خبرنگار: 71021
-
گنجینه عیلامیها در تخت جمشید + عکس
حلقه طلایی قدرت که کشف آن از یک تابوت مفرغی در خوزستان، باستانشناسان را شگفتزده کرد، به همراه بانوی عیلامی ۴۲۰۰ ساله که دامن بر جام سیمین گسترانده، در کنار یک مجموعه کمتر دیده شده از تمدن عیلامیها، در تختگاه هخامنشیها به نمایش گذاشته شده است؛ نمایشگاه موقتی که کمتر از یک ماه دیگر در تخت جمشید به پایان میرسد.
-
دردسر لغو پروازها و سفرها؛ اگر شکایت شود برخورد انضباطی میشود
معاون نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری درباره بازگرداندن هزینه سفرهای لغوشده در ماههای اخیر، گفت: چنانچه هر یک از تاسیسات گردشگری با وجود درخواست انصراف، از وجوه امتناع کنند، این موضوع تخلف محسوب میشود و در صورت وجود شکایت، علاوهبر حکم به استرداد هزینه، با واحد متخلف وفق قانون برخورد انضباطی میشود.
-
مدیر پایگاه میراث ملی ری:
شهرداری ری مانع کار باستانشناسان شد!
مدیر پایگاه میراث ملی ری از ممانعت شهرداری از ادامه کار باستانشناسان برای گمانهزنی و تعیین عرصه و پیشنهاد حریم دژ رشکان، خبر داد.
-
توضیحات معاون سازمان حج درباره قیمت نهایی حج
زمان حدودی ثبتنام حج ۱۴۰۴ مشخص شد
معاون سازمان حج و زیارت گفت: ثبتنام سفر حج ۱۴۰۴ اواسط ماه آذر انجام میشود.
-
واکنش شهرداری به طرح توسعه امامزاده در بافت تاریخی تهران
«طرح توسعه امامزاده یحیی (ع)» با هدف گسترش صحن و شبستان این بقعه با آزادسازی فضایی به وسعت ۳۸ هزار متر مربع در بافت ثبتشده عودلاجان (اودلاجان)، به دست شهرسازی و میراث فرهنگی رسیده است که هنوز نظر این دو بخش اعلام نشده است. رئیس کمیته گردشگری و میراث فرهنگی شورای شهر و همچنین شهردار منطقه ۱۲ تهران میگویند طرح باید به نظر میراث فرهنگی برسد و اصلا جای نگرانی نیست.
-
توضیحاتی درباره بیمه راهنمایان
معاون نظارت و ارزیابی گردشگری گفت: بیمه راهنمایان گردشگری با وجود آنکه در لایحه بودجه (از سال ۱۴۰۰ به بعد) پیشبینی نشده است، اما استمرار دارد و با موافقت سازمان برنامه و بودجه، مقرر شد بار مالی آن در زمره بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی لحاظ شود. بر این اساس ۲۰۰۰ راهنمای گردشگری از حق بیمه بهرهمند میشوند.
-
درهای خانه صدراعظم ناصرالدینشاه در تهران باز شد + ویدئو
درهای خانه میرزا آقا خان نوری، صدراعظم ناصرالدین شاه که به «خانه امام جمعه» نیز معروف است، با پایان فاز نخست مرمت آن پس از حدود پنج سال، بازگشایی شد.
