یک متخصص تغذیه با تاکید بر اینکه پروتئین موجود در تخممرغ بسیار غنی بوده و میتواند نیاز تمامی اسید آمینههای درون بدن را تامین کند، گفت: چربیهای موجود در تخممرغ غیراشباع بوده و مصرف این ماده غذایی در کودکان بسیار اهمیت دارد.
دکتر فرهاد غیبی در گفتوگو با ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی در رابطه با ارزش غذایی تخم مرغ گفت: تخممرغ دارای مواد غذایی مغذی و انرژی است، از اینرو توصیه داریم که افراد و به ویژه جوانان و کودکان و حتی بزرگسالان و سالمندان نیز این مواد غذایی را استفاده کنند.
وی در توصیهای به خانوادهها حین خرید تخممرغ یادآور شد: توصیه داریم که تخم مرغ حتما در یخچال نگهداری شود چون زمانی که تخم مرغ را به مدت یک روز در بیرون از یخچال نگهداری میکنیم، معادل یک هفته نگهداری آن در یخچال است.
مدت زمان برای نگهداری تخم مرغ در یخچال، چهار هفته است
این متخصص تغذیه با تاکید بر اینکه بهترین مدت زمان برای نگهداری تخم مرغ در یخچال، چهار هفته است، گفت: شهروندان تخم مرغ مصرفی خود را از فروشگاههایی خریداری کنند که تخممرغهایشان در یخچال نگهداری میشود، دمای صفر تا چهار درجه بهترین دما برای نگهداری تخم مرغ است.
وی با بیان اینکه اگر تخم مرغ را در دمای زیر صفر درجه نگهداری کنیم، پوستهی تخم مرغ ترک خواهد خورد، افزود: بهترین دما برای نگهداری تخم مرغ صفر الی 4 درجه است، اما اگر در فروشگاه نیز در فصول سرد سال برای این ماده غذایی دمای صفر الی 4 درجه فراهم باشد، مشکلی ندارد.
شستن تخم مرغ مدت زمان نگهداری آن را کاهش میدهد
وی با تاکید بر اینکه تخممرغ در جای مخصوص خود در یخچال نگهداری شود، افزود: سعی کنیم تخم مرغهایی که میخریم ترک خورده و شکسته نبوده و ظاهر آلودهای نداشته باشند، اگر تخم مرغی که خریدهایم کثیف باشد باید آن را پاک کرده و در یخچال قرار دهیم، چرا که شستن تخم مرغ مدت زمان نگهداری آن را کاهش داده و تخممرغ زودتر فاسد میشود.
فرهاد غیبی با تاکید بر اینکه نگهداری تخممرغ در کنار مواد غذایی بودار موجب میشود که بوی مواد غذایی را به خود بگیرد، تاکید کرد: بهتر است تخم مرغ به صورت بستهبندی شده نگهداری شود.
وی با اشاره به اهمیت "سالم بودن" تخممرغها افزود: بهتر است تخم مرغ را به اندازهای خریداری کنیم که بتوانیم در مدت زمان کم مصرفشان کنیم.
وی با اشاره به مشخصات تخم مرغ تازه و کهنه افزود: تخممرغ کهنه دارای پوستهی کدر و بدرنگی بوده اما تخممرغ سالم دارای پوستی شفاف و سفیدرنگ است؛ تخم مرغ دارای اتاقک هواست و هر قدر که اتاقک هوای تخم مرغ کوچکتر باشد تخم مرغ، تازه تر است.
این متخصص تغذیه با تاکید بر اینکه سفیدهی تخم مرغ دارای دو قست "غلیظ و رقیق" است، بیان کرد: حین شکاندن تخممرغ تازه این دو قسمت از هم قابل تفکیک بوده و قسمت زردی کاملا کروی شکل بوده و در وسط قرار دارد، سفیدهی آن نیز ظاهری ابری و غیرشفاف است.
اگر زرده و سفیدهی تخممرغ مخلوط شود، تخم مرغ کاملا فاسد است!
وی با بیان اینکه حین شکستن تخممرغ کهنه سفیدهی تخممرغ رقیقتر بوده و ضخامت غشایی زردهی آن نیز کمتر است، افزود: اگر حین شکستن تخممرغ، زرده و سفیدهی آن مخلوط شود، تخم مرغ کاملا فاسد است و هرگز نباید مصرف شود.
وی با تاکید براینکه بزرگ بودن اتاقک هوای تخممرغ دال بر کهنگی آن است، خاطرنشان کرد: تخممرغ فاسد حین شکسته شدن بوی تعفن میدهند و باید دور ریخته شوند.
وی با اشاره به چگونگی تشخیص تخممرغ تازه و کهنه، بیان کرد: اگر تخممرغ را در آب غوطهور کنیم بر روی آب قرار گیرد، نشانگر کهنگی آن است، چرا که به دلیل زیاد بودن اتاقک هوا که یکی از نشانههای کهنگی است بر روی آب قرار میگیرد، اما اگر در عمق آب باقی بماند نشان میدهد که تخم مرغ تازه است.
فرهادغیبی با بیان اینکه تخممرغ فاسد (چه خام و چه پخته) بوی نامطبوع دارد، افزود: مصرف اینگونه تخممرغها احتمال ایجاد مسمومیت دارند.
تخم مرغ پخته شده را صرفا به مدت یک هفته میتوان در یخچال نگهداری کرد
وی ادامه داد: تخممرغ خام را میتوان به مدت یک ماه در یخچال نگهداری کرد اما تخم مرغ پخته شده را صرفا به مدت یک هفته میتوان در یخچال نگهداری کرد و همچنین مواد غذایی که از تخم مرغ تهیه میشوند(مثل کتلت و کوکو) نیز حداکثر تا چهار روز میتوان در یخچال نگهداری کرد.
وی تشریح کرد: پوستهی تخممرغ تازه بعد از آبپز شدن، سختتر کنده میشود اما پوستهی تخم مرغ کهنه به راحتی جدا میشود.