استاندار خراسان شمالی مطرح کرد:

قدم در مسیر پیشرفت و توسعه با اجرای طرح گردشگری و تاریخی بجنورد

استاندار خراسان شمالی با بیان اینکه اجرای طرح بزرگ گردشگری و تاریخی بجنورد یک گام در مسیر توسعه و پیشرفت استان است، گفت: گردشگری به‌عنوان پیشران اقتصادی این استان تعریف شده و همه ما وظیفه داریم در راستای تحقق این امر تلاش کنیم.

محمدعلی شجاعی روز سه‌شنبه 21 بهمن‌ماه 99 در آیین آغاز عملیات اجرایی پروژه بزرگ گردشگری، مذهبی، تاریخی و فرهنگی مرکز استان که در محل آیینه‌خانه بجنورد برگزار شد، در جمع مدیران دستگاه‌های اجرایی و جمعی از مردم، اظهار کرد: در مسیر پیشرفت و آبادانی گام نهادن، مسیر آسانی نیست اما باید تلاش کنیم تا پروژه‌هایی را که به نفع مردم و نظام است اجرایی کنیم.

وی بیان کرد: اجرای این پروژه در محل دو بنای تاریخی عمارت و آیینه‌خانه مفخم می‌تواند همانند نمونه‌های مشابه در دیگر استان‌ها ازجمله ارگ بم، میدان نقش‌جهان و... زمینه پویایی شهر و ورود مسافر و گردشگران را به استان فراهم کند.

مقام عالی دولت در خراسان شمالی افزود: گردشگری به‌عنوان پیشران اقتصادی این استان تعریف شده است و درحالی‌که سالیانه 20 میلیون مسافر عبوری داریم اما تاکنون از این ظرفیت بهره‌برداری مطلوبی در جهت افزایش درآمدهای پایدار اقتصادی نشده است.

وی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری در سفر خود به خراسان شمالی به موضوع گردشگری اشاره داشتند، عنوان کرد: این مهم باید با اقدام عملی به منصه ظهور برسد و با ایجاد زیرساخت‌های مناسب سبب ماندگاری مسافران و جذب توریست و مسافر شویم.

شجاعی اظهار کرد: بنابراین باید در جهت سرعت دادن به پیشرفت و توسعه استان مشوق باشیم و نه مانع، چراکه باید بپذیریم در بسیاری از شاخص‌ها از دیگر استان‌های کشور عقب هستیم و نباید با عملکرد خود موجب شویم استان همچنان در ایستگاه اول بماند.

وی ضمن قدردانی از تمام افرادی که در مسیر اجرای پروژه گردشگری، مذهبی، تاریخی و فرهنگی استان نقش و سهم بسزایی داشتند، گفت: این یک طرح بزرگ شهری و میراث فرهنگی است که اجرای آن قطعاً استان را یک گام در مسیر به پیش خواهد برد.

استاندار خراسان شمالی تأکید کرد: ضرورت دارد چنین پروژه‌هایی در استان از سوی دولت ایجاد تا بخش خصوصی راغب به سرمایه‌گذاری شود و در تلاش هستیم تا در تمام شهرستان‌های هشتگانه استان با استفاده از ظرفیت‌های تاریخی و گردشگری این زمینه را برای سرمایه‌گذاران فراهم کنیم.

کمک کنیم پروژه مفخم تبدیل به قطب گردشگری و تاریخی در استان شود

نماینده مردم بجنورد، مانه و سملقان، گرمه و جاجرم و راز و جرگلان در مجلس شورای اسلامی نیز در این آیین اظهار کرد: رویکرد ما باید به‌گونه‌ای باشد که این پروژه پیش برود و کمک کنیم تا در آینده تبدیل به قطب گردشگری تاریخی شود.

محمد وحیدی با بیان اینکه شروع پروژه احیای مفخم یک افتخار برای استان و در جهت تحقق منویات رهبری در ارتقاء شاخص‌های گردشگری خراسان شمالی است، افزود: حوزه تاریخی و باستانی مهم‌ترین بخشی است که می‌توان از آن برای تبدیل استان به قطب گردشگری بهره‌برداری کرد.

وی گفت: برخی با اشاره به بافت مرکزی شهری و هزینه‌بر بودن پروژه و وجود بیمارستان قدیم امام رضا(ع) در این بخش به اجرای طرح انتقاد دارند اما مردم بدانند از حوزه سلامت مردم غافل نیستیم و تقویت حوزه بهداشت و درمان در دستور کار مجموعه مدیریت استان است.

نماینده مردم 5 شهرستان خراسان شمالی در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: اجرای این پروژه کار سختی است که زمینه شکل‌گیری آن از سوی استاندار و تعدادی از دستگاه‌های مرتبط فراهم شده است و ادامه آن تعامل و همکاری تمام دستگاه‌ها را می‌طلبد.

وی با اشاره به تجارب مدیریتی استاندار در دیگر استان‌های کشور عنوان کرد: تمام جوانب در اجرای این طرح سنجیده شده و ما نیز وظیفه داریم تا کمک کنیم این پروژه به‌خوبی شکل بگیرد و در کنار آن نیز زندگی مردم رونق پیدا کند.

توجه به آثار تاریخی و حفاظت از میراث فرهنگی در انقلاب اسلامی

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان شمالی نیز در این آیین با بیان اینکه توجه به آثار تاریخی و میراث فرهنگی پس از انقلاب اسلامی به‌صورت پررنگ دنبال شد، گفت: تا پیش از انقلاب ما به تعداد انگشت‌شمار اثر ثبت ملی داشتیم درحالی‌که اکنون تعداد آن به 700 اثر رسیده است.

حبیب یزدان پناه عنوان کرد: در سفر مقام معظم رهبری به خراسان شمالی، گردشگری به‌عنوان اولویت دوم استان از سوی ایشان مطرح شد و وظیفه همه ما است تا در جهت تحقق منویات رهبری تلاش کنیم.

وی با اشاره به طرح مطالعاتی استان که از ورودی جنگل گلستان تا شهرستان فاروج باهدف ایجاد توقفگاه‌هایی به‌منظور جذب گردشگر انجام شده است، تصریح کرد: یکی از این طرح‌ها، احیاء و بازآفرینی مجموعه فرهنگی تاریخی مفخم در بجنورد بود که با نظر استاندار تکمیل‌تر و به مرحله اجرایی رسید.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان شمالی افزود: با اجرای این پروژه بزرگ، نشاط و سرزندگی در فضای شهری جاری و مرکزی برای برگزاری رویدادهای ملی، آیینی و مذهبی خواهد شد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۱ بهمن ۱۳۹۹ / ۱۴:۱۱
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 99112116157
  • خبرنگار : 50046