-
قلب تاریخی تهران در انتظار تخریب بزرگ
«طرح توسعه امامزاده یحیی (ع)» در تنها بافت تاریخی مسکونی تهران قرار است در محدودهای به وسعت حدود ۳.۸ هکتار اجرا شود. بر این اساس لازم است حدود ۱۳۹ پلاک خانه پس از تملک، تخریب شده تا فضای آن، برای اجرای این طرح، آزادسازی شود. پرسش این است، این تخریب بزرگ، چه هدفی را دنبال میکند و قرار است چه اتفاقی را برای این بخش از بافت تهران که در فهرست میراث ملی ثبت شده است، رقم بزند؟
-
گفتوگو ایسنا با کارشناس مرمت پاسارگاد
از مصائب مرمت تا نگرانی بزرگ درباره آرامگاه کوروش
برنامه مرمت آرامگاه کوروش بزرگ بیش از ۶ ماه است آغاز شده. کارشناس مرمت محوطه میراث جهانی پاسارگاد که مرمتِ این سازه سنگی هخامنشی را از دمای ۵۴ درجه تا منفی ۲۲ درجه سانتیگراد تجربه کرده است، میگوید: «تغییرات اقلیم، آسیبهای زیادی را روی بلوکهای سنگی آرامگاه کوروش به جا گذاشته است.» به جز این، نگرانی بزرگ دیگری درباره آرامگاه کوروش وجود دارد؛ برداشت بیرویه آب در زمینهای کشاورزی اطراف آن، که ممکن است زمین را به واکنش وا دارد و این سازه سنگی با وزن حدود دو هزار تن، دچار نشست پیش از موعد و غیرقابل انتظار شود.
-
توضیحات نماینده وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در ستاد ملی در اکسپو ژاپن
وضعیت مبهم پاویون ایران در اکسپو ژاپن؛ دَر روی پاشنه خوبی نمیچرخد
بیش از ۱۵۰ روز دیگر اکسپو ژاپن برگزار میشود و هنوز درباره محتوا و روایتگری پاویون ایران ابهام وجود دارد. نماینده وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در ستاد ملی ایران در اکسپو ژاپن از شفاف نبودن ساختارها و کارکردهای کمیتهها و همچنین، نامشخص و مبهم بودن محتوا و روایتگری ایران در اکسپو سخن میگوید. مسلم شجاعی به ضعفهای جدی در اینباره اشاره دارد و تاکید میکند که اکسپو، نمایشگاهی است که میتوان چهره متفاوت ایران را به جهان نشان داد.
-
ببینید کعبه زرتشت چه وضعی دارد
کعبه زرتشت به گواه باستانشناسان از معدود ساختمانهای دوره هخامنشیان بوده که سالم باقی مانده است؛ ساختمانی مهم و مقدس که به تشخیص زمینشناسان اکنون در تهدید فرونشست است. سنگهای آن متخلخل و ترکها عمیقتر شده است. مویینگی که در سنگهای کف کعبه زرتشت پدید آمده نه تنها زمینشناسان که اکنون باستانشناسان را هم نگران کرده است.
-
رئیس جدید سازمان حج و زیارت:
اعلام فراخوان ثبتنام حج تا ۲ روز آینده/ هزینه سفر حج هنوز مشخص نیست
رئیس جدید سازمان حج و زیارت از اعلام فراخوان ثبتنام حج تمتع ۱۴۰۴ تا یکی دو روز آینده خبر داد و گفت: هزینه ثبتنام حج و تعداد سهمیه حاجیهای ایرانی هنوز مشخص نشده است.
-
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در تودیع و معارفه رئیس سازمان حج و زیارت مطرح کرد
عربستان تمام برنامههای فرهنگی حج ایران با رنگ سیاسی را قدغن کرد
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در آئین تکریم و تودیع رئیس سازمان حج و زیارت گفت: عربستان تمام برنامههای فرهنگی حج را که رنگ و بوی سیاسی دارد قدغن کرده است.
-
وضعیت سفر بین ایران، آذربایجان و ارمنستان
از حدود پنج سال پیش مرز زمینی آذربایجان و ایران بسته شده است، رئیس انجمن دفاتر خدمات مسافرتی استان آذربایجان شرقی میگوید سفر بین دو کشور درحال حاضر هوایی و فقط بین تهران و باکو انجام میشود. مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان آذربایجان شرقی نیز گفته است اگرچه مرز نخجوان بسته شده اما رفتوآمدها بین ایران و ارمنستان زیادتر شده است.
