یک مدرس دانشگاه در خراسانجنوبی و کارشناس علوم سیاسی گفت: یکی از اصولی که باید در ارتباط با اخلاق انتخاباتی رعایت شود، ترجیح دادن منافع و مصالح جمعی و ملی بر مصالح فردی است.
محمد محمدی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا منطقه خراسانجنوبی، اظهار کرد: اگر در تبلیغات انتخاباتی، کاندیداها، مصالح جناحی و حزبی را بر منافع ملی ترجیح دهندو در این زمینه به بیراهه بروند، کل نظام ضرر میکند.
وی ادامه داد: کاندیداهای ریاست جمهوری باید منافع نظام را بر منافع شخصی ترجیح دهند و اصول نظام اسلامی ایران را رعایت کنند.
این کارشناس علوم سیاسی با بیان اینکه کاندیداها، اگر وعدهای بدهند که عملی نشود کارآمدی نظام مبتنی بر شیعه از بین میرود، افزود: نظام اسلامی ایران، برای کشورهای دیگر منطقه به عنوان یک الگو معرفی میشود بنابراین اگر کاندیداها اخلاق انتخاباتی را رعایت نکنند و وعدههای عملی ندهند، کارآمدی نظام اسلامی و فقه شیعه از بین میرود.
وی ادامه داد: کاندیداها باید در چارچوب قانون پیش بروند و در چارچوب وظایفی که قانون اساسی برای آنها تعریف کرده، به مردم وعده دهند و بهگونهای صحبت کنند که بعد از انتخاب شدن بتوانند آن را عملی کنند.
محمدی بیان کرد:کاندیداها باید وقار و شخصیت خود را در تبلیغات انتخاباتی حفظ کنند و موظف به رعایت اخلاقیات هستند.
وی تصریح کرد: کاندیداها باید براساس میزان توانمندیهای سیاسی و اجتماعی که در خود سراغ دارند، برای خدمتگذاری واقعی به مردم به میدان بیایند.
این مدرس دانشگاه اظهار کرد: در کشورهای دیگر نیز مناظرات انتخاباتی وجود دارد اما در کشور ایران که یک کشور اسلامی است، لذا با توجه به رویکرد و نگاه اسلام نسبت به خدا و انسان، لازم است کاندیداها اصول اخلاقی و اسلامی را رعایت کنند و آبروی نظام را حفظ کنند.
محمدی یادآور شد: کسی که برای ریاست جمهوری کاندید میشود، اندیشهای جز خدمتگذاری به مردم کشور ندارد و اولین شرط خدمتگذاری، صداقت در مناظرات و تبلیغات است.