معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان البرز گفت: شیرهای باز و فلهای باید قبل از مصرف حداقل 15 دقیقه جوشانده شوند.
علیرضا جمالی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا منطقه البرز، اظهار کرد: از ابتدای سال تا کنون دو راس دام به بیماری سل مبتلا شده که این آمار سال گذشته 75 مورد بوده است.
وی ادامه داد: دامهایی که به سل مبتلا میشوند از گله جدا شده و به کشتارگاه منتقل میشوند و لاشه آنها پس از کشتار مورد بررسی قرار میگیرد و اگر باکتری بیماری وارد گوشت و خون دام وارد نشده باشد، پس از درج مهر سلامت وارد بازار و در غیر این صورت لاشه معدوم میشود.
وی افزود: برای مقابله با شیوع سل در دامداریها، اکیپهای دامپزشکی به این مراکز مراجعه و تستهای لازم را بر روی گاوهای بالای شش ماه انجام میدهند و دامهای آلوده را جدا میکنند.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان البرز گفت: به شهروندان توصیه میشود گوشت مصرفی خود را از مراکز معتبر خریداری کنند و دقت لازم را بکارگیرند تا حتما مهر دامپزشکی بر روی گوشت حک شده باشد .
جمالی با اشاره به ضرورت توجه به کیفیت شیر فلهای افزود: شهروندان حتی المقدور از شیرهای باز و فله ای خوراکی استفاده نکنند و در صورت خرید آن را به مدت 15 دقیقه بجوشانند و سپس آن را مصرف کنند.
این مسئول توضیح داد: بهتر است خانوادهها شیر مصرفی خانواده را به صورت پاستوریزه از مراکزی که تحت نظر اداره کل دامپزشکی استان هستند تهیه کنند .