-
پهپادهای آبی که بهتر از ماهیها شنا میکنند
یک باله رباتیک الهام گرفته از ماهی تُن با کنترل نیرو، بازیابی و استفاده از آب را بهبود میبخشد و مانور شناورهای هدایتپذیر از دور را تا ۴۹ درصد نسبت به بالههای سنتی افزایش میدهد.
-
نتیجه اولیه آزمون استخدامی نیروی انسانی سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور اعلام شد
نتایج بخش کتبی آزمون استخدامی نیروی انسانی سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور از سوی مرکز آزمون جهاددانشگاهی اعلام شد.
-
قاره آمریکای شمالی در حال از دست دادن سنگهای زیرین خود است
دانشمندان کشف کردند که قاره آمریکای شمالی به آرامی در حال از دست دادن سنگهای زیرین خود است.
-
ویدیو/ هشدار کارشناسان؛ خودسرانه مکمل مصرف نکنید
مصرف بیش از حد برخی مکملها مانند منیزیم، کلسیم و آهن ممکن است مشکلات جدی را برای بدن ایجاد کند. کارشناسان هشدار میدهند که برخلاف تصور عمومی، مکملها همیشه ایمن نیستند و مصرف نادرست آنها میتواند عوارض خطرناکی داشته باشد.
-
توسعه کوچکترین ضربان ساز جهان که با سرنگ تزریق میشود
مهندسان دانشگاه نورث وسترن یک ضربانساز بسیار پیشرفته و فوق کوچک ساختهاند که با یک سرنگ تزریق میشود و میتواند پس از مصرف به طور بیضرری در بدن حل شود.
-
اولین گروه از ماهوارههای اینترنتی آمازون به فضا میرود
موشک اطلس ۵ (Atlas V) قرار است اولین گروه بزرگ از ماهوارههای اینترنتی پروژه کویپر آمازون را در روز ۹ آوریل (۲۰ فروردین) به مدار ببرد.
-
استفاده از هوش مصنوعی برای تشخیص زودهنگام سرطان ریه
مرکز پزشکی دانشگاه کلیولند شروع به همکاری با Qure.ai کرده است تا فناوری هوش مصنوعی این شرکت را برای تشخیص زودهنگام سرطان ریه ارزیابی کند.
-
محدودیتهای دولت ترامپ به دانشگاه پرینستون رسید
دانشگاه پرینستون اعلام کرد که دولت آمریکا دهها کمک هزینه تحقیقاتی این دانشگاه شناخته شده را متوقف کرده است؛ به این ترتیب پرینستون به آخرین موسسه دانشگاهی تبدیل شد که با ادعای یهودیستیزی، مورد سرکوب قرار میگیرد.
-
نگاهی به مزایا و معایب شهرهای هوشمند
آیا احداث شهرهای هوشمند امکانپذیر خواهد شد؟
با افزایش جمعیت شهرها و نیاز مبرم به فناوریهای پیشرفته، پروژه احداث شهرهای هوشمند بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است و بسیاری از سرمایهگذاران حوزه فناوری و هوش مصنوعی بر این موضوع متمرکز شدهاند.
-
رئیس مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران در گفتوگو با ایسنا مطرح کرد
ذخایر ژنتیکی؛ سرمایه پنهان در دل طبیعت/لزوم سیاستگذاری صحیح در حوزه ذخایر ژنتیکی
رئیس مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران ذخائر ژنتیکی را سرمایه پنهان در دل طبیعت خواند که باید برای حفظ و بهرهبرداری آن اقدامات لازم را انجام داد.
-
یافتن درمان مناسب برای سرطان با استفاده از تخم مرغ
محققان روش جدیدی برای یافتن درمان مناسب برای بیماران جوان مبتلا به سرطان ابداع کردهاند.
-
۱۰ چالش بزرگ برای رسیدن انسان به سیاره سرخ
رسیدن به مریخ و سکونت روی آن یکی از اهداف جاهطلبانه بشریت به شمار میرود و تاکنون بخش بزرگی از تلاشها را برای اکتشاف فضایی به خود اختصاص داده است. این گزارش به بررسی ۱۰ چالش بزرگ برای رسیدن به مریخ و راه حل آنها پرداخته است.
