-
یک ربات کوچک، ۱۲ ربات بزرگ را گروگان گرفت!
یک ربات کوچک، ۱۲ ربات بزرگ چینی را از نمایشگاه شانگهای «دزدید» و جهان را حیرت زده کرد.
-
نتایج نهمین فراخوان مشترک بنیاد ملی علم ایران و صندوق علمی مشترک راه ابریشم(SRSF) اعلام شد
در نهمین فراخوان مشترک بنیاد ملی علم ایران و صندوق علمی مشترک راه ابریشم(SRSF) در نهایت شش طرح پذیرفته شدند.
-
حضور ایلان ماسک در تماس تلفنی ترامپ با مدیر عامل گوگل!
گفته میشود ایلان ماسک به ندرت دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا را ترک میکند و دائما در خانه این جمهوریخواه در فلوریدا حضور دارد. به طوری که وقتی ساندار پیچای(Sundar Pichai)، مدیر عامل گوگل با دونالد ترامپ تماس گرفته است، ایلان ماسک نیز به تماس پیوسته است.
-
رئیسجمهور از پارک علم و فناوری زاهدان بازدید کرد
رئیس جمهور در نخستین برنامه از سفر خود به استان سیستان و بلوچستان از پارک علم و فناوری این استان بازدید کرد.
-
مدت زمان حافظه گربه چقدر است؟
گربه، حیوان خانگی محبوب بسیاری از انسانها، به گفته برخی حافظه بهتری نسبت به سگ دارد. اما آیا این گفته حقیقت دارد؟
-
اثر مشابه «بربرین» استخراج شده از زرشک با قرص متفورمین
مطالعات محققان کشور که در مجله آلکاس (2024) منتشر شده است، نشان میدهد ماده استخراج شده از گیاهانی چون زرشک به نام بربرین علاوه بر آنکه بر کاهش وزن مؤثر است، عملکردی مشابه داروی متفورمین در کاهش سطح گلوکز ناشتا و تنظیم انسولین دارد.
-
عکسهای پزشکی خود را در چتباتها آپلود نکنید!
آپلود عکسهای پزشکی در چتباتها میتواند به افشا شدن اطلاعات کاربران و استفاده از آنها برای آموزش مدلهای هوش مصنوعی منجر شود.
-
رئیس پارک علم و فناوری استان خبر داد
انتخاب ۹ طرح فناورانه جهت رفع نیازهای زیستمحیطی لرستان
رئیس پارک علم و فناوری لرستان گفت: ۱۵ ایده از سوی واحدهای فناور و دانشبنیان و اعضای هیات علمی استان به دبیرخانه رویداد تانا ارسال که پس از برگزاری نشستهای تخصصی و داوری این طرحها، ۹ طرح فناورانه جهت رفع نیازهای زیستمحیطی انتخاب شد.
-
بسته اخبار علم و فناوری
پرواز ششم «استارشیپ» بیبازگشت بود/استخراج آب از هوا بدون مصرف انرژی
دنیای علم و فناوری امروز، ۳۰ آبان شاهد رخدادهای جالبی بود که این خبر به اختصار به آنها پرداخته است.
-
نشست هماندیشی سازمان برنامه و بودجه با مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی
نشست هماندیشی سازمان برنامه و بودجه کشور با مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در جهت ارتقاء سطح همکاریهای طرفین در محل مرکز تحقیقات راه برگزار شد.
-
حمایت بنیاد ملی علم از طرحهای پژوهشی و رسالههای مرتبط با فلسطین
بنیاد ملی علم ایران طی فراخوانی با عنوان «مسئله فلسطین: دیروز و امروز و فردا» که از ۳۰ آبان ماه تا ۱۵ بهمن ماه ادامه دارد، از طرحهای پژوهشی و پسادکتری و رسالههای دکتری حمایت میکند.
-
حمایت از نظریه اینشتین با ترسیم ۱۱ میلیارد سال از تاریخ کیهان
محققان از ابزار دسی (DESI) برای نقشهبرداری از نزدیک به ۶ میلیون کهکشان خوشهای در طول ۱۱ میلیارد سال تاریخ کیهانی استفاده کردهاند و یافتههای آنها با یکی از نظریههای اینشتین همخوانی داشته است.
-
یک ایرانی، مدیر مالی شبکه اجتماعی «ایکس» ایلان ماسک شد
شرکت ایکس ایلان ماسک، محمودرضا بانکی را به عنوان مدیر ارشد مالی یکی از بزرگترین پلتفرمهای رسانه اجتماعی یعنی توییتر سابق و ایکس کنونی انتخاب کرده است. این در حالی است که ایلان ماسک، مالک میلیاردر «ایکس» تمرکز خود را به سمت نقشی با هدف کارآمدتر کردن دولت تغییر داده است.
-
هوش مصنوعی مایکروسافت، سرطان را تشخیص میدهد
متخصصان مغز در گروه تحقیقاتی پزشکی و زیستفناوری مایکروسافت موسوم به Health Futures، یک مدل هوش مصنوعی ایجاد کردهاند که تومورها، سرطان پوست، عفونتهای قفسه سینه و سایر مشکلات سلامتی را شناسایی میکند.
-
مسابقات هوش مصنوعی امیرکبیر به ایستگاه پایانی رسید
همزمان با برگزاری مرحله نهایی هشتمین دوره مسابقات هوش مصنوعی امیرکبیر با حضور ۳۰ تیم در روز ۷ آذر، نمایشگاهی از محصولات حوزه هوش مصنوعی برگزار میشود.
