صنایع غذایی برتر استان کرمانشاه در همایش روز جهانی غذا معرفی و تجلیل شدند.
به گزارش خبرنگار ایسنا منطقه کرمانشاه، دکتر شهریار مستوفی مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در این همایش که امروز (26 مهرماه) در محل دائمی نماشگاههای استان برگزار شد، انسان سالم را محور توسعه پایدار دانست و عنوان کرد: پیش نیاز ضروری برای این مهم، دسترسی همه افراد جامعه به غذای سالم، کافی و مغذی است.
وی تصریح کرد: بر اساس تحقیقات صورت گرفته جمعیت جهان تا سال 2050 به 9 میلیارد نفر میرسد و با توجه به این مسئله میزان تولید محصولات کشاورزی تا این سال باید تا 60 درصد افزایش پیدا کند.
وی افزود : بر همین اساس شعار امسال روز جهانی غذا "آب و هوا در حال تغییر است، کشاورزی هم باید تغییر کند" انتخاب شده است.
مستوفی امنیت غذا را بحث تامین غذای سالم برای همه افراد عنوان کرد و افزود: غذای سالم باید در دسترس همه افراد قرار گیرد و بر همین اساس شعار امسال وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای هفته غذا "اصلاح الگوی مصرف، گامی در جهت سلامت" انتخاب شده است.
وی تصریح کرد : متاسفانه ما در جامعه الگوی صحیح تغذیهای نداریم و این در حالی است که در 76 درصد بیماریها که شامل بیماری های غیرواگیر است، تغذیه نقش مهمی دارد.
مستوفی به میزان مصرف بالای قند، شکر و چربی در کشور اشاره کرد و افزود: در زمینه هر سه این مواد میانگین مصرف کشور دو تا چند برابر میانگین جهانی است.
وی افزود: در همین راستا سازمان غذا و دارو برنامه خود را بر اساس کاهش مصرف این مواد تنظیم کرده به طوری که طی برنامه ششم توسعه میزان اسیدهای چرب ترانس در روغن های خوراکی باید به صفر رسیده و در مواد خوراکی باید به زیر سه درصد برسد.
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود : همچنین طی این مدت میزان نمک در محصولات غذایی باید 30 درصد کاهش داده شود.
مستوفی تصریح کرد: قطعا تحقق این اهداف همکاری تمامی دستگاههای مربوطه و همکاری موثر مردم را میطلبد.
این مسئول در ادامه یکی از چالشهای حوزه غذا را تولید محصولات ناایمن و فاقد مجوز در کارگاههای زیرزمینی عنوان کرد و افزود: تولید این مواد سلامت جامعه را در معرض تهدید قرار داده است.
وی افزود : همچنین قاچاق مواد خوراکی و آشامیدنی نیز امروزه یک تهدید برای سلامت جامعه است.
مستوفی از توقیف 637 تن کالای قاچاق در نیمه ابتدای امسال در استان خبر داد و اظهار کرد: 95 درصد کالاهای قاچاق تقلبی و 100 در صد آن غیرقابل مصرف است، زیرا متولی و منبعی ندارد.
این مسئول چالش دیگر در حوزه غذا را سطح پایین دانش تغذیهای مردم عنوان کرد و افزود: کوتاهی در این زمینه از ماست و همه باید در زمینه ارتقا دانش مردم در خصوص تغذیه سالم و مضرات کالای قاچاق تلاش کنیم.
وی در ادامه از درج نشانگر تغذیه (چراغ راهنمای تغذیه) برروی 75 درصد محصولات غذایی کشور خبر داد و اظهار کرد: در این زمینه در استان پیشرفت خوبی داشتیم و در حال حاضر 80 درصد محصولات غذایی ما دارای نشانگر تغذیه هستند.
در پایان این همایش از مسئولان فنی وصنایع غذایی برتر استان تجلیل شد که بر این اساس محسن چهار آیین از فرآورده گوشتی باختر، شیوا نصری از شرکت شاهو نگین اورامان، فرهاد سلیمانی از کارخانه آرد روانسر، کسری کرمی از فرآورده لبنی شیلات کلهر، ناهید حافظی از کارخانه آرد بیگلری و مهسا عزیزی از فرآورده لبنی حاجی بابا به عنوان مسئولان فنی نمونه صنایع غذایی استان معرفی و تجلیل شدند.
همچنین از مجتمع کشت و صنعت ماهیدشت کرمانشاه (نازگل) و مجتمع کشت و صنعت رژین تاک به عنوان واحدهای برگزیده صنایع غذایی استان، شرکت شیر و لبنیات بیستون و شرکت تعاونی 121 بهار دالاهو (مانیزان) به عنوان واحدهای برتر صنایع غذایی استان در زمینه تولید فرآورده های غذایی فراسودمند، شرکت زمزم کرمانشاه و کارگاه حمیدرضا و علیرضا شکرریز به عنوان واحدهای برتر صنایع غذایی استان در زمینه کاهش قند و شرکت توسعه و سرمایه گذاری زاگرس و شرکت فرآوردههای گوشتی بیستون به عنوان واحدهای برتر صنایع غذایی استان در زمینه کاهش میزان نمک تجلیل شد.
چشمه سار ماندگار کارینا، شرکت فانوس طلایی غرب، شرکت بهار غذای زاگرس، شرکت آرد بیستون، شرکت آرد خوشه گندم، شرکت آرد اطلس، شرکت شیرین غزل، مجتمع کشت و صنعت گره بان نیز در این مراسم به عنوان واحدهای برتر در زمینه اخذ امتیازبالای ارزیابی سالیانه و روغن حیوانی کرمانشاهی رخزادی فر به عنوان واحد برتر شناسه کارگاهی استان انتخاب و تجلیل شدند.