ارائه ۲۲ خدمت بهزیستی توسط مراکز مثبت زندگی در ۲۴۰۰ محله/حضور مددکاران در محلات و خانه ها

رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه با تشکیل مراکز خدمات بهزیستی در اولین گام ۲۲ خدمت سطح اول سازمان به صورت رایگان در حوزه های پیشگیری، توانبخشی و اجتماعی از پنجره واحد در اختیار جامعه هدف قرار می گیرد گفت: این ظرفیت سازی با مشارکت ۶۰۰۰ میلیارد تومانی بخش غیردولتی توسط ۲۴۰۰ موسس داوطلب تحصیلکرده شکل گرفته است.

به گزارش ایسنا، وحید قبادی دانا در آیین بهره برداری از طرح های ملی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از سوی رئیس جمهور اظهار کرد: مراکز خدمات بهزیستی از سال ۱۳۸۰، طبق بند ۴ ماده ۲۶ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت باید تشکیل می شده که اکنون بعد از ۲۰ سال این تکلیف قانونی عملیاتی می شود.

وی افزود: رهبری در روز جهانی افراد دارای معلولیت تاکید فرمودند که هرچه ممکن است باید خدمات بهزیستی به مردم را تا حد امکان گسترش داد و از نیروی مردمی برای گسترش این خدمات حداکثر استفاده را کرد. همچنین رهنمودهای رئیس جمهور در جلسه صمیمانه با نمایندگان تشکل های افراد دارای معلولیت در سال گذشته و تاکید بر بهره گیری از ظرفیت های مردمی انگیزه ای مضاعف برای شکل گیری این خدمات را رقم زد.

رئیس سازمان بهزیستی کشور  با بیان اینکه با تشکیل مراکز خدمات بهزیستی در اولین گام ۲۲ خدمت سطح اول سازمان به صورت رایگان در حوزه های پیشگیری، توانبخشی و اجتماعی از پنجره واحد اختیار جامعه هدف قرار می گیرد گفت: این ظرفیت سازی با  مشارکت ۶۰۰۰ میلیارد تومانی بخش غیردولتی توسط ۲۴۰۰ موسس داوطلب تحصیلکرده که عمده آنها را جوانان و زنان تشکیل می دهند، شکل گرفته است.

قبادی دانا ادامه داد: برنامه ریزی این طرح در شرایط سخت تحریمی و کرونایی در دو سال اخیر با همت مدیران پرتلاش و پرسنل دلسوز ستادی و استانی بهزیستی صورت گرفته است. موقعیت مکانی مراکز بر حسب توزیع جغرافیایی جمعیت هدف در ۲۴۰۰ محله شهری و روستایی تعیین شده است.

وی با اشاره به اینکه پس از فراخوان عمومی الکترونیکی در فرایندی سه ماهه از میان ۱۲ هزار داوطلب تاسیس، ۲۴۰۰ نفر بر اساس شایستگی های علمی و تجربی برگزیده شدند گفت: امروز در حالی این مراکز به صورت رسمی افتتاح می‌شوند که نرم افزار و اپلیکیشن آن در ماههای مهر و آبان طراحی و عملیاتی شده و  شیوه نامه های اجرایی مراکز از ماه ها قبل ابلاغ شده است. مراحل عملیاتی و اجرایی طرح در چهار ماه گذشته فاز آزمایشی را با موفقیت در ۳۱ استان سپری کرده است.

رئیس سازمان بهزیستی کشور  ادامه داد: امروز این ۲۴۰۰ مرکز در بستر فناوری اطلاعات به شبکه سازمان بهزیستی متصل شده اند و وجود پرونده الکترونیک برای هرخانواده تحت پوشش باعث افزایش دسترسی به دریافت خدمات و حذف بروکراسی های زاید شده است.

قبادی دانا با بیان اینکه با فعالیت این مراکز بیش از ۱۱ هزار شغل جدید برای جوانان فارغ التحصیل با میانگین سنی ۳۳ سال ایجاد شده است گفت: ۱۱ هزار مددکار بومی و هم زبان و هم فرهنگ با مردم منطقه خدماتی مانند آگاه سازی و آموزش مهارت های زندگی را ارائه می کنند. بهزیستی تا کنون در ادارات مستقر بود اما امروز با ایجاد مراکز مثبت زندگی نیازمندیابی فعال برای جامعه هدف صورت می گیرد  و مددکاران در محله ها حضور می یابند و نیازها را برطرف می کنند.

وی تاکید کرد که سازمان بهزیستیتکلیف قانونی خود را برای تشکیل مراکز خدمات توسط بخش غیردولتی تحت عنوان مراکز مثبت زندگی سعی در ایجاد یک برند نوین برای ارتقای زندگی شهروندان با رویکرد پیشگیری انجام داده است. با تشکیل مراکز خدمات توسط دولت تدبیر و امید، فصل نوینی در ارائه خدمات تخصصی توانمندساز در حوزه اجتماعی آغاز می شود  و با انجام خدمات در بستر الکترونیک ظرفیتی تحت عنوان شبکه سلامت اجتماعی شکل خواهد گرفت.

رئیس سازمان بهزیستی کشور افزود: مطابق ماده ۲۶ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت این مراکز غیردولتی هستند و بهزیستی امر سیاست گذاری، برنامه ریزی و نظارت را برعهده دارد و داوطلبان با ظرفیت خودشان این مراکز را دایر کرده اند. فعالیت ها در بستر الکترونیکی انجام می شود و ما از زحمات آنها خرید خدمت می کنیم. مراکز ۲.۵ میلیون بازدید خانه به خانه را در زمان پایلوت انجام داده اند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۸ اسفند ۱۳۹۹ / ۱۲:۳۰
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 99121813587
  • خبرنگار : 71424