گیتی سرخوشیان، یکی از بانوان هنرمند پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین است که از سنین جوانی با بافت لباس های کاموایی آرزوهای خود را رج به رج میبافت و امروز بعد از گذشت سال ها برق شادی و شعف در چشمانش تجلی دارد.
گیتی کار خود را از سال ۷۲ آغاز کرد. از همان روزهای نوجوانی به بافتنی علاقه داشت و بعد از اینکه دیپلم خود را گرفت به معلمی مشغول شد اما به علت مخالفت های پدرش معلمی را رها کرد و به بافت لباس در منزل پرداخت.
بعدها در آموزشگاههای آزاد مشغول آموزش بافتنی به هنرجویان شد و پس از شناخته شدن در بین مربیان هنری با فنی و حرفهای همدان نیز همکاری کرد و در روستاها به آموزش زنان روستایی پرداخت.
گیتی سرخوشیان که متولد سال ۱۳۳۹ است، امروز به جایگاهی رسیده که یک استادتمام در کار خود به شمار میرود و زنان و دختران زیادی را تربیت و مشغول به کار کرده است.
این بانوی کارآفرین با بیان اینکه در جوانی و آغاز کارم در آموزشگاههای آزاد با مبالغ بسیار ناچیز تدریس میکردم، گفت: ۱۴-۱۳ سال پیش با مشاوره مسئولان صنایع دستی استان، با سرمایه ۱۰۰ هزار تومانی در شهرستان کبودراهنگ کارگاهی راهاندازی کردم و به بانوان و دختران این شهر کارهای بافتنی و هنری آموختم و مشغول به کار شدند.
سرخوشیان در گفتوگو با ایسنا، ادامه داد: با سرمایه بسیار اندک آغاز به کار کردم و بانوان زیادی را تعلیم دادم که امروز تعدادی از آنها مشغول به تولید انواع رودوزیهای سنتی و بافتنی هستند. تعدادی از زنان کبودراهنگی همچنان برای من کار میکنند و دستمزد میگیرند.
این بانوی کارآفرین همدانی با بیان اینکه در حال حاضر سه سال به طور مداوم در همدان مشغول به کار هستم، اضافه کرد: با وجود اینکه در همدان مشغول هستم اما کارگاه کبودراهنگ را هم مدیریت میکنم.
وی با اشاره به اینکه کارگاه کبودراهنگ را با سختی فراوان و بادست خالی راهاندازی کردم، خاطرنشان کرد: در کبودراهنگ خانهای با پول پیش ۷۵۰ هزار تومان اجاره و وسایل خریداری کردم که برای خرید پارچه با یکی از ترمه فروشان یزد تلفنی تماس گرفتم و واقعیت را گفتم و از او درخواست کمک کردم.
سرخوشیان ادامه داد: ترمه فروش یزدی بدون اینکه مشخصاتی از من داشته باشد با اعتماد به من، پارچههای ترمه به ارزش دو میلیون تومان را برایم فرستاد و شش ماه فرصت داد تا پول پارچهها را بدهم که خوشبختانه در طول چهار ماه موفق شدم هزینه پارچهها را پرداخت کنم و جنس جدید بخرم. اگر کمک و حمایت این ترمه فروش نبود شاید موفق نمیشدم.
وی با اشاره به مخالفت های پدرش، گفت: با وجود مخالفت های پدرم هر روز به کبودراهنگ میرفتم و برمیگشتم. روزی پدرم به اداره صنایع دستی همدان رفته بود تا جلوی کارم در کبودراهنگ را بگیرد اما وقتی مسئولان صنایع دستی از کارم برای پدرم تعریف کرده بودند و اینکه توانسته بودم با دست خالی در شهری محروم کارگاهی ایجاد کنم، رضایت پدرم جلب شد و پس از آن ۱۳ سال در کبودراهنگ کار کردم.
این بانوی کارآفرین تأکید کرد: تمام کسانی که سر راهم قرار گرفتند واقعاً افراد خوبی بودند و همین باعث شد که رشد کنم، رفته رفته فروش تولیداتم بالا رفت و هم بانوان زیادی را آموزش و تعلیم دادم به طوریکه بیش از ۵۰۰۰ تا ۶۰۰۰ نفر را تعلیم دادهام.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۵۰۰ تا ۶۰۰ نفر از هنرجویان بنده خودکفا شدند، اظهار کرد: در حال حاضر ۲۰۰ نفر از این هنرجویان برای من کار میکنند به طوریکه مواد اولیه و وسایل را در اختیار این بانوان قرار میدهم و در منزل کار میکنند.
وی با تأکید بر اینکه از این راه چرخ زندگی خود را میچرخانم، افزود: بسیاری از زنان برای کمک به همسرانشان با بنده همکاری میکنند و زندگی من نیز از این راه تأمین میشود اما امسال به علت شیوع کرونا سفارشات بسیار کم شده است.
سرخوشیان با اشاره به اینکه صادرات تولیداتم در سال جاری کاهش یافته است، مطرح کرد: به کشورهای دبی، ترکیه، سلیمانیه، ارمنستان، انگلیس، آلمان و آمریکا صادرات داشتم اما امسال به علت کرونا فقط دو بار صادرات انجام گرفت.
این بانوی کارآفرین نداشتن بیمه را یکی از مسائلی که باعث دلسردی فعالان صنایع دستی شده است، دانست و بیان کرد: وقتی فردی مشغول به کار میشود، بیمه نشود، دلیلی برای ادامه کارش نمیبیند و دلسرد میشود.
وی با اشاره به عدم پرداخت تسهیلات به موقع به بانوان کارآفرین در زمینه مشاغل خانگی، اظهار کرد: مسئولان قول میدهند وام و تسهیلات پرداخت کنند اما نمیدهند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر اجاره مغازه برای عرضه صنایع دستی با قیمتهای بسیار زیاد دشوار شده است، یادآور شد: یکی از مشکلاتی که صنایع دستی همدان دارد این است که پراکنده هستند و مکانی برای عرضه صنایع دستی استان به صورت تجمیع شده وجود ندارد تا توریستها به راحتی بتوانند تهیه کنند بر این اساس به دنبال این هستم که کارهای دستی بانوانی که در منزل کار میکنند را در فروشگاهی به صورت غرفهبندی عرضه کنیم.
وی از مسئولان استان خواست تا مکانی را برای عرضه صنایع دستی در اختیار بانوان همدانی قرار دهند و افزود: پرداخت ۳۰۰ میلیون ودیعه و ماهانه ۳۰ میلیون تومان اجاره برای مغازهای که بتوان محصوات صنایع دستی استان را عرضه کرد برای ما بسیار دشوار است و از مسئولان می خواهیم مکانی را در اختیار بانوان قرار دهند تا تولیدات خانگی خود را به فروش برسانند.
این بانوی کارآفرین با تأکید بر استفاده از مواد اولیه مرغوب و اصل در تولیدات صنایع دستی، اظهار کرد: ترمههای یزد، پته کرمان و سرمه هند از مواد اولیه تولیدات کارگاه بنده است که تماماً اصل بوده و تقلبی نیست و سعی می کنم از همه جا ارزان تر بفروشم.
بهگزارش ایسنا، گیتی سرخوشیان در چند سال گذشته به عنوان کارآفرین برتر استان و کشور معرفی شده و دیپلمهای افتخاری از آمریکا، آلمان و دانشگاه تهران دریافت کرده است.
انتهای پیام