استانی-علمی و آموزشی
-
پیشبینی ابتلا به آلزایمر با آزمایشی ساده در منزل
پژوهشگران دریافتند که آزمایش بویایی ساده در خانه ممکن است به پیشبینی بیماری آلزایمر کمک کند.
-
خشکی هوا یا آلودگی هوا؛ کدام آسیب بیشتری به ریه میرساند؟
خشکی هوا ممکن است به اندازه آلودگی هوا برای ریههای مضر باشد اما بسیاری از افراد، زمانی که نگران هوای ناسالم هستند، بر آلودگی هوا تمرکز میکنند و خشکی هوا را با توجه به یافتههایی که میتواند پوشش مجاری هوایی را ملتهب کند، به ندرت مورد توجه قرار میدهند.
-
لمس واقعی اشیا برای نابینایان ممکن شد
دانشمندان دستگاه پوشیدنی طراحی کردند که به افراد امکان میدهد دنیای مجازی را مانند زندگی واقعی احساس کنند.
-
آدامس؛ منبع پنهان ورود میکروپلاستیکها به بدن
نتایج پژوهش جدید نشان میدهد که جویدن آدامس میتواند صدها و احتمالا هزاران میکروپلاستیک را در بزاق شما آزاد کند و پژوهشگران هشدار دادند که ممکن است یک منبع پنهان قرار گرفتن بدن در معرض پلاستیک باشد که بسیاری از افراد آن را نادیده میگیرند.
-
کلید کاهش سرعت پیری عضلات پیدا شد
جمعی از دانشمندان چینی چگونگی تاثیر پیری بر عضلات را کشف و راهی برای آهسته کردن این روند پیدا کردند.
-
نقش ارتباطات اجتماعی در پیشگیری از بیماریها
پیشگیری از ابتلا به بیماریهایی مانند مالاریا، اغلب به انتخابهای فردی بستگی دارد، اما نتایج تحقیقات جدید نشان میدهد که ارتباطات اجتماعی، نقش مهمتری نسبت به عوامل شناخته شده پیشین دارد.
-
ضرورت آمادگی داوطلبان رشته پزشکی برای تحمل سختیهای دوران تحصیل
ورود به رشته پزشکی تنها یک نقطه شروع است و مسیر پیش رو، چالشهای علمی، فرهنگی و اجتماعی بسیاری را به همراه دارد، در همین رابطه قائم مقام معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: قبولی در کنکور صرفاً به معنای موفقیت علمی نیست و نحوه آموزش و تربیت دانشجویان پزشکی اهمیت دوچندانی دارد.
-
قابلیتی جدید در رایانههای کوانتومی
رایانههای کوانتومی، ماشینهای قدرتمندی هستند که روزی میتوانند مشکلاتی بسیار فراتر از تواناییهای سریعترین ابررایانههای امروزی را حل کنند اما برای اینکه در مقیاس بزرگ کار کنند، قسمتها یا پردازندههای مختلف آنها باید بتوانند سریع و قابل اعتماد با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.
-
تاثیر داروی آلزایمر بر زنان اندک است
به نظر میرسد زنان به مراتب کمتر از مردان از داروی آلزایمر سود میبرند زیرا دادهها حاکی از بهبود اندک آنان یا عدم بهبودی در روند بیماری برای بیماران زن است.
-
دستگاههای قهوهساز تهدیدی برای سلامت شدند
نتایج پژوهش جدید محققان سوئدی نشان داد که قهوه تهیه شده در بسیاری از دستگاههای قهوهساز، ممکن است حاوی موادی باشد که سطح کلسترول بدن را افزایش میدهد.
-
رشد گیاهان در آستانه تغییر است
آبوهوای زمین به سرعت در حال تغییر است و دانشمندان بر چگونگی واکنش گیاهان به این تغییرات تحقیق میکنند تا دریابند با افزایش دما و افزایش سطح دیاکسیدکربن، چه چالشها و فرصتهای جدیدی در انتظار آنهاست.
