اهمیت برقراری تهویه مناسب درمنازل در دوران کرونا

رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت بر نقش و اهمیت برقراری تهویه مناسب در منازل در دوران همه گیری کرونا تاکید کرد و گفت: جریانات هوا می تواند قطرات را جابجا کند که گاهی رعایت فاصله، پیشگیری کامل از انتقال بیماری را تامین نمی کند و توصیه می شود از ماسک نیز استفاده شود.

به گزارش ایسنا، دکتر عباس شاهسونی درخصوص نقش و اهمیت برقراری تهویه در منازل در همه گیری کووید ۱۹، با بیان اینکه شناسایی راه های انتقال ویروس کرونا نقش مهمی در کنترل و مدیریت بیماری کووید ۱۹ دارد، اظهار کرد: فرضیه های اولیه سازمان بهداشت جهانی بر اساس تجربیات SARS-COV۲ در سال ۲۰۰۲ این بود که ویروس کووید ۱۹ از طریق هوا و قطرات تنفسی (دراپلت) پتانسیل ایجاد بیماری را دارد.

وی افزود: براساس شیوه نامه های بهداشتی وزارت بهداشت، استراتژی هایی که جهت کاهش انتقال ویروس از طریق تماس دست ها با محیط و سطوح آلوده به ویروس استفاده می شود، شامل گندزدایی سطوح با احتمال آلودگی و ضد عفونی کردن و شستن دست ها با آب و صابون پس از تماس با هر فرد یا اشیای مشکوک و در صورت در دسترس نبودن آب و صابون، ضد عفونی کردن دست ها است. همچنین، راهکارهایی که به منظور قطع زنجیره انتقال و مدیریت بیماری از طریق انتقال با قطرات تنفسی ارائه شده است، شامل رعایت فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک است.  

شاهسونی ادامه داد: براساس آخرین اطلاعات و با توجه به شواهد موجود و نتایج مطالعات مشاهده ای، مدلسازی و شبیه سازی های انجام شده درخصوص نحوه انتشار ویروس کووید ۱۹ گزارش شده است که ویروس کووید ۱۹علاوه بر تماس با سطوح آلوده و قطرات تنفسی می توانند از طریق آلاینده های هوا از قبیل آئروسل ها (ذرات معلق در هوا) که به شکل هوابرد هستند، انتقال یابند.

وی گفت: قطرات تنفسی دارای قطر بالاتر از ۵ میکرون هستند که در طی فاصله ۲ متر ته نشین می شوند که با رعایت فاصله می توان از شدت مواجهه کاست. از طرف دیگر جریانات هوا می تواند قطرات را جابجا کند که رعایت فاصله، پیشگیری کامل از انتقال بیماری را تامین نمی کند که توصیه می شود از ماسک نیز استفاده شود.

نقش پراهمیت تهویه مطبوع در کاهش انتشار ویروس کووید ۱۹

رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت همچنین درخصوص انتقال ویروس توسط آئروسل بیان کرد: قطر آئروسل های محتوی ویروس کمتر از ۵ میکرون است که می توانند به صورت هوابرد در فضا معلق و پراکنده شوند. یافته های مطالعات نشان می دهد که برای کاهش خطر انتقال ویروس علاوه بر استراتژی های ذکر شده، نیاز به تهویه مناسب است. تهویه هوا و تهویه مطبوع به خصوص در فضاهای شلوغ، نقش مهمی در کیفیت هوای داخل و کاهش انتشار ویروس کووید ۱۹ را دارند.

نکاتی برای تهویه منازل در دوران کرونا

شاهسونی در ادامه به ارائه توصیه هایی برای تهویه منازل و واحدهای مسکونی در زمان همه گیری کووید ۱۹ پرداخت و افزود: نکته مهم این است که خانه امن ترین مکان است. صرف نظر از نوع خانه ای که در آن زندگی می کنیم، باید تا آنجا که ممکن است در آنجا بمانیم تا شیوع بیماری کووید ۱۹ را کاهش دهیم. تا زمانی که یکی از اعضای خانه آلوده نشود، خانه ها به طور کلی امن ترین محیط زندگی ما هستند. از طرفی تماس با دنیای خارج اجتناب ناپذیر است و احتمال وجود منبع عفونت در خانه یا ورود آن به خانه وجود دارد. احتیاط است که اقدامات احتیاطی منطقی در خانه افراد انجام شود تا در حین شیوع بیماری تا آنجا که ممکن است ایمن باشند.

وی ادامه داد: بر اساس توصیه های مندرج در راهنماهای مرکز کنترل بیماری ها، تاحد امکان تماس افراد به حداقل برسد. باید ترجیحا تهویه طبیعی با استفاده از پنجره ها و درب ها فراهم شود. نرخ تهویه بستگی به مساحت منزل و فضای بسته، تعداد افراد ساکن، تعداد پنجره ها و درب ها دارد. باید به گونه ای برنامه ریزی شود که به ازای هر نفر در منزل و فضاهای بسته حداقل ۷ الی ۱۰ لیتر در ثانیه هوا تامین شود. همچنین، باید هوای منزل و فضاهای بسته ۲.۵ تا ۶  بار در ساعت تعویض شود. در صورتیکه هوای فضای بسته ۴ بار در ساعت تعویض شود، پس از مدت زمان ۳۷ دقیقه ۹۰ درصد از هوای آلوده از فضای بسته خارج می شود.