-
/بسته اخبار علمی و دانشگاهی/
از تبدیل امواج مغزی به کلمات با کمک هوش مصنوعی تا نخستین تصاویر ماموریت فضایی «فرم۲»
در روز ۱۳ فروردین ماه در سرویس علمی و دانشگاهی ایسنا به اخبار گوناگونی در ایران و سراسر جهان پرداختیم که قصد داریم در اینجا نگاهی به خلاصهای از این اخبار بیاندازیم.
-
بهبود میزان موفقیت «آیویاف» با کمک هوش مصنوعی
تعداد بارداریهای موفق از طریق درمان آیویاف (IVF) در حال حاضر ۳۰ تا ۵۰ درصد در سطح جهان است. محققان دانشگاه مالمو معتقدند با تجزیه و تحلیل شرایط محیطی در آزمایشگاههای کلینیکها با استفاده از هوش مصنوعی، میتوانند احتمال دستیابی به یک نتیجه موفقیتآمیز را بهبود بخشند.
-
تلسکوپ فضایی جدید ناسا اولین تصاویر کیهانی خود را ثبت کرد
همانطور که میدانید تلسکوپ فضایی جیمز وب انقلابی در نجوم ایجاد میکند زیرا میتواند طول موجهای پنهان از چشم انسان را مطالعه کند و این طول موجها در ناحیه مادون قرمز طیف الکترومغناطیسی قرار دارند. اکنون ناسا اعلام کرده است که تلسکوپ فضایی مادون قرمز کاملا این سازمان فضایی موسوم به اسفرایکس (SPHEREx)، به طور رسمی چشمان خود را به روی کیهان باز کرده است.
-
تبدیل ۱.۸ میلیون تُن زباله پلاستیکی به نخ دستگاههای چاپ ۳ بُعدی
موسسه فرانهوفر (Fraunhofer) در حال تبدیل میلیونها تُن زباله پلاستیکی خانگی به ماده اولیه مورد نیاز برای چاپ سه بعدی اجسام گوناگون است.
-
تبدیل امواج مغزی به کلمات با کمک هوش مصنوعی
محققان مستقر در کالیفرنیا یک سیستم مجهز به هوش مصنوعی توسعه دادهاند که میتوان از آن برای بازیابی گفتار طبیعی در افراد دچار فلج اندامها در لحظه و با استفاده از صدای واقعی خود فرد استفاده کرد.
-
راهکارهایی برای بهبود ورزش مدارس ایران
ورزش مدارس، یکی از عوامل مهم در شکلگیری سبک زندگی سالم برای دانشآموزان است. با این حال، چالشهای متعددی از جمله کمبود فضا، امکانات و توجه کافی به این حوزه، لزوم بررسی راههای بهبود کیفیت آن را ضروری میسازد.
-
خشک کردن زعفران با فناوری جدید؛ کیفیتی بهتر با هزینه کمتر
زعفران، بهعنوان یکی از ارزشمندترین محصولات کشاورزی جهان، جایگاهی ویژه در میان محصولات صادراتی ایران دارد. با این حال، نحوه فرآوری و خشک کردن آن بهشدت بر کیفیت نهایی محصول تأثیر میگذارد. محققان در پژوهشی تازه تلاش کرده اند تا با بهکارگیری روشی نوین، زعفرانی باکیفیتتر و اقتصادیتر تولید کنند.
-
نخستین تصاویر ماموریت فضایی «فرم۲» از قطبهای زمین منتشر شد
اولین انسانهایی که بر فراز قطب شمال و جنوب زمین سفر کردهاند در حال ارسال تصاویری از این پرواز فضایی خود هستند و مناظری که آنها ثبت کردهاند، باورنکردنی است.
-
آدامس نیکوتینی برای ترک سیگار والدین؛ هوای تازه برای کودکان آسمی
آلودگی هوا و دود سیگار از مهمترین عوامل بروز و تشدید بیماری آسم در کودکان هستند. تحقیقات نشان داده اند که ترک سیگار در والدین میتواند به بهبود کیفیت زندگی کودکان مبتلا به آسم کمک کند و مشکلات تنفسی آنها را کاهش دهد.
