گفت و گوی ایسنا با فریدون فخری:

بازی در مقابل پروین آسان نبود

هافبک اسطوره ای سال های دور فوتبال اراک که فوتبال را از ۱۱ سالگی به طور جدی با ناسیونال راه آهن آغاز کرده، امروز با حضور در دفتر ایسنا خاطرات گذشته را مرور کرد.

فریدون فخری در گفت‌و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) - منطقه مرکزی – گفت: در 11 سالگی همزمان برای تیم‌های نوجوانان، جوانان و حتی بزرگسالان این باشگاه بازی می‌کردم.

وی افزود: بعد از حضور در راه آهن به تیم تاج اراک رفتم و تقریبا ۱۳ سال با این تیم و زیر نظر مصطفی کتیرایی بازی خود را ادامه دادم و موفقیت‌های زیادی را با تاج کسب کردیم. بعد از تاج هم به تیم ماشین‌سازی اراک رفتم و زیر نظر احمد بنا عراقی و محسن نیک نفس که مربیان ماشین‌سازی در آن سال ها بودند فوتبال را دنبال کردم.

فخری گفت: با تیم ماشین‌سازی در مقابل استقلال و پرسپولیس بازی کردیم. آن زمان این دیدارها شور و هیجان زیادی برای مردم به ارمغان می‌آورد چون در این تیم‌ها بازیکنان بزرگی همچون مرحوم ناصر حجازی و علی پروین حضور داشتند که بازی در مقابل آنها خودش افتخار بزرگی بود، چه برسد به خوش درخشیدن در مقابل این بازیکنان که کار به مراتب دشوارتری بود و ما آن را انجام دادیم.

فخری اضافه کرد: در آن زمان لیگی وجود داشت به نام لیگ قدس که تمامی استان‌ها در آن حضور داشتند و تیم استان مرکزی هم همواره با حضور افرادی همچون ناصر ابراهیمی با قدرت در این لیگ حاضر بود و بنده هم این افتخار را داشتم که چندین سال کاپیتان این تیم در لیگ قدس باشم.

وی تصریح کرد: مقطعی هم در تهران و تیم راه آهن این شهر حضور داشتم. در آنجا با افرادی همچون امیر قلعه‌نویی، علی خورشیدی، منوچهر طاهرخانی و جمشید امیرخانلو همبازی بودم و بازی‌های بسیار متفاوت و خوبی را همراه با کیفیت بالا در این دوره انجام می‌دادیم، حتی در مقطعی هم در طول برگزاری بازی‌های صنعت نفت توسط مربی آلمانی به تیم ملی نوجوانان دعوت شدم.

این بازیکن پیشکسوت در خصوص تفاوت فوتبال فعلی با گذشته گفت: در قدیم هم چیز خود جوش و از روی عشق و علاقه بود و ستاره‌های فوتبال از کوچه‌ها و گل‌کوچک‌ها رشد می‌کردند، آنروزها جنبه مالی فوتبال مطرح نبود و مدرسه فوتبالی هم وجود نداشت که بازیکن در آن رشد کند، هر چه بود به صورت خودجوش و ذاتی بود. الان شما در کوچه و خیابان قدم بزنید متوجه می‌شوید که چقدر فوتبال توی محلات و گل کوچک‌ها کم شده و بیشتر مدارس فوتبال دایر شده، مدارسی که اکثر آنها خروجی خوبی ندارند و فقط بدنبال درآمدزایی هستند.

وی بیان کرد: در گذشته فوتبال اراک رونق بسیار زیادی داشت و چه از لحاظ کمی و چه از لحاظ کیفی از وضعیت بسیار مناسبی برخوردار بود، اما چند سالی است که بسیار افت کرده و این افت دلایل بسیاری دارد که یکی از مهم‌ترین دلایل آن مدیریت فوتبال در اراک است که باید اصلاح شود.

وی با بیان اینکه افراد توانمند باید فوتبال اراک را اداره کنند، افزود: نباید کسانی که کوچکترین رزومه‌ای در ورزش ندارند و فقط بدنبال منافع شخصی هستند، ساز و کار فوتبال را در دست بگیرند. افراد توانمند بسیاری در این حوزه در اراک وجود دارند که باید شرایط حضور آنها فراهم شود.

فخری اظهار کرد: استفاده از پتانسیل داخل استان و نظرات پیشکسوتان واقعی فوتبال اراک می‌تواند به رشد و رونق فوتبال در اراک و موفقیت تیم‌های لیگی در کشور بسیار کمک کند چراکه افرادی در اراک وجود دارند که از نظر سطح علمی و کاری در کشور هم بسیار مطرح هستند و باید از آنها استفاده کرد، همچنین با یک برنامه‌ریزی بلندمدت به بحث بازیکن‌سازی در فوتبال نیز توجه بسیاری شود.

ایسنا امیدوار است مسئولین به شخصیت و وجود این پیشکسوتان ارج و قرب نهادن و همواره تلاش کنند تا از تمامی ظرفیت این عزیزان در راستای توسعه ورزش و کمک به جوانان استفاده شود.

  • چهارشنبه/ ۱۵ مهر ۱۳۹۴ / ۱۰:۴۰
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: markazi-75477
  • خبرنگار :

برچسب‌ها