-
در نشست سومین جشنواره چندرسانهای میراث فرهنگی اعلام شد
نمایش آثار کمنظیر عیلامیها در تخت جمشید و رونمایی از سکهای کمیاب در شیراز
دبیر سومین جشنواره چندرسانهای میراث فرهنگی با تشریح جزئیاتی از این جشنواره که از ۱۵ تا ۱۸ آبانماه در شیراز برگزار میشود، از نمایش ۴۰ اثر باستانی کمنظیر از دوره عیلامیها در تخت جمشید، سردیس ۷۰ پادشاه تاریخی در یکی از محوطههای تاریخی و فیلمهای کلاسیک مرمتشده و همچنین، رونمایی از سکه ضربشده همزمان با ورود امام رضا (ع) در جریان این جشنواره خبر داد.
-
رئیس انجمن صنفی دفاتر سفر هوایی و گردشگری استان تهران خبر داد:
بینظمی در سفرهای هوایی و افزایش ردِ درخواست ویزای ایرانیها
رئیس هیأت مدیرها انجمن صنفی دفاتر سفر هوایی، گردشگری و زیارتی استان تهران از بینظمی در سفر پس از لغو پروازها در هفتههای اخیر و همچنین افزایش ردِ درخواست ویزای توریستی ایرانیها از سفارتخانههای اروپایی پس از تحولات منطقهای اخیر خبر داد.
-
ابهامهایی درباره آرامگاه کوروش + ویدئو
آرامگاه کوروش کبیر در پاسارگاد، یکی از مرموزترین آثار دوره هخامنشیان است که توصیفهای و روایتهای گوناگونی از آن شده است. سازهای که روزگاری به مسجد تبدیل شد و زمانی آن را «قبر مادر سیلمان» مینامیدند.
-
دانشگاه ۷۰۰ ساله ایران که هنوز زیرخاک مدفون است
دانشگاه ۷۰۰ ساله ایران زیرخاک و در میان یک پمپ گاز، یک زمین فوتبال و خانههایی که یقه آن را چسبیدهاند، مدفون مانده است. کاوشهای باستانشناسان ایرانی و آلمانی هنوز نتوانسته دانشگاه مدفون «ربع رشیدی» را از خاک بیرون بکشد.
-
تخت جمشید را قبل از حفاری آن ببینیم
تخت جمشید (پارسه) حدود ۴۵ سال پیش در چنین روزی (پنجم آبانماه) با تلاشهای شهریار عدل در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد؛ پایتخت تشریفاتی هخامنشی که بیش از ۹۰ سال پیش از زیر خاک بیرون آورده شد و کشف آن، هنوز کامل نشده است.
-
نمایش پرده درویشی قاجار، جام نقرهای ۲۶۰۰ ساله و ۶۷ اثر مرمتشدۀ دیگر
گزیده اشیاء مرمتشده موزههای سراسر کشور از جمله پرده درویشی قاجاری، قاب آینه چوبی کاخ صاحبقرانیه نیاوران، جام نقرهای ۲۶۰۰ ساله کلماکره، پنجره شیشهای عیلامی سههزار ساله و سکههای نقرهای اشکانی در موزه ملی ایران به نمایش گذاشته شد.
-
بفرمایید یک بشقاب دیپلماسی
بسیاری از کشورها، هنگامی که صحبت از تبلیغ وجهه خود به جهان میشود، بهترین راه برای به دست آوردن قلبها و ذهنها و رفع تنشها را از طریق غذا پیدا کردهاند. «دیپلماسی غذا» در واقع یک کارکرد سیاسی در تلاش برای بازتعریف وضعیت یک کشور است. نمادی ملموس که در غذاخوری سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران در رستورانی در قلب مصر، آن هم در بحبوحه ناآرامیهای خاورمیانه، نمود دارد.
-
اسطورهای که در ایتالیا درخشید اما در ایران مهجور ماند!
