گلایه یک فیلمساز جوان از بی‌مهری به فیلم کوتاه

یک فیلمساز جوان گفت: پیدا کردن سرمایه‌گذار و حامی مالی برای فیلم کوتاه یکی از سخت‌ترین مراحل ساخت است. یکی از دلایل اصلی این مسئله اختصاص ندادن موقعیت خوب برای اکران فیلم‌های کوتاه و بازگشت سرمایه این آثار است که کمتر کسی را به این سمت ساخت فیلم کوتاه سوق می‌دهد.

محمد زارعی، فیلمساز جوانی که این روزها درگیر مراحل پایانی ساخت آخرین اثرش «آل» است؛ در گفت‌وگو با ایسنا درخصوص این فیلم بیان کرد: «آل» آخرین تلاش بنده برای فیلمسازی است؛ این اثر پس از نگارش فیلمنامه و بازنویسی در نهایت آبان ماه ۹۹ مقابل دوربین رفت و بعد از چندین جلسه تصویربرداری در شرایط سخت و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی کم‌کم به مرحله پسا تولید رسید.

وی ادامه داد: «آل» سوژه داستانی یکی از اپیزودهای رمان جدیدم تحت عنوان «آن شب» هست که قرار نبود به این زودی ساخته شود، چون چند کار دیگر در اولویت داشتم، حتی قرار بود ساخت فیلمنامه «اعتراف» را در تهران شروع کنیم که بنا به دلایلی عقب افتاد، تا اینکه در نهایت با همراهی دوست و همکارم مهدی هاشمی نسب تصمیم به نگارش و تولید آل گرفتیم.

زارعی درخصوص ایده و طرح این اثر اظهار کرد: من خودم شخصاً ژانر مورد علاقه‌ام اجتماعی هست و بیشتر آثارم را در این ژانر تولید کرده‌ام. البته که مثل برخی فیلمسازها به دنبال سیاه نمایی نیستم و اعتقاد دارم باید بدون اغراق فیلم ساخت، اما حقیقت را به تصویر کشید. ایده اولیه «آل» هم از یک اتفاق حقیقی تأثیر و به مرور زمان شاخ و برگ گرفت.

این فیلمساز افزود: سوژه آل در خصوص زنی است که بعد از ۲۳ سال به جرم ربودن نوزادان از بیمارستان حالا از زندان آزاد شده و در تلاش است که خودش را در اذهان عمومی بی‌گناه جلوه دهد.

وی خاطرنشان کرد: بعد از اقتباس اولیه از رمان حدود شش ماه طول کشید که فیلمنامه به نسخه نهایی برسد. البته در این میان اساتید و صاحب‌نظران زیادی با مطالعه کار نظرات و پیشنهادات خوبی ارائه کردند که در تکامل فیلمنامه کمک بسزایی کرد.

زارعی اظهار کرد: بعد از حدود یک ماه پیش‌تولید، از آبان ۹۹ تولید اثر به طور رسمی شروع شد که بلافاصله بعد از دو جلسه تصویربرداری با صلاحدید مشاور رسانه‌ای خبر تصویربرداری و تولید فیلم رسانه‌ای شد.

بیان دغدغه‌های اجتماعی در قالب فیلم کوتاه

وی درخصوص هدف خود از تولید این فیلم بیان کرد: من در ژانر اجتماعی دغدغه‌هایی دارم که سعی می‌کنم آن‌ها را در جریان داستان ارائه بدم، حالا جایی با زبانی تلخ و جایی هم با طنز این اتفاق می‌افتد. بعد از تکمیل پروسه ساخت آل قصد داریم این فیلم را در جشنواره‌های داخلی و خارجی به نمایش بگذاریم.

این فیلمساز با اشاره به این موضوع که سرمایه‌گذاری برای ساخت آل به صورت مشترک و با همراهی محمد سیاهکالی و آرمین مهرزاد با اوست؛ تصریح کرد: فیلم‌های کوتاه حرف‌های درست و تاثیرگذاری دارند. ولی پیدا کردن سرمایه‌گذار برای فیلم کوتاه یکی از سخت‌ترین مراحل ساخت است. این دست مشکلات باعث می‌شود که فیلمسازان جوان و کارگردان‌های فیلم‌های کوتاه خودشان با زحمت‌های زیاد بار این مشکل را هم به دوش بکشند. البته یکی از دلایل اصلی این مسئله اختصاص ندادن موقعیت خوب برای اکران فیلم‌های کوتاه و بازگشت سرمایه این آثار است که کمتر کسی را به این سمت ساخت فیلم کوتاه سوق می‌دهد.

وی با اشاره به سابقه هنری خود گفت: من از سال ۸۵ کار هنری خود را آغاز کردم و سه سال بعد در سال ۸۸ به طور رسمی اولین حضورم در تلویزیون را با سریال «وضعیت سفید» به کارگردانی حمید نعمت‌الله تجربه کردم؛ البته نقش کوتاهی در آن پروژه داشتم و در تجربه اولم بیشتر در تلاش یادگیری بودم.

زارعی که در حوزه بازیگری، فیلمسازی و صداپیشگی تجربیاتی دارد؛ درخصوص کارنامه هنری خود ادامه داد: در اولین حضور حرفه‌ای خودم در عرصه تئاتر در نمایش «یادبودی برای مردگان» به کارگردانی الهه صمدی ایفای نقش کردم که همان تئاتر راهی برای دیدار اساتیدی چون مرحوم سمندریان بود؛ در ادامه در سریال «سرزمین کهن» ساخته کمال تبریزی حضور پیدا کردم. با شروع دهه نود با حضور در چند فیلم کوتاه، نمایش و آثار تصویری مانند سریال «شاید برای شما هم اتفاق بیفتد» کارم را ادامه دادم.

وی گفت: سپس کارم را با حضور در چند تله‌فیلم و فیلم کوتاه شد و ساخت اولین فیلم مستندم در سال ۹۶ ادامه دادم تا به سال ۹۷ و بازی در سریال «بانوی عمارت» رسید. تجربه ساخت فیلم «همراز» که در بیش از ۳۵ جشنواره بین‌المللی حضور داشت از دیگر کارهایم بود. در سال ۹۸ هم بازی در فیلم‌های سینمایی «سرزمین سرخ» و «طلاخون» و اوایل ۹۹ هم در اولین ساخته سینمایی کاوه قهرمان حضور کوتاهی داشتم تا آبان ماه که برای تولید آل اقدام کردم.

این فیلمساز در پایان در توصیه به علاقه‌مندان به سینما گفت: همه کسانی که می‌خواهند در عرصه هنر حضور داشته باشند باید در ابتدا هدف و مسیر درست و هوشمندانه‌ای انتخاب کنند و به توانایی خودشان ایمان داشته باشند تا با تلاش به آن هدف دست پیدا کنند.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲ اسفند ۱۳۹۹ / ۱۰:۰۹
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 99120200572
  • خبرنگار : 50060