپور برگزار شد.
-
نقره و نانولولهکربنی به جنگ عفونتهای استخوانی رفتند
عفونت مقاوم به آنتیبیوتیک در شکستگیهای استخوانی مشکلی است که منجر به مرگ یا نقص عضو میشود. به تازگی با ترکیب نانولولهکربنی و نانوذرات نقره، راهکاری برای مقابله با این مشکل ارائه شده است.
-
چطور گرافن به یک ماده با خواص جالب تبدیل شد؟
از زمان کشف گرافن تا کنون تلاشهای زیادی برای دستکاری گرافن صورت گرفته است، تمامی این کارها برای رسیدن به خواص جدید در این ماده نوظهور انجام شده است. به تازگی محققان ایده خلاقانه و جالبی برای دستکاری گرافن ارائه کردند.
-
محصول نانویی برای درمان صدفک ساخته شد
پسوریازیس یا صدفک، بیماری پوستی مزمن خودایمنی است که به تازگی یک باند زخم نانویی برای درمان آن ساخته شده است.
-
بطریهای پلاستیکی سبکتر و مقاومتر میشوند
هیدروگراف کلین پاور (HydroGraph Clean Power) از پیشرفت فناورانه در تحقیقات در بخش بستهبندی خبر داد. این شرکت نشان داده است که استفاده از گرافن موجب کاهش مصرف پلاستیک و افزایش استحکام بطریهای PET میشود.
-
نقش راهبردی نانوکاتالیستهای پیشرفته در فناوری نانو و رفع نیاز صنایع کشور
توسعه نانومواد پیشرفته، انقلابی در زمینههای مختلف از جمله نانوکاتالیستها ایجاد کرده است که نقش مهمی در ایجاد تحولات شیمیایی و رفع نیازهای صنایع بزرگ و ثروتآفرین ایفا میکند.
-
کوچکسازی تراشهای که بیماری مزمن کلیوی را تشخیص میدهد
شرکت آرچر متریالز از کوچکسازی ترانزیستور اثرمیدان گرافنی بیوچیپ خبر دارد. این شرکت به تازگی اعلام کرده است که با طراحی مجدد ترانزیستور اثرمیدان گرافنی بیوچیپ (gFET) خود موفق شده است تا ابعاد این ترانزیستور را ۹۷ درصد کاهش و در عین حال هزینه تولید را نیز به شدت کاهش دهد.
-
انتشار ویرایش نهم کتب جامع محصولات و تجهیزات فناوری نانو ساخت ایران
آخرین دستاوردهای صنعتی و دانشبنیان در حوزه تولید نانومحصولات و ساخت تجهیزات و دستگاههای مرتبط با فناوری نانو، در قالب ویرایش نهم کتب جامع محصولات و تجهیزات فناوری نانو ساخت ایران (نانو و صنعت) و در دو جلد منتشر شد.
-
در یک دوره صنعتی صورت میگیرد
بررسی مسیر صنعتیسازی محصولات نانو در صنعت آب و محیط زیست
در راستای ترویج صنعتی و توسعه فناوریهای نانو و میکرو در استان خوزستان، «دوره صنعتی کاربردهای فناوری نانو در صنعت آب و محیط زیست»، از ۲۴ آبان ماه، به مدت ۴ هفته متوالی برگزار میشود.
-
اسکوتر برقی هندی با باتری گرافنی به بازار عرضه میشود
یک شرکت هندی که در حوزه تولید وسایل نقلیه برقی فعالیت دارد، از عرضه اسکوتر برقی خبر داد که در آن از گرافن استفاده شده است.
-
فراخوانی برای جذب تیمهای حوزه امنیت غذایی و سلامت
دو شتابدهنده نسبت به انتشار فراخوانی برای جذب استارتآپها و تیمها در حوزه سلامت و امنیت غذایی اقدام کردند.
-
ساخت حسگری برای تشخیص سریع بیماری کلیوی
محققان با طراحی الکترودهای حاوی نانوساختارهای کربنی، زیستحسگری ساختند که میتواند به سرعت عملکرد ضعیف کلیه را تشخیص دهد.
-
حضور ایران در نشست کمیسیون بینالمللی الکتروتکنیک
ستاد توسعه فناوریهای نانو و میکرو با حضور آنلاین خود در اجلاس عمومی کمیسیون بینالمللی الکتروتکنیک دیدگاههای خود را نسبت به ایجاد جامعه الکترونیکی و دیجیتال اعلام کرد.
-
در گفتوگو با ایسنا اعلام شد
تولید نانو مکملهایی برای پیشگیری و درمان آلزایمر/تولید کرمهای شخصیسازی شده برای ترمیم زخم
محققان یکی از شرکتهای دانشبنیان در کنار تولید مکملهای دارویی برای پیشگیری از بروز بیماری آلزایمر، کرمهای شخصیسازی شده برای ترمیم زخمهای پوستی به تولید رساندند.
-
ساخت جوهر نانویی چند کاره با کاربرد در منسوجات هوشمند تا شیلدهای الکترومغناطیس
شرکت دنیش گرافن با همکاری یکی از مؤسسههای تحقیقاتی دانمارک اقدام به ساخت جوهر نانویی کرده که میتواند در منسوجات هوشمند و شیلدهای الکترومغناطیس استفاده شود.
-
ساخت نانوپوشش ضدخزه برای صنعت قایقرانی
محققان موفق به ساخت نانوپوششی حاوی گرافن و زیستسازگار شدند که برای کاهش رشد خزه و میکروارگانیسمها روی بدنه کشتی و قایقها کاربرد دارد.
-
عرضه یک پلتفرم نانویی برای سبکتر و کاراتر شدن تجهیزات فضایی
محققان نشان دادهاند که گرافنی که تحت تابش لیزر (LIG) قرار گرفته و روی آن با کمک لیزر فمتوثانیه الگوهایی قرار داده شده است، میتواند برای تولید تجهیزات فضایی مناسب باشد. این گرافن میتواند به عنوان یک ماده همهکاره برای حسگری دما/کرنش، جذب نور سرگردان و مدیریت گرما برای لباسهای فضایی و تلسکوپهای هوشمند استفاده شود.
-
دام نانویی زیر پای ویروس کرونا
پژوهشگران دانشگاه بارسلونا موفق به ارائه نوع جدیدی از نانوساختارها شدند که امکان به دام انداختن و خنثی کردن مقادیر زیادی از ویروس کرونا را دارد. این نانومواد قادرند هم در فاز سیال و هم در سطح مواد، ویروس کرونا را گیر بیندازند و نابود کنند.
برای دسترسی به اخبار قدیمیتر، در منوی مربوطه سال و ماه را محدود کنید.