کارشناس مواد آشاميدني، آرايشي و بهداشتي معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكي یزد گفت: نگهداری مواد اسیدی در ظروف روی مناسب نیست.
رضا مورکیان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ایسنا) - منطقه یزد، اظهار داشت: ظروف روی از جنس آلومینیوم است و استفاده از آنها ضرری ندارد.
وی نگهداری مواد غذایی اسیدی در داخل این ظروف را مناسب ندانست و ادامه داد: نگهداری مواد غذایی اسیدی و ترش در داخل این ظروف سبب خورانندگی آن می شود به عبارتی آلومینیوم که در این ظروف وجود دارد وارد مواد غذایی مي شود بنابراین استفاده از این ظروف برای نگهداري مواد اسیدی مناسب نیست.
وی با اشاره به اينكه در مجموع ظروف روی از ظروفی هستند که از زمان قدیم مورد استفاده مردم بوده است افزود: بر اساس تحقیقاتي كه در خصوص ظروف روي كه آلومينيوم در آنها بكار رفته انجام شده است، مصرف آلومینیوم در درازمدت سبب ابتلا به آلزایمر می شود بنابراين بجز اين مورد، استفاده از ظروف روي عیب ديگری ندارد.
وی گفت: با دقت در ظروف روی که جهت نگهداري آبلیمو یا ماست استفاده مي شوند، در مي يابيم كه بعد از یک یا دو روز ظرف سیاه می شود چرا كه نگهداري مواد اسيدي مانند آبليمو و ماست در اين ظروف سبب خورانندگی ظرف مي شود بنابراین استفاده از مواد اسیدی هم ظرف را خراب می کند و هم آلومینیوم را وارد مواد غذایی می کند.