رضا فدایی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: واکسیناسیون راه حل نهایی برای مهار اپیدمی یک بیماری تنفسی واگیردار مثل کووید۱۹ و بیماری های مسری پیش از آن مثل سرخک، آبله مرغان و امثال آن است.
وی با اشاره به گذشت حدود یک سال از شروع مشکل اپیدمی کرونا در دنیا، گفت: طی این مدت مجامع علمی دنیا حداکثر توان خود را به کار بستند و موفق به ساخت چند مدل واکسن موثر برای کنترل کرونا شدند که خوشبختانه در کشور ما نیز واکسیناسیون با واکسن اسپوتنیک روسی آغاز شد.
مسئول بیماری های واگیر مرکز بهداشت اصفهان افزود: در شرایط کنونی و با وجود آغاز واکسیناسیون، رعایت پروتکل های بهداشتی در جامعه همچنان اهمیت دارد، به طوری که استفاده از ماسک، شست و شوی دست ها و خودداری از تجمع در اماکن مختلف کماکان باید ادامه پیدا کند.
وی با بیان اینکه تزریق واکسن کرونا مثل هر واکسنی براساس اولویت بندی است، گفت: واکسیناسیون از گروه های پرخطر آغاز شده و به تدریج به سایر افراد جامعه تسری پیدا خواهد کرد.
فدایی با اشاره به اینکه با آغاز واکسیناسیون کرونا و پس از گذشت چند ماه، احتمالا شاهد کاهش مرگ و میرها خواهیم بود، اما کاهش ابتلای مردم به بیماری به زمان بیشتری نیاز دارد، تصریح کرد: در ماه های اول شاید نتوانیم انتظار کاهش موارد ابتلا به بیماری را داشته باشیم، کمااینکه در کشورهایی که زودتر واکسیناسیون را شروع کردند و میلیون ها نفر از جمعیت شان واکسن را تزریق کردند، هنوز کاهشی در موارد ابتلای مردم به بیماری دیده نشده است.
مسئول بیماری های واگیر مرکز بهداشت اصفهان با تاکید براینکه کنترل بیماری کووید در جامعه احتمالا به زمان قابل توجهی نیاز دارد، افزود: ظرف حدود چند ماه پس از واکسیناسیون می توان امیدوار بود به نقطه ای برسیم که موارد ابتلا به بیماری نیز کم شود، برهمین اساس بر رعایت پروتکل های بهداشتی تاکید می شود.
وی با بیان اینکه احتمالا در ماه های اول واکسیناسیون شاهد کاهش میزان مرگ و میر و سپس کاهش ابتلا به بیماری در کشور باشیم، گفت: همانطور که وزارت بهداشت اعلام کرده تزریق واکسن براساس اولویت خواهد بود و ابتدا کادر درمان که با بیماران کووید در ارتباط بوده و به این بیماران خدمت رسانی می کنند در اولویت تزریق واکسن هستند و پس از آن گروه های آسیب پذیر مثل سالمندان، بیماران مزمن و افرادی که در مراکز تجمع زندگی می کنند در اولویت خواهند بود، همانطور که امسال واکسن آنفلوآنزا نیز براساس اولویت در اختیار گروه های هدف قرار گرفت.
فدایی با بیان اینکه باید نسبت به واکسیناسیون کرونا خوشبین باشیم، گفت: با این وجود طبق ابلاغیه وزارت بهداشت تزریق این واکسن به هیچ وجه اجباری نیست و اگر کسی که مشمول واکسیناسیون است به هر دلیلی نخواهد واکسن بزند، اجباری در کار نیست.
وی با اشاره به اینکه تاکنون واکسن کرونا ایمن بوده و مشکل خاصی برای افرادی که واکسن را دریافت کرده اند ایجاد نکرده است، ادامه داد: مطالعه ای که بر روی دریافت کنندگان واکسن انجام شده نشان می دهد از نظر آزمایشگاهی این افراد بیش از ۹۰ درصد در مقابل بیماری ایمن شده اند که این عدد قابل توجهی است. هر واکسنی که وقتی می خواهد آماده تزریق شود کارایی از ۷۰ تا نزدیک به ۱۰۰ درصد اعلام می شود و واکسن هایی که تا ۹۰ درصد ایمنی ایجاد کنند مطلوب هستند، بنابراین به نظر می رسد واکسن هایی که وزارت بهداشت اجازه ورود به ایران داده کارایی کافی دارند.
مسئول بیماری های واگیر مرکز بهداشت اصفهان بار دیگر با اشاره به اینکه در ماه های آینده شاهد کاهش مرگ و میر خواهیم بود، تاکید کرد: به شرطی که رعایت پروتکل های بهداشتی در جامعه ضعیف نشود در ماه های بعد شاهد کاهش موارد ابتلا به بیماری خواهیم بود.
انتهای پیام