-
سلولهای بنیادی به کمک بهبود آسیبهای نخاعی آمد
دانشمندان ژاپنی گفتند: در اولین تحقیق بالینی با استفاده از درمان با سلولهای بنیادی به بهبود عملکرد حرکتی دو بیمار از چهار بیمار مبتلا به آسیب نخاعی کمک کردند.
-
فعالیت انجمنهای علمی دانشگاه فردوسی مشهد/۶/
پتانسیلهایی دانشجویی در تکمیل نظام آموزشی
دبیر انجمن علمی مهندسی صنایع دانشگاه فردوسی مشهد ضمن اشاره به اینکه انجمنهای علمی دانشجویی با وجود ماهیت داوطلبانه و مدیریت دانشجویی از پتانسیلهای فراوانی برخوردارند، گفت: این انجمنها با برخورداری از حمایتهای مناسب میتوانند نقش مؤثری در تکمیل و پوشش خلاءهای موجود در نظام آموزشی ایفا کنند. این امر علاوه بر منافعی که برای دانشگاه و صنعت به همراه دارد، مزایای متعددی را نیز برای خود دانشجویان به ارمغان میآورد.
-
راهکار خوراکی برای پیشگیری از ابتلا به وزوز گوش
پژوهشگران گفتند: کاهش صدا با گوشگیر یا استفاده از گوشگیر در محیط های پر سروصدا موجب کاهش خطر وزوز گوش در افراد میشود و نتایج پژوهشهای جدید آنان نشان داد که تغییرات در رژیم غذایی نیز میتواند به کاهش خطر وزوز گوش کمک کند.
-
افراد مقاوم به ویروس آنفلوآنزای پرندگان کدامند؟
ویروسهای آنفلوآنزا، سالانه جان صدها هزار نفر در سراسر جهان را میگیرند و دهها میلیون نفر را در همهگیریها ازبین میبرند، همانطور که ویروس آنفلوآنزا از میزبانی به میزبان دیگر انتقال مییابد، به تدریج جهشهای ژنتیکی ایجاد میکند، به همین دلیل هر ساله دریافت واکسن آن توصیه میشود و در مقایسه کودکان با بزرگسالان ممکن است کودکان نسبت به ویروس آنفلوآنزای پرندگان مقاومتر باشند.
-
اندازه دور کمر با عملکرد شناختی مرتبط شد
محققان دریافتند که کیفیت رژیم غذایی و نسبت دور کمر به باسن در دوران میانسالی با پیوستگی مغز و عملکرد شناختی در اواخر زندگی مرتبط است.
-
پرتقال ناجی چاقها شد
نتایج تحقیق جدید نشان داد که ترکیب طبیعی نوبیلتین، موجود در پرتقال شیرین و نارنگی، میتواند به کاهش خطر ابتلا به چاقی، دیابت و محافظت در برابر بیماریهای قلبی کمک کند.
-
فعالیت انجمنهای علمی دانشگاه فردوسی مشهد/۵/
از آموزش تا تولید محتوای دیجیتال در انجمن علمی زبان انگلیسی دانشگاه فردوسی
دبیر انجمن علمی زبان و ادبیات انگلیسی دانشگاه فردوسی مشهد فعالیت گسترده این انجمن از برگزاری کارگاههای آموزشی متنوع، جلسات نمایشنامهخوانی، نشریه ماهانه، پادکستهای آموزشی و برنامههای تعاملی برای تقویت مهارتهای زبانی دانشجویان را تشریح کرد.
-
روزهداری متناوب؛ کاهش وزن و بهبود سلامت قلب و عروق افراد چاق
دانشمندان تحقیقی پیشگامانه در مورد فواید روزهداری متناوب انجام دادهاند و دریافتند، چیزی نخوردن از ساعت ۵ بعدازظهر تا ساعت ۹ صبح روز بعد (روزهداری زودهنگام) تا حد زیادی به بهبود تنظیم قند خون و کاهش چربی زیر پوستی شکم کمک میکند.