-
مسابقه فضایی میان هند، چین و اسپیسایکس در سال ۲۰۲۵ تا کجا پیش میرود؟
اسپیسایکس به فرودهای سرنشیندار روی ماه نزدیکتر میشود و این در حالی است که چین و هند همچنان به تاریخسازی ادامه میدهند و این مسابقه جهانی فضایی تمامی کشورها را درگیر کرده است. در این گزارش قصد داریم به سه پیشرو در این زمینه بپردازیم.
-
رئیس مرکز مطالعات راهبردی آموزش عالی در گفتوگو با ایسنا:
تأثیر واقعی دین را در زندگی دانشجویان باید بهصورت کاربردیتر نشان دهیم
رئیس مرکز مطالعات راهبردی آموزش عالی گفت: در آموزش مسائل مربوط به خداشناسی، نبوت و امامت، دیگر صرفاً تزریق دانش به دانشجویان کافی نیست. نیاز است که این مباحث بهگونهای ملموستر و توصیفیتر ارائه شوند. ما باید تأثیر واقعی دین را در زندگی دانشجویان بهصورتی کاربردیتر نشان دهیم و در واقع به آنها بیاموزیم که این آموزهها چگونه بر زندگی روزمره آنها تأثیر میگذارد.
-
پژوهشی جدید درباره توانمندسازی هیئت علمی
راهکار نظارت مؤثرتر استادان دانشگاه بر پایاننامهها
هدایت پایاننامهها و رسالههای دانشگاهی یکی از مهمترین وظایف استادان دانشگاه است که بر کیفیت آموزش و پژوهش تأثیر مستقیمی دارد. در این میان، توانمندی علمی و مهارتهای پژوهشی استادان نقشی اساسی در بهبود فرآیند تحقیقاتی دانشجویان ایفا میکند. محققان در پژوهشی جدید تلاش کردهاند تا معیارهای توسعه تواناییهای علمی استادان را برای راهنمایی بهتر دانشجویان بررسی کنند و راهکارهایی برای بهبود این فرآیند ارائه دهند.
-
چگونه زندگی در تاریکترین شرایط ادامه مییابد؟
در دنیای بیروح و یخزدهای که سکوت و تاریکی آن را فرا گرفته است، موجوداتی هنوز وجود دارند که به حیات خود ادامه میدهند و در دل تاریکی به جستجوی نور و زندگی میپردازند. این نه تنها مقاومت آنها در برابر شرایط سخت را نشان میدهد، بلکه نحوه سازگاری موجودات با دنیای بیرحم زیر آب را به نمایش میگذارد.
-
نگاهی به تراشه مغزی «نورالینک» و مزایا و معایب آن
از تراشه مغزی «نورالینک» بترسیم یا شگفتزده شویم؟
«ایلان ماسک» تراشه «نورالینک» را در مغز یک مرد مبتلا به فلج اندام کار گذاشته است و حالا او میتواند اجسام را با کمک ذهن خود حرکت دهد. اکنون این پرسش پیش میآید که باید از آغاز کار تراشه مغزی شگفتزده شویم یا وحشت کنیم.
-
پیام تسلیت معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی در پی درگذشت سردبیر ایسنا
در پی درگذشت مرحومه فاطمه ربی خبرنگار و سردبیر ایسنا، دکتر کلانتر مهرجردی در پیامی درگذشت این خبرنگار با سابقه را به سرپرست خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)تسلیت گفت.
-
بسته اخبار علمی و دانشگاهی
ناسا در دو قدمی شناسایی حیات فرازمینی/پرتاب اولین ماموریت سرنشیندار بر فراز قطبهای زمین
حوزه علم و دانشگاه امروز ۱۲ فروردین شاهد اخبار گوناگونی بود که این گزارش به اختصار به آنها پرداخته است.
-
پیام تسلیت پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران در پی درگذشت خبرنگار ایسنا
روابط عمومی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران در پی درگذشت فاطمه ربی، یکی از سردبیران ایسنا پیام تسلیت صادر کرد.
-
دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی:
یومالله ۱۲ فروردین، نماد انتخاب آگاهانه و مسئولیتپذیری ملت ایران در رقم زدن سرنوشت خویش است
دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی طی بیانیهای تأکید کرد که یومالله ۱۲ فروردین، نماد انتخاب آگاهانه و مسئولیتپذیری ملت ایران در رقم زدن سرنوشت خویش است.
برای دسترسی به اخبار قدیمیتر، در منوی مربوطه سال و ماه را محدود کنید.