استانی-فرهنگی و هنری
-
/گزارش/
قزوین شهر آبانبارها
در گذشته بالغ بر ۱۴۷ آبانبار شناسنامهدار در شهر قزوین وجود داشت. آب انبارهایی که قزوین را به شهر آب انبارهای ایران شهره کرده بود. در این گزارش به بررسی آب انبارهای شهر قزوین و چرایی وجود آب انبار در این شهر پرداختیم.
-
درباره آداب سیزدهبهدر قزوینیها
سیزدهبهدر یکی از سنتهای قدیمی ایران است، ایرانیها در روز سیزدهبهدر با حضور در طبیعت بار دیگر با محیط زیست پیمان دوستی میبندند. در این مجال به بررسی آداب سیزدهبهدر قزوینیها پرداختهایم.
-
گذری به کلیسای رفیع قزوین
کلیسای رفیع قزوین دارای بنایی آجری با طرحی مبتنی بر محورهای چلیپایی است و فضای اصلی آن، به شکل مستطیل و دارای چهارستون است.
-
/گزارش/
آرامگاه فرزند امام هشتم در قزوین میزبان مسافران نوروزی
امامزاده حسین(ع) قزوین شاخصترین امامزاده پهنه مینودری است؛ بقعه متبرک شاهزاده حسین فرزند بلافصل امام رضا (ع) که در سال ۲۰۱ هجری وفات کرده و پس از قرن سوم زیارتگاه مردم بوده است.
-
/گزارش/
«حمام قجر قزوین» یکی از بزرگترین حمامهای تاریخی ایران
حمام قجر یکی از بزرگترین حمامهای تاریخی ایران محسوب میشود که در محله عبید زاکانی قزوین قرار دارد. این حمام تاریخی که ساخت آن مربوط به دوره صفویه است هم اکنون به عنوان موزه مردمشناسی قزوین فعالیت میکند.
-
/گزارش/
کلیسای کانتور قزوین، یادگار جنگ جهانی دوم
کلیسای کانتور، یادگار جنگ جهانی دوم است، این کلیسا به نامهای برج ناقوس و کلیسای روسی معروف است که جزو پنج کلیسای کوچک جهان محسوب میشود.
-
امام علی(ع) برای احقاق حق خود چه کرد؟
استادیار دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) در پاسخ به اینکه امام علی(ع) برای احقاق حق خود چه کرد، گفت: بعد از اینکه سقیفه بنی ساعده تشکیل شد و ابوبکر به خلافت رسید امام و برخی از صحابه از بیعت با ابوبکر خودداری کردند و اولین اقدام امام به همراه صحابه تحصن در منزل حضرت فاطمه(س) دختر پیامبر بود.
-
/گزارش/
کاروانسرای سعدالسلطنه، فخر گردشگری قزوین
کاروانسرای سعد السلطنه در زمره مهمترین آثار تاریخی شهر قزوین است که پس از مرمت توسط شهرداری قزوین به بازارچهای برای عرضه صنایعدستی تبدیل شده است، در این گزارش به بررسی هرچه بیشتر این بنا پرداختهایم.
-
استاندار قزوین:
افزایش دو برابری گردشگران در قزوین از اهداف دو ساله استان است
استاندار قزوین گفت: هدفگذاری ما دو برابر کردن گردشگران استان، طی دو سال آینده است که با برنامهریزی دقیق و همکاری همهجانبه و رهنمودهای نخبگان در هیئت اندیشهورز تلاش میکنیم این امر محقق شود.
-
/گزارش/
چگونه دعا به اجابت نزدیک میشود؟
وقتی بنده مطلبی را از خالقش میخواهد دست بهدعا برمیدارد و از خداوند درخواست و طلب دارد؛ انسان در دعا از فضل و احسان خداوند درخواست میکند و چون خداوند قادر است بخشش و برآوردن حاجات برای او غیرممکن نیست.
-
معروفترین غذاها و شیرینیهای سنتی قزوین
پخت قیمه نثار و هنر شیرینیپزی از هنرهای مردم این دیار مینودری است که ایسنا در این گزارش به شرح معروفترین غذاها و شیرینیهای سنتی قزوین پرداخته است.