-
عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد تشریح کرد
چالشها و تناقضات در سیستم آموزشی ایران؛ از انتخاب رشته تا حل مسائل واقعی
عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد به بررسی چالشهای سیستم آموزشی کشور و عدم شناخت دانشجویان از انتخاب رشته خود در دانشگاه پرداخت.
-
ردپای ژنتیک در شکلگیری رگهای خونی چشم و ابتلا به بیماری قلبی
نتایج پژوهشهای کنونی نشان داد که شکل و اندازه رگهای خونی در چشم ممکن است سرنخهای مهمی در مورد خطر ابتلا به فشار خون بالا و بیماری قلبی ارائه دهند.
-
التهاب مزمن متابولیسم طبیعی استخوان را تهدید میکند
گروهی از محققان دانشکده پزشکی کک دانشگاه کالیفرنیای جنوبی آمریکا دریافتند که پروتئینها و مسیرهای درگیر در التهاب با تغییرات در تراکم معدنی استخوان در طول زمان مرتبط هستند.
-
خواب به کمک پیشبینی آلزایمر آمد
دانشمندان کشف کردند که خواب ممکن است، سالها قبل از بروز هر مورد قابل توجهی، سرنخهایی در مورد مشکلات حافظه بالقوه ارائه دهد.
-
پروتئین حیوانی یا پروتئین گیاهی؛ کدام عضلهساز است؟
بسیاری از افراد معتقدند که برای دریافت پروتئین کافی باید گوشت، لبنیات یا تخممرغ مصرف کنند اما نتایج نظرسنجی از ۲۲۰۳ نفر در مورد پروتئین حیوانی و غذای گیاهی موارد متفاوتی را برجسته کرد.
-
معاون مرکز مطالعات و توسعه آموزش دانشگاه علوم پزشکی مشهد پاسخ داد
آیا دانشجویان پزشکی مطابق استانداردها آموزش میبینند؟
معاون مرکز مطالعات و توسعه آموزش دانشگاه علوم پزشکی مشهد به بررسی استانداردهای آموزشی و مطابقت آموزشهای دانشگاه با این موارد پرداخت.
-
رئیس نمایندگی وزارت خارجه در شمالشرق:
دانشجویان خارجی حلقههای ارتباطی میان ایران و کشور خود هستند
رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه در شمالشرق کشور گفت: تجربه نشان داده است که بسیاری از دانشجویان خارجی که در ایران تحصیل کردهاند، در کشور خود به عنوان حلقههای ارتباطی مستحکم میان ایران و آن کشورها عمل میکنند.
-
قد، سلامت آینده را پیشبینی میکند
بر اساس نتایج تحقیقات جدید، قد میتواند با ایجاد برخی شرایط سلامت مرتبط باشد و افزایش قد ممکن است احتمال برخی بیماریها را افزایش یا کاهش دهد.
-
روزهداری و مطالعه/۴/
تقسیمبندی اهداف؛ تاثیرگذار بر ایجاد انگیزه در دانشجویان
روانشناس تربیتی و مدرس دانشگاه گفت: تعیین اهداف کوچک و قابل دستیابی برای هر جلسه مطالعه میتواند انگیزه را افزایش دهد.
-
فعالیت انجمنهای علمی دانشگاه فردوسی مشهد/۴/
انجمنهای علمی، پلی میان دانشگاه و صنعت
دبیر انجمن مهندسی مکانیک دانشگاه فردوسی مشهد، با اشاره به نقش انجمنهای علمی در پرورش مهارتهای دانشجویان، گفت: این انجمنها نهتنها بستر مناسبی برای رشد علمی و عملی دانشجویان فراهم میکنند، بلکه زمینه ورود آنها به صنعت را نیز تسهیل میکنند.
-
هشدار زودهنگام ابتلا به آلزایمر در چشم نمایان شد
دانشمندان تغییرات مهمی را در شبکیه چشم کشف کردهاند که ممکن است به تشخیص زودهنگام بیماری آلزایمر کمک کند.