-
تهیه یک نوشیدنی سالم با بزاق و لانه پرنده!
دانشمندان نوشیدنی جدیدی برای سلامتی ساختهاند که ترکیبی از یک ماده غیرمنتظره یعنی لانه پرنده با کاکائو و سویا است و میتواند دستاورد بعدی در تولید نوشیدنیهای کاربردی باشد. البته پیش از آن که در اسموتی صبحگاهی خود شاخهها و برگها را تصور کنید باید بدانید که این لانه، مشابه آن چه در حیاط خلوت خود میبینید، نیست.
-
فراخوان دومین جشنواره ملی ساخت نماهنگهای فضایی منتشر شد
فراخوان دومین جشنواره ملی ساخت نماهنگهای فضایی از سوی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با همکاری سازمان فضایی ایران، منتشر شد.
-
دستور جدید رئیسجمهوری درباره «سازمان ملی هوش مصنوعی»
ماده واحده «اصلاح تبصره ذیل مصوبه ماده واحده تشکیل شورای ملی راهبری و تأسیس سازمان ملی هوش مصنوعی» از سوی رئیسجمهوری ابلاغ شد.
-
سرپرست پژوهشگاه فضایی درباره مسابقه کیوبست اعلام کرد
راهیابی ۴ تیم به مرحله ساخت مدل مهندسی ماهواره مکعبی U3
پژوهشگاه فضایی ایران به کمک دانشگاه صنعتی شریف، با هدف ترویج صنعت فضایی و تربیت نیروی متخصص در محافل علمی و دانشگاهی کشور اقدام به برگزاری مسابقه چالشی ماهواره مکعبی «کیوبست» کرد.
-
سازمان فناوری اطلاعات ایران منتشر کرد
فراخوان شناسایی ظرفیتهای فعال کشور در حوزه هوش مصنوعی
معاون سیاستگذاری و اعتبار بخشی سازمان فناوری اطلاعات از انتشار فراخوانی به منظور شناسایی ظرفیتهای فعال کشور در حوزه هوش مصنوعی خبر داد.
-
راهاندازی بزرگترین مرکز گرانش مصنوعی جهان در چین
چین پیشرفتهترین تاسیسات گرانش مصنوعی جهان را راهاندازی میکند.
-
از سوی بنیاد ملی نخبگان اجرایی میشود
اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای اجرای دو طرح حمایتی وزوایی و احمدی روشن
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان از اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای اجرای دو طرح کلیدی «شهید احمدی روشن» و «شهید وزوایی» خبر داد.
-
«جمینای» به حافظه مجهز شد
شرکت «گوگل» از تجهیز چتبات «جمینای» خود به ویژگی حافظه خبر داد که میتواند علاقههای کاربر را ذخیره کند تا براساس آنها به او توصیههایی را ارائه دهد.
-
ثبت جهانی فعالیتهای کانون پرورش فکری
فعالیتهای مراکز فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در هفته جهانی فضا، از سوی سازمان فضایی ایران در سایت هفته جهانی فضا «World Space Week» ثبت جهانی شد.
-
تراشههای تقلبی با یک ابزار نانویی قابل شناسایی میشوند
بازار ۷۵ میلیارد دلاری تراشههای تقلبی، ایمنی و امنیت بخشهای متعددی را که به فناوریهای نیمههادی وابسته هستند، از جمله هوانوردی، ارتباطات، محاسبات کوانتومی، هوش مصنوعی و امور مالی را به خطر میاندازد. یک روش جدید برای تشخیص تقلب ارائه شده است که به سازندگان و کاربران جهانی تراشه کمک کند تا از خطرات ناشی از افزایش تراشههای تقلبی بازار فرار کنند.
-
استخراج آب از هوا بدون مصرف انرژی ممکن شد!
دانشمندان دانشگاه نیویورک ابوظبی بلورهایی برای استخراج آب از هوا بدون استفاده از انرژی ایجاد کردند.
-
کاربردی شدن ماده اولیه ایرانی در صنعت لاستیکسازی و رنگ و رزین
محققان یکی از شرکتهای فناور، نانوذرات اکسید روی را با کاربرد در صنایع لاستیکسازی و چرمسازی عرضه کردند که به گفته آنها این ماده اولیه دارای سطح ویژه بالا و چگالی ظاهری پایین است.
-
مانور کاوشگر هند برای جلوگیری از برخورد با فضاپیمای کره جنوبی
کاوشگر «چاندرایان-۲» هند به دنبال پیشبینی خطر احتمالی برخورد با فضاپیمای «دانوری» کره جنوبی، یک مانور انجام داد تا تغییراتی را در مسیر خود ایجاد کند.
-
چراغ سبز FDA برای توسعه نانوواکسن ضدآنفلوانزا
شرکت ارکتوروس تراپیوتیکس (Arcturus Therapeutics)برای شروع کارآزمایی بالینی روی واکسن آنفلوانزای H۵N۱ مجوز FDA را دریافت کرد. این شرکت روی داروهای مبتنی بر RNA کار میکند و در این مسیر به دنبال واکسنهایی برای بیماریهای عفونی و بیماریهای کبدی و تنفسی است.
-
تدوین پیشنویس استاندارد برای شیشههای کمگسیل
در جلسه فنی ستاد نانو، پیشنویس استاندارد محصول محور شیشههای کمگسل تدوین شد که پس از تایید، در کمیته ملی استاندارد منتشر میشود.
برای دسترسی به اخبار قدیمیتر، در منوی مربوطه سال و ماه را محدود کنید.