-
نگاهی به آیین و سنت قزوینیها در چهارشنبهسوری
پیش از آنکه اصفهان به عنوان مرکز حکومت صفویه مورد توجه قرار گیرد قزوین پایتخت ایران بود. به همین دلیل بسیاری از جشنها و اعیاد در این شهر نسبت به سایر شهرها و استانها باشکوهتر برگزار میشد و چهارشنبه سوری یکی از این جشنهاست.
-
/گزارش/
«عمارت چهلستون» نگین معماری صفویه در قزوین
قزوین را به مهد هنر معماری در زمان صفویه میشناسند، گواه این سخن «عمارت چهلستون» قزوین یا کلاهفرنگی است که بهعنوان یکی از آثار مهم دوره صفوی و تنها کوشک باقیمانده از مجموعه کاخهای سلطنتی شاهتهماسب در اواسط قرن دهم هجری قمری به شمار میرود.
-
/گزارش/
«قزوین» گنجینه تاریخ ایران
تاریخنگاران قزوین را بهعنوان گنجینه تاریخ میشناسند، جایی که اولین و قدیمیترین خیابان ایران در آن قرار گرفته و بالغ بر ۵۷ سال پایتخت صفویان بوده است، در این گزارش به معرفی قزوین پرداختهایم.
-
رئیس ستاد اقامه نماز استان:
۳۵ مدرسه قزوین فاقد نمازخانه است
رئیس ستاد اقامه نماز استان قزوین گفت: در حال حاضر ۳۵ مدرسه استان نمازخانه ندارند، همچنین توجه به مناطق شهری فاقد مسجد نیز بسیار مهم است که مسئولان باید نسبت به ایجاد فضای فیزیکی در شهرهای تازه احداث شده اهتمام داشته باشند.
-
یک استاد دانشگاه مطرح کرد
نقش حضرت خدیجه(س) در شکلگیری تمدن اسلامی
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی قزوین در خصوص نقش حضرت خدیجه(س) در شکلگیری تمدن اسلامی گفت: شاید در ظاهر بگوییم حضرت خدیجه(س) نقشی چندانی در این موضوع ندارد چراکه تمدن اسلامی بعد از هجرت به مدینه آغاز میشود اما پایه تمدن و فرهنگ در شهر مکه شکل گرفت و حضرت خدیجه(س) نقش منحصر به فردی ایفا کرد، پیامبر(ص) فرمودهاند زمانی که همه مرا رها کرده بودند خدیجه بود که پشت من ایستاد و مالش را در این راه صرف کرد.
-
روایتهای یکی از راویان سرزمین نور
روز ۲۰ اسفند به مناسبت نخستین حضور رهبر معظم انقلاب در راهیان نور به «روز ملی راهیان نور» نامگذاری شده است. به همین مناسبت، در این مصاحبه، روایتهای یک راوی را میخوانید که شاهد هزاران تجربه از تلخ و شیرین زائرانی است که به برکت خون شهدا، دست خالی میآیند و با توشهای پر به شهر و استان خود باز میگردند.
-
تئاتر کودک و نوجوان؛ ابزاری برای پاسخ به بحران هویت نسل امروز
یک کارشناس تئاتر و مدرس نمایش خلاق گفت: تئاتر بهویژه برای کودکان و نوجوانان، میتواند بهعنوان ابزاری مؤثر برای مواجهه با بحرانهای هویتی و روانشناختی عمل کند. این هنر نمایشی بهطور ذاتی توانایی ایجاد موقعیتهای مختلف و بحرانهای روانشناختی برای شخصیتها را دارد و میتواند بهطور مستقیم یا غیرمستقیم مسائل و مشکلات درونی کودکان و نوجوانان را به نمایش بگذارد.
-
برگزاری جشنواره شیرینیهای سنتی و باقلوای قزوین
سرپرست دفتر امور بانوان و خانواده استانداری قزوین گفت: شیرینی سنتی میراث کهن مردمان قزوینی است که پخت آن به صورت خانگی با همت بانوان این منطقه احیا میشود و جشنواره شیرینیهای سنتی و باقلوای قزوین از امروز به مدت دو روز در خانه رئوفی این شهر دایر خواهد بود.
-
مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد قزوین:
فضای فرهنگ و هنر قزوین را میشناسم
مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین گفت: ناآگاه و ناآشنا به برخی اختلاف نظرهای نیستم و میدانم در میان اصحاب فرهنگ و هنر گاه اختلاف نظرهایی وجود دارد، اما اطمینان میدهم در سمت جریان خاصی نخواهم بود.
