یک نویسنده کودک و نوجوان:

نویسنده نباید به دنبال القای باورهای خود به مخاطب باشد

یک نویسنده کودک و نوجوان معتقد است: نویسنده هرگز نباید اعتقادات و باورهای خود را مستقیما به مخاطب القا کند.

«عالمه میرشفیعی» در سی و پنجمین نشست نقد و بررسی داستان انجمن مجازی داستان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان ایلام ، اظهار کرد: منطق داستانی در نگارش داستان مهم دانست و اعضای نوجوان باید منطق و استدلال داستانی و زنجیره ی روابط علت و معلولی را مدنظر قرار دهند.

کارشناس ادبی استان مازندران و نویسنده کتاب «هزارتو های بورخس» در ادامه به نقد سه داستان ارائه شده پرداخت و به شیوه روایت آثار اشاره کرد و گفت: وقتی نویسنده که دختری نوجوان است، روایت داستان را به عهده  شخصیت مرد می گذارد ضمن این که باید نسبت به فضا و مکان داستان بسیار تحقیق کند و آگاهی و اشراف داشته باشد، باید نسبت به دنیای ذهنی و شخصیت مردها نیز مطالعه کند و شناخت کافی داشته باشد در غیر این صورت بهتر است راوی داستان را از میان شخصیت های هم جنس خود انتخاب کند.

میرشفیعی در بخش هایی از نقدش به ساختار داستان و عناصر تشکیل دهنده یک اثر اشاره کرد و بر استفاده درست از مولفه هایی چون شخصیت پردازی و توصیف و صحنه تاکید کرد.

وی تصریح کرد: نویسنده هرگز نباید اعتقادات و باورهای خود را مستقیما به مخاطب القا کند. در این داستان مشخص است که نویسنده نسبت به پیامبر اکرم(ص) و ائمه اطهار(ع) ارادت دارد اما نباید آن را مستقیما و بی پرده نشان دهد.

 این نویسنده و پژوهشگر با تاکید بر عدم قضاوت نویسنده در جهت دهی مستقیم فکری و اعتقادی مخاطب ، گفت:اگر مخاطب بفهمد قصد داریم اندیشه ای را به او القا کنیم در مقابل پذیرش آن مقاومت می‌کند پس اگر قصد داریم به عنوان نویسنده، باور و اعتقادات خود را در آثارمان جاری کنیم باید در لفافه و به صورت غیرمستقیم باشد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۷ اسفند ۱۳۹۹ / ۱۳:۱۳
  • دسته‌بندی: ایلام
  • کد خبر: 99121712758
  • خبرنگار :