فرهاد دلقپوش امروز در وبینار آشنایی با بازارهای ایران و قزاقستان گفت: استان گیلان با برخورداری از سه بندر مهم انزلی، کاسپین و بندر آستارا یک مسیر مطمئن و ایدهآل برای تجارت با کشور قزاقستان است.
دلق پوش تصریح کرد: سرمایه گذاری دو کشور در زمینه توسعه و تبادل ظرفیتهای تولیدی به ویژه صنایع تبدیلی کشاورزی جهت سود آوری بیشتر برای دوکشور است و با تاکید بر مزیت های منطقهای میتوانیم شاهد گسترش هرچه بیشتر مراودات تجاری دو کشور باشیم.
وی افزود: فعالین اقتصادی و تجاری ایران و قزاقستان میتوانند نقش مهمی در استفاده از کریدور شمال و جنوب حوزه خزر ارائه دهند.
دلق پوش با بیان اینکه بررسی میزان صادرات و اقلام صادراتی بین ایران و قزاقستان به ارزش ۱۰۷ میلیون دلار در سال ۲۰۲۰ بوده و این میزان بسیار کم است، ادامه داد: باید جهت افزایش مبادلات تجاری تلاش بیشتری داشته باشیم و ما میتوانیم جهت تامین نیازهای صادراتی و وارداتی دو کشور ایران و قزاقستان برنامهریزی مناسبی را داشته باشیم.
وی تصریح کرد: در کشور ما حداقل ۸۵ هزار واحد تولیدی بزرگ متوسط و کوچک داریم که دو میلیون و ۶۰۰ هزار نفر اشتغال مستقیم ایجاد کرده و این ظرفیت در گیلان حدود ۳ هزار واحد صنعتی و تولیدی با بیش از ۸۲ هزار اشتغال مستقیم است.
دلق پوش با اشاره به اینکه رتبه گیلان از نظر جایگاه صنعتی نهم و از نظر ایجاد اشتغال صنعتی، دوازدهم در سطح کشور است، گفت: گیلان از ۳۶ شهرک و ناحیه صنعتی برخوردار است که این واحدها در حوزههای مختلف تولیدی بوده جایگاه اول سلولزی را در کشور به خود اختصاص داده و سالانه ۵ میلیون متر مکعب ام دی اف، اچ دی اف و ام دی اف با روکش ملامینه تولید می کنیم و همچنین جایگاه دوم صنعت فولاد کشور را با طرحهای توسعه فولادی که در گیلان داریم را به خود اختصاص دادهایم و ما در صنایع مختلف دیگر از جمله داروسازی نیز اقدامات مطلوب و موثری در استان انجام دادیم.
رییس سازمان صمت ادامه داد: گیلان نزدیکترین بندر را به کشور قزاقستان دارد و این موضوع می تواند جهت برنامهریزی مدون مبادلات اقتصادی در نظر گرفته شود و اعتقاد دارم که سرمایهگذاری مشترک و همکاریهای دو جانبه بین ایران و قزاقستان باید به شدت افزایش پیدا کند.
وی گفت: در ۱۱ ماهه اول سال جاری علیرغم مشکلات مربوط به تحریم و کرونا افزایش صادرات را چه از نظر وزنی و چه از نظر دلاری داشتیم و این ارزش بیش از ۵۹۲ میلیون دلار و از نظر وزنی بیش از هزار و ۳۸ هزار تن صادرات از مرزهای گیلان داشتیم.
انتهای پیام