امین سرتیپ نیا در گفت و گو با ایسنا با اشاره به فعال بودن پروژه قطار شهری، گفت: این پروژه در دو فاز و بطول 13 کیلومتر در حال اجراست که فاز اول آن از ابتدای کارمندان تا میدان آزادی به طول 6.6 کیلومتر و فاز دوم آن از میدان آزادی تا میدان فردوسی به طول 4.3 کیلومتر است.
وی یادآور شد: حدود دو کیلومتر ابتدایی مسیر از محدوده میدان معلم تا ابتدای کارمندان محدوده شکارگاه خسروپرویز است که از سوی میراث فرهنگی هنوز تعیین تکلیف نشده است.
سرتیپ نیا خاطرنشان کرد: این پروژه در پنج کیلومتر ابتدایی مسیر بصورت روگذر و از سه راه 22 بهمن تا انتهای مسیر نیز بصورت زیرگذر و تونل اجرا خواهد شد.
وی با بیان اینکه تمام تمرکز پروژه بر تکمیل فاز اول آن است، گفت: تکمیل فاز اول این پروژه تا پایان دولت دوازدهم یکی از مصوبات سفر هیات دولت به استان است.
سرتیپ نیا گفت: هم اکنون عرشه مسیر روگذر بطول 5.3 کیلومتر 95 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و کارهای آن در حال انجام است.
وی افزود: همچنین قطعه اول تونل قطار شهری به طول 1.6 کیلومتر نیز در محدوده سه راه 22 بهمن تا میدان آزادی در پنج جبهه کاری در حال انجام است و کل حفاری تونل و لاینینگ آن به پایان رسیده است.
این مسئول یادآور شد: بخشی از اعملیات احداث قطعه دوم تونل که مسیر میدان آزادی تا میدان فردوسی را شامل می شود نیز انجام شده و هم اکنون این بخش از پروژه هم در سه جبهه کاری فعال است.
سرتیپ نیا خاطرنشان کرد: در کنار پیشبرد محور اصلی پروژه، ساخت ایستگاه های آن هم در دستور کار قرار گرفته و هم اکنون عملیات اجرایی دو ایستگاه زیرزمینی در حال انجام ا ست.
وی افزود: برنامه این است که نهایتا فاز اول این پروژه پایان سال آینده به بهره برداری برسد، اما تحقق این هدف در صورتی است است که اعتبار مورد نیاز برای پروژه تامین شود.
سرتیپ نیا گفت: در حال حاضر برای تکمیل فاز اول این پروژه تا پایان سال 1400، حداقل به 2040 میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.
وی یادآور شد: این پروژه بصورت مشارکتی میان شهرداری و دولت در حال ساخت است و 50 درصد اعتبارات آن باید از محل منابع دولتی و مابقی از محل منابع شهرداری کرمانشاه تامین شود.
سرتیپ نیا گفت: از سال 1389 تاکنون سهم دولت دراین پروژه 515 میلیارد تومان بوده که از این میزان 310 میلیارد تومان یعنی معادل 60 درصد آن تخصیص شده است.
وی افزود: همچنین طی این مدت اعتبار پرداختی شهرداری کرمانشاه برای اجرای این پروژه از سهم 515 میلیارد تومانی، 75 میلیارد تومان معادل 15 درصد بوده است.
سرتیپ نیا با اشاره به تصویب اعتبار 700 میلیارد تومانی برای تکمیل فاز اول این پروژه در سفر سال 1396 هیات دولت به استان: قرار بر این شد این اعتبار در سالهای 97، 98 و 99 به پروژه تزریق شده و نیمی از آن توسط دولت و نیمی دیگر توسط شهرداری پرداخت شود.
وی افزود: تاکنون طی این سه سال از 350 میلیارد تومان سهم دولت تنها 35 میلیارد تومان آن تخصیص شده و از سهم 350 میلیارد تومانی شهرداری هم 110 میلیارد تومان آن پرداخت شده است.
سرتیپ نیا گفت: در راستای پیگیری جذب این اعتبارات، سال گذشته جلسه ای با حضور معاون سازمان برنامه و بودجه، استاندار کرمانشاه، شهردار کرمانشاه و مدیران ارشد بانک های کشور برگزار و مقرر شد منابع لازم جهت تامین این اعتبارات از طریق اوراق مشارکت و اخذ تسهیلات با عاملیت بانکهای سپه و رفاه کارگران تامین شود.
این مسئول بودجه سنواتی دولت، انتشار اوراق مشارکت، تهاتر املاک شهرداری، اخذ تسهیلات از سیستم بانکی و استفاده از ظرفیت تجاری سازی ایستگاه را پنج روش تامین منابع مالی پروژه عنوان کرد وافزود: در حال حاضر تنها از بودجه سنواتی دولت استفاده شده و مابقی روش ها به دلیل اینکه نیاز به اخذ مجوزهای شورای شهر دارد یا استفاده نشده و یا بصورت محدود مورد استفاده قرار گرفته که امیدواریم با همکاری شورای شهر از این روش ها بهره بیشتری برای جذب اعتبارات بگیریم.
وی با بیان اینکه اعتبار امسال پروژه قطار شهری کرمانشاه از محل بودجه سنواتی 68 میلیارد تومان بوده که تاکنون 30 میلیارد تومان آن تخصیص شده افزود: پیگیر اختصاص سهمیه اوراق 500 میلیارد تومانی از محل تبصره پنج قانون بودجه امسال برای این پروژه هستیم.
وی اظهار کرد: از طرفی پیگیر اخذ تسهیلات 220 میلیارد تومانی از بانک سپه و بانک رفاه کارگران هستیم که تفاهم نامه مربوطه منعقد شده است.
وی افزود: اگر بخواهیم پروژه طبق برنامه پیش رود باید تا پایان سال آینده حداقل دو هزار میلیارد تومان اعتبار به آن تزریق شود و این کار محقق نخواهد شد مگر اینکه تمام مسئولان استان، شهرداری و شورای شهر پای کار آمده و همکاری کنند.
سرتیپ نیا به مشکلات میراثی پروژه هم اشاره کرد و افزود: متاسفانه علی رغم داشتن مجوزهای لازم، اداره کل میراث فرهنگی با اجرای پروژه از سه راه کارمندان تا میدان معلم مخالف است.
این مسئول در پایان یادآور شد: این پروژه هم اکنون برای 470 نفر به شکل مستقیم و برای 1350 نفر بصورت غیرمستقیم اشتغالزایی داشته است.
انتهای پیام