معاون توانبخشی بهزیستی مازندران گفت: شایع ترین اختلالات در بدو تولد اختلالات کم شنوایی است.
به گزارش ایسنا مازندران، عبدالرضا قلندری در مراسم گرامیداشت روز جهانی ناشنوایان از دوم تا هشتم مهرماه که امروز در سالن اداره کل بهزیستی مازندران برگزار شد، اظهار کرد: ۱۰ درصد از جامعه را معلولین و 1.5 درصد از این ۱۰درصد را افرادی با ناتوانی گفتاری و شنیداری تشکیل دادند.
وی یکی از شایع ترین اختلالات در بدو تولد را اختلالات کم شنوایی عنوان کرد و افزود: با انجام غربالگری به موقع به تشخیص درست می توان از اختلالات شنوایی جلوگیری کرد و این مهم نیازمند همکاری و همیاری تمامی دستگاه ها است.
معاون توانبخشی بهزیستی استان مازندران با بیان اینکه در سال گذشته 38هزار و 807 غربالگری انجام شد، خاطرنشان کرد: از این تعداد ۸۷ نفر دارای اختلال شنوایی بوده که با اقدامات به موقع توانمندسازی آنها انجام شد.
قلندری تأکید کرد: اگر غربالگری و پیشگیری نبود این افراد در آینده دچار ناشنوایی مطلق می شدند و در این راستا سازمان بهزیستی نگاه ویژه ای به پیشگیری از اختلالات شنوایی داشته و هر سال این اقدامات پیشگیرانه غربالگری را انجام می دهد، در این امر لازم است که بیمارستان، دانشگاه علوم پزشکی، اداره ثبت اسناد و ثبت احوال کمک شایانی انجام داده تا تمام کودکانی که به دنیا می آیند در بدو تولد غربالگری آنها انجام تا شناسایی درستی از کم شنوایی انجام شود.
وی افزود: نزدیک به ۱۳۰ هزار افرادکم ناشنوا در کل کشور وجود دارد که از این تعداد 5 هزار و 740 نفر در استان مازندران قرار دارد و سازمان بهزیستی متولی توانمندسازی افراد بوده و این افراد جزئی از این جامعه هستند و تمام دستگاهها مکلف هستند که به تمامی آحاد مردم به جامعه خدمت ارائه دهند.
معاون توانبخشی بهزیستی استان مازندران خاطرنشان کرد: افراد معلول در هنگام مراجعه به دستگاه ها تمامی آنها تنها بهزیستی را متولی امور معلولین میدانند و در این راستا بستری جامعه باید به گونه ای آماده شود که تمامی معلولین که از فضای جامعه استفاده کند و این حق طبیعی همه افراد جامعه استاما هنوز ساختمانهای ساخته می شود که فرد معلول امکان استفاده از آن را ندارد.
قلندری تصریح کرد: در سال گذشته ۲۵۰ کاشت حلزون برای افراد انجام شده و ترافیک نوبتی نداشته و هر فردی که متقاضی کاشت حلزون است در اسرع وقت برای او انجام می شود.
وی در پایان خطاب به مسئولین دستگاه ها گفت: برای ایجاد فرصت های برابر برای همه آماده جامعه نیاز جدی به تغییر نگرش و تفکر وجود داشته و اینکه خود را در جایگاه آنان قرار دهیم و همه دستگاهها با داشتن یک کارشناس آشنا به زبان اشاره برای فردناشنوا مشکلی درارتباط پیش نمی آید و همچنین صدا و سیمای استان مازندران در پخش برنامهها باید برای ارتباط با ناشنوایان اقدامات لازم را انجام دهد.