شهرسوخته شاید در مقابل تخت جمشید، شوش و بینالنهرین آنچنانکه باید شناخته شده و مشهور نباشد اما باستانشناسانی که از دهه ۷۰ در سرزمین باد و آفتاب، عمر خود را گذاشتهاند معتقدند «شهر سوخته هیچچیز از بینالنهرین و تخت جمشید کم ندارد». نتیجه این سه دهه کاوش مدتی پیش در شهر لچه ایتالیا به نمایش گذاشته شد که استقبال پرشوری را به همراه داشته است، درحالیکه همین نمایشگاه سال گذشته در ایران در مهجوریت برگزار شد.
-
رئیس فراکسیون گردشگری مجلس:
گردشگری ایران هنوز به قبل از کرونا برنگشته است
رئیس فراکسیون گردشگری مجلس با بیان اینکه یکشبه با ایرانهراسی نمیتوان مقابله کرد، گفت: گردشگری ایران هنوز به وضعیت پیش از دوران کرونا برنگشته است.
-
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی خبر داد:
قول برای ثبت جهانی کباب بناب/ افزایش ترددها از مرز ارمنستان/ دستور برای کاوش منطقه ۹۰۰۰ ساله ایران
سیدرضا صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با سفر به تبریز، مراغه، بناب و ملکان برای ثبت جهانی «کباب بناب» قول مساعد داد و قرار شد کاوشها در منطقه ۹۰۰۰ ساله لیلان و همچنین مراغه آغاز شود. مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان آذربایجان شرقی هم از پیگیری برای آغاز کاوشها در گورستان عصر آهن تبریز پس از ۲۰ سال خبر داد.
-
ویزای ازبکستان برای شهروندان ایران لغو میشود؟
سفیر ازبکستان در ایران درباره اقدام متقابل این کشور برای لغو کامل ویزا برای شهروندان ایرانی توضیحاتی داد و گفت: ویزای ازبکستان برای شهروندان ایران الکترونیکی صادر میشود.
-
تازهترین اظهارات درباره خانه آیتالله طالقانی، مترو حافظیه و تحریم سفر هوایی
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از آغاز مرمت خانه آیتالله طباطبایی و ثبت آن حداکثر تا آبانماه خبر داد و تعیین تکلیف درباره ادامه مترو شیراز از حافظیه را به هفته آینده و پس از تشکیل شورای فنی این وزارتخانه منوط دانست و با اشاره به تحریمهای هوایی و سرگردانی مسافران گفت که در اینباره با مسئولان عالی رتبه کشور در حال صحبت هستیم.
-
گواهینامه دو زبانه برای رانندگی در خارج از ایران کافی نیست
کانون جهانگردی و اتومبیلرانی ایران به عنوان نهاد صادرکننده گواهینامه رانندگی بین المللی و پلاک ترانزیت با استناد به اظهارات پلیس راهور اعلام کرد: گواهینامههای دو زبانه صادر شده از سوی پلیس راهور فراجا به عنوان «گواهینامه رانندگی بینالمللی» شناخته نمیشود و همراه داشتن آن به تنهایی برای رانندگی در سایر کشورها کافی نیست.
-
در گفتوگو با ایسنا
نتیجه بررسی اولیه «نقش رستم» و مترو «حافظیه» اعلام شد
رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری نتیجه مشاهده و بررسی اولیه از محدوده مترو «حافظیه» و محطوه باستانی «نقش رستم» را که در تهدید فرونشست است، اعلام کرد.
-
توقف پروژه ساخت مجتمع گردشگری در حریم تخت جمشید
مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید از توقف ساخت مجتمع گردشگری و سرویس بهداشتی در حریم درجه یک تخت جمشید (پارسه) خبر داد.
-
افزوده شدن مجموعهای جدید از اسناد تاریخی به آرشیو ملی ایران
۴۸ مجموعه اسناد و مدارک تاریخی از سوی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران خریداری و به آرشیو ملی ایران افزوده شد.