-
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد:
پرهیز از سیاستزدگی در فرهنگ و هنر امری مهم است
معاون حقوقی، امور مجلس و استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اجتناب و پرهیز از سیاستزدگی در معقوله فرهنگ و هنر امری بسیار مهم است و گفتمان وفاق دولت نیز در همین مسیر قدم برمیدارد.
-
مدیرکل بنیاد شهید استان:
۲۷۰۰ ایثارگر قزوینی در صف انتظار دریافت زمین هستند
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان قزوین گفت: هم اکنون قریب به ۲۷۰۰ نفر از جامعه ایثارگری بالای ۲۵ درصد در قزوین در انتظار دریافت زمین هستند که این امر بر عهده راه و شهرسازی قرار دارد.
-
سنت قزوینیها در ماه میهمانی خدا از گذشته تا امروز
یک پژوهشگر قزوینی گفت: رمضان در حقیقت ماه ضیافت خدا در بین مردم تلقی میشد و میشود؛ ماه مبارک رمضان، ماه عبادت و بندگی است؛ معمولاً مساجد در این ماه بسیار پررونق میشوند و زیارت رفتن از سنتهایی است که مردم قزوین در ماه رمضان به آن مقید بودند، برخی معتقد بودند باید سه امامزاده، برخی پنج امامزاده و برخی دیگر هفت امامزاده، را زیارت کنند.
-
مدیرکل تبلیغات اسلامی قزوین:
هدف گام دوم طرح «زندگی با آیهها» تعریف صحیح از مقاومت است
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قزوین گفت: هدف گام دوم طرح «زندگی با آیهها» بازخوانی تعریف صحیح از مقاومت است چراکه مقام معظم رهبری در این خصوص تأکید داشتهاند بنابراین بناست ما ریشههای منطق مقاومت را در جامعه بازخوانی، تعریف و تبلیغ کنیم.
-
مشاور فرمانده کل سپاه:
کسانی که تصویر زیبایی از مذاکره با آمریکا ارائه میدهند، وضعیت اوکراین را ببینند
مشاور فرماندهکل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: کسانی که امروز تصویر زیبایی از مذاکره با آمریکا را ارائه میدهند، باید وضعیت اوکراین را ببینند؛ اوکراینیها به آمریکا پناه بردند و امروز با وجود هزاران کشته و مجروح و خراب شدن زیرساختها و خرابیهای زیاد، خود را بدهکار آمریکا میدانند.
-
جشنواره ملی تلاوتهای تقلیدی در قزوین به کار خود پایان داد
مرحله فینال دومین دوره جشنواره ملی تلاوتهای تقلیدی با اجرای شرکت کنندگان راه یافته به این مرحله به پایان رسید و هیأت داوران در مراسم اختتامیه برگزیدگان را معرفی کردند.
-
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه:
شهید سید حسن نصرالله آیات الهی را زنده کرد
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: خداوند در قرآن فرموده که شهدا زنده هستند و نزد پروردگارشان روزی میخورند. شهید سید حسن نصرالله آیات الهی را زنده کرد، او در جایی که کسی توانایی مقابله با نظام سلطه را نداشت با آنان به مقابله پرداخت.
-
استاندار قزوین مطرح کرد
اولویت ساخت ۲۰ مدرسه در شهر مهرگان
استاندار قزوین با اشاره به لزوم توسعه فضای آموزشی گفت: ساخت ۲۰ مدرسه در مهرگان تعهد وزارت راه و شهرسازی است که باید در این زمینه هرچه زودتر اقدام شود.
-
یک استاد دانشگاه:
«خواجه نصیر» بسیاری از کتابخانهها را از نابودی نجات داد
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی قزوین گفت: خواجه نصیرالدین طوسی با نفوذی که در دربار هلاکوخان به دست آورده بود، توانست بسیاری از کتابخانهها و مدارس را از نابودی توسط مغولان نجات دهد.
-
چهره فرهنگی سال سپاه معرفی میشود
جانشین معاونت فرهنگی و تبلیغات نمایندگی ولی فقیه در سپاه پاسداران گفت: چهره فرهنگی سال سپاه از میان ۲۳۰ نفر از سراسر ردههای سپاه، شامل سپاههای استانی، نیروهای زمینی، دریایی، هوافضا، قدس و سازمان بسیج انتخاب خواهد شد.