شاهسونی با بیان اینکه بهترین حالت تهویه طبیعی زمانی فراهم می شود که پنجره های مقابل هم در ساختمان باز شوند، خاطرنشان کرد: در صورت باز بودن پنجره های مقابل هم در ساختمان ظرف مدت زمان ۵ دقیقه، ۹۰ درصد آلودگی کاهش می یابد.  

وی عنوان کرد: به منظور حفظ شرایط آسایش حرارتی معمول و قابل قبول، سیستم های تهویه مطبوع باید فعال و مطابق با دستورالعمل های آن نگهداری شوند، که به طور معمول در محدوده ۲۵-۲۰ درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی ۶۰-۴۰ درصد است.

ضرورت استفاده مداوم از فن های مکشی در سرویس های بهداشتی 

رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت با تاکید براینکه سیستم های تهویه مکانیکی (فن های مکشی) منزل به منظور تأمین حداقل میزان جریان هوای مورد نظر، باید همواره روشن باشند، گفت: فن های مکشی در سرویس های بهداشتی و توالت باید در هر وضعیت ممکن استفاده شوند. حتی المقدور، باید به طور مداوم فعال و درب توالت ها بسته باشند.

وی با بیان اینکه در صورتیکه شرایط آب و هوایی اجازه دهد می توان از سیستم های سرمایش تابستانی (کولر) جهت تهویه هوا در منازل استفاده کرد، یادآور شد: اگر سیستم های تهویه مکانیکی (فن های مکشی) در منزل وجود نداشته باشد، باز کردن چند پنجره و دریچه قابل قبول است.

شاهسونی بیان کرد: در صورت وجود، دستگاه های تصفیه کننده هوای مجزا و مجهز به فیلتر ذرات باید به طور مداوم فعال باشند. در صورت تعداد ناکافی، باید در محلی که بیشتر افراد خانوار وقت خود را می گذرانند، قرار گیرند. همچنین، در صورت خرید دستگاه های تهویه جدید، سیستم های با فیلترهای با بازده بالا مانند MERV۱۴  یا بالاتر انتخاب شوند.  

وی در ادامه درخصوص توصیه های لازم برای منازل دارای سیستم تهویه مطبوع در زمان همه گیری کووید ۱۹، گفت: بعضی از منازل دارای سیستم های تهویه مطبوع با هوای اجباری هستند که هوا را در خانه از طریق کانال دوباره وارد گردش می کنند. در این منازل اغلب دستگاه های کنترل هوا دارای قابلیت تعبیه و تعویض فیلتر هستند. درصورت امکان چنین فیلترهایی باید به فیلترهای با راندمان بالا مانند MERV۱۴ یا بالاتر مجهز شوند.

سیستم های تهویه مطبوع باید تا حد امکان به طور مداوم فعال باشند

رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت با بیان اینکه هنگام تعویض فیلترها که ممکن است حاوی ذرات مملو از ویروس باشند، استفاده از تجهیزات حفاظت فردی توصیه می شود، عنوان کرد: سیستم های تهویه مطبوع باید تا حد امکان به طور مداوم فعال باشند، مانند استفاده از ترموستات های هوشمند؛ همچنین، از اشعه ماوراء بنفش میکروب کش بر اساس دستورالعمل های سازنده و با تاکید بر رعایت اصول ایمنی و حفاظتی استفاده از آنها نیز می توان استفاده کرد.

شاهسونی در ادامه همچنین در خصوص توصیه های لازم برای آپارتمان ها در زمان همه گیری کووید ۱۹، اظهار کرد: در ساختمان هایی که چندین واحد مسکونی وجود دارند (به عنوان مثال آپارتمان) و فردی در ساختمان مبتلا باشد، باید مراقبت بیشتری جهت کاهش خطر سرایت آلودگی از یک واحد به واحد دیگر صورت گیرد و همیشه مقداری آب در سیفون های لوله کشی وجود داشته باشد.  

بنابر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، وی ادامه داد: در این ساختمان ها، سیفون ها در کلیه زهکشی های لوله کشی نباید خشک شوند. ساده ترین اقدام این است که از هر سینک ظرفشویی، دوش، وان و آبگیری کف، حداقل یک بار در روز استفاده شود. ۳۰ ثانیه جریان کافی است.

رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت همچنین گفت: توصیه می شود که واحد مسکونی را نسبت به هر فضای مشترک مجاور، مانند یک راهرو تحت فشار مثبت نگه دارید. پنجره های باز را به حداقل برسانید، مگر اینکه به منظور رعایت حداقل شرایط تهویه یا حفظ سطح قابل قبول درجه حرارت و رطوبت داخلی ضروری باشد و هر روزنه ای که ممکن است باعث جریان هوا به محل سکونت شود باید با درزگیر، کف، پلاستیک یا مواد مشابه مهر و موم شود.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۶ بهمن ۱۳۹۹ / ۱۶:۰۹
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 99112619388
  • خبرنگار :